Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (845)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co v případě jedničky, akorát s drobnými odchylkami – velké gagy ustoupily drobným vtípkům v pozadí, vypustil se fekální humor a vedlejší postavy tentokrát čistě přicmrndávají hlavnímu hrdinovi, který prakticky nesleze z plátna. V rámci žánru je to pořád nadprůměr, přesto bych čekal, že se tvůrci po rozpačitých reakcích na první díl poučí. A oni si dál brnkají tu svojí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hrozba globálního terorismu jde stranou, Johnny English se vrací. Význam výcviku, jimž agent v prologu prochází, zůstává utajen až do posledních minut. Englishovy vnější projevy vykazují stále stejnou míru malodušnosti. Nechápe a odmítá pochopit, co se kolem něj děje, z čeho jsou dokola těženy vtipy obdobného ražení. Rozeznatelné jsou stupněm předvídatelnosti (povětšinou velmi vysoký) a tím, nakolik jejich pointa souvisí s kopnutím do pánského rozkroku. Své lepší grimasy už dávno vyčerpal i Atkinson, ještě jednou vytěžující postavu pana Beana (skeč s poštovním pytlem), oproti němuž se English pohybuje v příliš seriózním kontextu, aby nás mohl bavit alespoň svou nadreálnou excentričností. (Proto také výrazně lépe funguje brutálně stylizovaný Austin Powers, který náznak vážnosti okamžitě sestřeluje Myersovým pitvořením.) Z naprosto jiného filmu sem stejně jako v jedničce zavítala chabá romantická podzápletka, jejíž předčasné utnutí jako by značilo Englishovu neschopnost (nemožnost?) dospět, stát se mužem. Pár záblesků ambicióznější legrace (střešní „honička“) není rozvinuto dostatečně, aby se druhý Johnny English dal označit za nápaditý komentář proměn, jež žánr špionážních filmů za poslední roky prodělal. English působí jako menší idiot zejména díky tomu, že dostal za parťáka většího idiota. Oba jsou obdobami filmových nadšenců, kteří vzhlížejí k neohroženým agentům typu Jamese Bonda. Nedochází jim přitom, co je z vyznění filmu zřejmé – bude-li svět spasen, pak ne hrdiny, ale náhodou. Dozvědět se něco takového ze žánrové podívané by bylo skoro důvodem ke znepokojení, nebýt ta podívaná příliš natvrdlá, abyste jakémukoli jejímu podtextovému sdělení přikládali větší pozornost. Čekání na další bondovku si lze zkrátit i zábavnější činností. Třeba poslechem královniných vánočních projevů. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je vtipný, i když jenom stojí a tupě čumí. Při stominutové stopáži ale začne dřív nebo pozdějc nudit (v mém případě dříve) a pak to ani Scullyová nezachrání. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jako celek drží spíš silou vůle, ale má geniální jednotlivý gagy. Jako příklad nechť nám poslouží třeba ta záchodová scéna, která v podstatě neustále graduje. Uměním dohrávat rozehrané gagy do nečekaných konců nedisponuje mnoho filmů. Hrozně se mě líbílo že i opakovaný fór je stále fórem viz Englishovi střety s "uklizečkou" . Rowan umí se svým ksichtem pracovat dokonale, v dřívejších dobách se mě zdálo , že to trošku přeháněl a gagům to trošku ubíralo, tady v tom filmu jsem tenhle pocit neměl. Osobně si myslím, že je to nejvyspělejší "Atkinson" co jsem viděl a bylo zde mnoho momentů u kterých jsem se ze srdce zasmál a to je v dnešní době opravdu vítaný úkon na mým obličeji. Ještě slovíčkem k Rosamund.......ňam. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nemístné utrpení, které je funkční leda v momentech, kdy se popichují poslední dvě bondovky, jinak film nabízí krystalický destilát esenciální trapnosti, v níž je Atkinsonův „poker face“ úplně mimo, záporáka vyčtete z úvodních titulků a jediným příjemným překvapením zůstane maximálně to, že Gillian Anderson je naprosto luxusní ‚milf-ka‘. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upřímně můžu říct, že tohle je nejslabší film, co jsem s Rowanem Atkinsonem viděl. Pořád je tam ale dost scén, které pobaví a závěr je doslova nářez. Takže když už nic jiného, na závěr stojí za to si počkat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $8,305,970Tržby Celosvetovo $164,539,660Tržby za predaj Blu-ray v USA $771,549 //počet predaných kusov 15,509Tržby za predaj DVD v USA $2,861,399 //počet predaných kusov 91,551║ Paródia na 100ročného Bonda na dôchodku nič viac, veľmi suchá povrchnosť s vyvarenými a nefunkčnými gagmi, zbytočnosť ktorá pasivitou nudí a podráža fanúšika niekdajšieho skvelého Beana. /25%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson samozřejmě komický potenciál má a mírně stoupající tendence se v sérii filmů o britském superšpionu dá vysledovat taktéž (zdůrazňuji ovšem slovo mírně), argumenty k natáčení (mimo finančního, který bude jasně dominantní) dalších pokračování by se tedy také asi našly, otázkou je, jestli je důvod začít plesat... Johnny English je zatím stále jen průměrná, byť neurážející filmová zábava, od umělce, který kdysi vdechl život geniální postavičce pana Beana bych ale čekal přece jenom maličko víc... PS: Za ten políček všudypronikajícímu product placementu (Toshiba British Intelligence :-D) a přehnanému feminismu ovšem dík, Mr. English... