Reklama

Reklama

Vyjdi ven

(neoficiální název)
  • Francie Get Out
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2010, 8 min

Obsahy(1)

Psychiatrická léčebna. V rohu jednoho prázdného holého pokoje se na lavičce krčí člověk vypadající jako přerostlé malé dítě. On svůj pokoj miluje, vidí jej jako krásnou zahradu plnou barev a života. Jediný jeho problém představují dveře pokoje, z těch má absolutní hrůzu a odmítá jimi projít ven. Doktoři zkoušejí, co můžou, nepomáhá ani trénink v podobě jakési umělé brány. Nezbývá tedy nic jiného, než ho dostat ven násilím.
Příběh, na jehož konci se skrývá milá a úsměvná pointa, získal ocenění Nejlepší animovaný krátký film roku 2009. (Vodnářka)

(více)

Recenze (45)

Madluska 

všechny recenze uživatele

Vtipné, roztomilé, zaměřené na detaily (prostěradlo kolem pasu jako poslední záchrana :-)), vypointované a navíc s bezva nápadem, jak udělat závěrečné titulky. K tomu podmanivý hlas doktora (proč se ale objevoval už v tom pokoji?) a hrátky se světly a stíny (psycholampička v psychiatrické léčebně a proti tomu sluneční jas v Garyho světě). Ano, animované kraťasy, to je moje! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že graficky to bylo ztvárněné velmi pěkně a konec byl nečekaný, ale nějak mi chyběla pointa příběhu. Jasně, je to kraťas, takže jsem neočekával něco zázračného, ale byl jsem zvědav na prolínání reality s fantasií a výmysly hlavního hrdiny. To jsem nedostal. Dostal jsem překvapivý konec, který ale za moc nestál. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí bych nedal takové hodnocení, ale poté, co jsem už věděl závěrečné rozuzlení, jsem si film pustil znovu a bylo to úplně o něčem jiném. Najednou vše dávalo jasný smysl a bylo to o něco zábavnější. Na první zhlédnutí by jen málokoho napadlo, jak film skončí. A že je to velice úsměvný konec. Pointa byla výborná, takhle nějak bych si to představoval. Závěr nadmíru pobavil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* příjemný animák - možná by si zasloužil i o hvězdičku víc, ale vlastně je docela jednoduchý ... a při tom nápaditý, tak mu ji nakonec dám :-). [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama