Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o dvou princeznách, podobných si jako vejce vejci, a přece tolik jiných... Pohádka vypráví o dvou princeznách, dvojčatech, podobných si k nerozeznání. Až na to, že ta „krásná" nedbá o své vzdělání a ta „chytrá" zase o svůj vzhled. Teprve snaha obou sester získat za manžela jediného prince, je dovede k poznání, v čem chybovaly. Vědí pak už navždy, jak málo znamená krása bez moudrosti a moudrost, pohrdající krásou. Dvojroli „krásné" a „chytré" princezny si zahrála Lucie Trmíková, roli prince Filip Renč. V pohádce dále hrají: D. Prachař, N. Urbánková, V. Neckář a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Růžová je růže, bílá je sůl, čeho že nemůže být nikdy půl. Není to svět a nebo vzduch, to je mi hádanka, no pozdrav Bůh. Růžová je růže, bílá je sůl, čeho že nemůže být nikdy půl. Není to sen, není to věc, nedá se nahmatat a je tu přec. Netrap se tím, já už to vím, není půl (tady by byl SPOILER), to je ten rým./ Jsou rádci s vráskou na čele i dnes je člověk vidí, co tváří se jak andělé a zatím lidi šidí. Jak stíny chodí po zemi a žvaní, až to bolí, takové rádce, věřte mi, je lepší vyhnat holí./ Kostyméra, který vytvářel pytle na princezny téhle pohádky, bych hnala holí s tím rádcem, něco tak úděsného se nedá vytvořit snad ani v pomatení smyslů. Podle hodnocení jsem v tom nejspíš dost osamocená, ale tuhle muzikálovou pohádku jsem měla odjakživa ráda. Ještě sem tedy mám neodbytné nutkání propašovat myšlenku, že krom toho, co tu hádaly princezny, je jedna další věc, která nemůže být poloviční a to je pravda, protože polopravda je nejhorší forma lži. No a je to veku. To se mi ulevilo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Renč a nepříliš půvabná princezna ve dvojroli, kde podtrhuje svoji "krásu" tím, že nosí šaty připominající nejvíc ze všeho pytel na brambory. Přehrávající Prachař. Standart polystyrénových pohádek televizní produkce. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fakt je hlavním poselstvím, že každý člověk NENÍ jiný, ale měl by se snažit být STEJNÝ jako ti okolo? Proč by kurnik jedna princezna nemohla být fintil, a druhá čtenářka? No tak bóže si princové vyberou takovou tu, která vyhovuje víc jejich naturelu. Ale chtít, aby každá od každé měla něco a vlastně se doplňovaly? A to vše v přepálené stopáži a s hromadou písniček, které mi už lezly časem na nervy. A s princeznami, kde bylo jedno, kterou z nich zrovna herečka hraje, ale nemožně oblečené obě a podobně "chytré". SPOILER A stejně - jak to, že ta, co prostě jen chtěla být hezká, zůstala na ocet? Odpustila jí sestra? Kála se za krádež písničky? Nic, prostě další blbá písnička a jedeme dál, na otázky a odpovědi není čas. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou velkou měrou sráží naprosto příšerné písňové texty, které, vyjma Neckáře a Urbánkové, herci nedokázali pořádně nazpívat. Renč je lepší režisér, než princ, a pytlové princezny Lucie Trmíkové nejsou uplně princeznový typ. Celkově horší průměr předrevoluční televizní pohádky. Hudba jinak chytlavá, to je +, texty a výprava -, herecké výkony nic moc... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zato se Vám starám o dcerušky.. Sama už na všecko nestačím !!" - "No, a na co máme pana rádce ?!" - "To bych taky ráda věděla !!" ;) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Princovi se nabízejí princezny - dvojčata. Jedna je obézní a druhá hloupá, takže princ ani jednu nechce. Vymyslí si proto úkol. Naštěstí chytrá princezna zhubne, tak je hotovo. Povrchní princ pochopitelně na vzhled dá. Poučením je, že lhát se nemá. V pohádce je spousta tančení a písniček, které mi přišly dost bídné. Hlavní postavy jsou nesympatické, prostředí až ošklivé. Zařazuji na seznam neoblíbených. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Předlistopadová herecká brigáda v televizních kulisách, která klopýtá od scény ke scéně. Renč a Prachař pro pamětníky i dnešní škodolibé diváky. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupá a doslova tragická pohádka. A to zcela vším - od výpravy, kostýmy, dialogy až po herecké výkony. Námětově to je strašné, písničky to možná trochu zachraňují, ale celou hodinu sledovat pachtění herců za něčím, co je neskutečně hloupé, je příliš velké utrpení. Vrcholem trapnosti je Renčova herecká účast a v dalších komentářích už zmiňované šaty princezen, které jsou tvarově skutečně jak pytel na brambory. Horší pohádku jsem už dlouho neviděl. PS: účast Urbánkové a Neckáře jsou doslova cameo role. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Tohle že je Sadková? Na téhle pohádce se toho mnoho nepovedlo, ačkoli snad sama myšlenka nebyla špatná. Tragický byl zejména výběr herců, obzvláště mimořádně slabošský král navíc mimořádně slabě zahraný. Proti proradnému rádci je postavena zpívající Děvečka (píšu s velkým D, protože žádné jméno nemá a král na ni volá právě Děvečko) pro všechno, která vaří, stele, pere, zalévá, zpívá, radí, zkrátka, co si vzpomenete. Dvojprincezna by možná mohla být hezká, ale těmi kostýmy i účesy je tak zohavená, že se na ni téměř nedá dívat. Nakonec byly nejzajímavějšími i nejzábavnějšími okamžiky miniroličky Nadi Urbánkové a Václava Neckáře, což je dost málo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mimoradne nepovedena pohadka. Renc a Trmikova nebyla stastna volba do hlavnich roli. Trosku stavy tam vnasi jen Kubalova jako prostoreka sluzebna. Pisne jsou tak nejak prezit. Urbankova je o level vyse nez ostatni. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka, kterou by dnes kvalitou předčilo kdejaké cvičení FAMU, ale jako historický exkurz jak za mlada vypadal režisér Renč a herec Prachař. Jediný co mi z toho zůstalo v hlavě byl dialog, kdy Prachař říká, že není rádce, není zrádce a úplatky nebere. To je trochu málo jako smysluplný filmový zážitek. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Koncert amatérského herectví připomínající ochotnické divadlo v laciných televizních kulisách. Renč přehrává, jak to jen jde. Navíc je to ještě takové mladé ucho, které dneska budí spíše smích. Stejně tak se nepovedla princezna, k tomu ještě v dvojroli. Z tématu krásné blbé princezny a škaredé chytré princezny šlo vytěžit mnohem víc. Navíc celá pohádka je laděna do hnědé barvy, což nezaujme ani po vizuální stránce. [212. hodnocení, 17. komentář, 43%] ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tuhle pohádku ráda. Mladý Filip Renč se mi jako puberťačce hodně líbil a princezna/y mohla být půvabnější, ale dalo se. Jen bylo třeba odmyslet ty hrozivé "šaty", do kterých ji oblékli kostyméři. A písničky hezky pohádkové. Teď se dívám pořádně, ty pytle jsou snad z plyše, naprostá katastrofa. V tom by nevypadala krásně ani Libuška Šafránková v popelkovské době. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka jako taková není úplně špatná, dokonce ani ten námět není hrozný. Hrozné je pouze to, že pohádka je v první řadě strašně zdlouhavá. Od chvíle, kdy se princezny dozví hádanku se žvaní a žvaní a žvaní. Pořád dokola. K tomu přidáme hudbu typu hopsajda sem, hopsajda tam. Texty nejsou nejhorší, ale hudba se hodně opakuje. Příšerné jsou ale dekorace a kostýmy. Lucie Trmíková si princeznu asi moc často nezahrála a přesto, že nepatřila vyloženě mezi nejkrásnější herečky, byla docela sympatickou princeznou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Možná by to byla hezká pohádky, kdyby se někdo uráčil udělat hezčí kulisy. Bylo to tam jako v tmavé jeskyni. A to obsazení bylo přímo strašné. Prostě děs běs Zachraňují to sem tam hezké písničky, za které dávám dvacet. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Proč kostyméři oblékli už tak nepohlednou dvojprinceznu s vlasovým květákem poplatným době do neforemné noční košile, která se mění pouze barevně, ale princezna v ní tráví víceméně celou pohádku, to mi zůstává záhadou. To se pak veškerý další ansámbl může přetrhnout, ale když se na hlavní postavu nedá koukat, je vše špatně. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka na nedělní odpoledne, nic více nic méně. Zaujma Neckář s Urbánkovou a příjemné melodie písní s dětinskými verši. Každopádně herecké výkony jsou spíše utrpení a na ne moc hezké princezny ve dvojroli se nedá moc koukat. Hodnocení: 50 % ()

Reklama

Reklama