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zoufalost, která funguje přesně ve čtyřech momentech - Toshiba, honička na střechách, vrtulník a scéna při závěrečných titulkách. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Johny Rubbish Reborn aneb Obtěžoval jsem anglickou královnu:) Chvílemi to připomíná parodii na Bonda, chvílemi nepovedený sequel Kung-fu Pandy, ve zbytku je to beztvará hmota grimas a gagů, pro niž beze zbytku platí, že opakovaný vtip není vtipem. Být anglickou královnou, šlápnu producentům Bonda na krk, aby si s dalším kouskem pospíšili, jinak to s její ochranou a našemi filmovými zážitky vypadá zatraceně bledě. A Bondovo povolení zabíjet bych rozšířila i na Rowana Atkinsona. 4/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Škoda, že celý film visí len na Rowanovi Atkinsonovi a jeho totálnej dementnosti.Treba však uznať, že je to diel lepší ako prvý avšak ničím výnimočný.......50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou polovinou zápletka, za kterou by se málem nemusel stydět ani 007, tou druhou zase navázání na tradice klasických komedií ze šedesátých let á la Louis de Funès. Díky věčně kamennému výrazu hlavního představitele je ale druhá salva Johnny eskapád neskonale příjemná i se zbytečným nášupem nejtriviálnějšího gagu celého filmu. Perlou je pak Rowanova dokonalá lekce vaření, jejíž imitaci raději předem pečlivě nacvičte. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film si vicemene udrzuje kvalitu pvniho dilu, coz znamena, ze to je kokotina, ale sakra zabavna. Postava Englishe je ale tentokrat docela nevyrovnana, zatimco jednou podela, na co sahne a kolikrat ani na nic sahat nemusi, chvily potom nema problem nekoho serezat, skocit s padakem nebo ujet pronasledovatelum. Takze zatimco jednou je to proste to hovado Bean, podruhy spis pripomina Bonda. Jinak pribeh je samozrejme vcelku predvidatelnej, stejne jako vetsina foru, ale to vubec nevadi. At uz je tu sebe vetsi traparna, Atkinson svym znudenym tupym xichtem dokaze podat naprosto vsechno, takze i ty nejvetsi blbosti jsou zabavny. No a sem tam se precejen urodi nejakej originalni forek nebo masakralni scenka. Takze za me spokojenost a lepsi 4*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje, jak se většina shoduje na tom, že "dvojka je stejná jako jednička". Jedni to myslí pozitivně, druzí naopak, ale všichni jako by přehlédli, jakou proměnou prošel titulní hrdina a o kolik pevnější v kramflecích je on i scénář. Oba filmy sice hodnotím třemi hvězdičkami, ale každý z jiných důvodů. U prvního filmu jsem měl (možná nesprávný) dojem, že autoři oprášili nějaký zamítnutý koncept regulérní bondovky (napsali celkem čtyři) nebo přinejmenším posbírali nepoužité odřezky filmů s Brosnanem, splácali je dohromady a Rowan Atkinson podobně nahodile přispěl dříve nepoužitými beanovskými gagy nebo variacemi na ty už použité. Nový Johnny English mi připadá mnohem komplexnější - děj postupuje pořád dopředu a i když není dostatečně originální, aby uspěl ve vážném filmu s Bondem nebo Bournem, rozhodně je efektivní - jednoduše řečeno, zajímalo mě, "jak to bude dál". A zatímco English z prvního filmu vzbuzoval spíš zlomyslný posměch a v duchu jsem mu přál jen to nejhorší, jeho reinkarnované já si zaslouží sympatie. Jinak a trochu podrobněji v mé recenzi. 60% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ajejejejeje.... Takhle dopadají klasiky z dětství, ačkoliv můžu si za to vlastně sám, v momentě, kdy nostalgie byla hlavním důvodem, který mě hnal do kina, jsem si o nic jiného koledovat ani nemohl. Objektivně to sice není úplně fér, protože Reborn je v podstatě dost stejný, jako původní English (s tím rozdílem,že oproti jednotce mnohem více vyčnívají ty dobré fóry a bohužel také mnohem víc trčí trapný balast mezi tím), právě první film z roku 2003 měl ale tu kliku, že jsem jej viděl když mi bylo 14 a 14letýma očima se na něj koukám i dnes. Tvůrci Rebornu měli 8 let na to, aby se poučili ze svých chyb. Neudělali to a víc jak dvě hvězdy už si nezaslouží. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už prvý Johnny English nebol žiadny zázrak, ale ako jednorázová zábava to stačilo. Pokračovanie dopadlo ešte horšie. Z jednorázovej zábavy sa stalo jednorázové nevtipné utrpenie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jedna z těch lepších komedií, která mi sedla do nálady. Sice mi tu chybí Malkovich a Englishův asistent z jedničky, ale bavil jsem se dobře a ještě se mi dostalo pár orientálních mouder, třeba že místo přes plot je to lepší dveřmi. ()

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama