Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co v případě jedničky, akorát s drobnými odchylkami – velké gagy ustoupily drobným vtípkům v pozadí, vypustil se fekální humor a vedlejší postavy tentokrát čistě přicmrndávají hlavnímu hrdinovi, který prakticky nesleze z plátna. V rámci žánru je to pořád nadprůměr, přesto bych čekal, že se tvůrci po rozpačitých reakcích na první díl poučí. A oni si dál brnkají tu svojí. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Výjimka potvrzující pravidlo, že pokračování jsou slabšími bratříčky filmů původních. Englishovi prospělo, že dospěl (jeho styl pronásledování rákosníka byl prostě neodolatelný) a vrací se tak po dlouhých osmi letech ve skvělé formě. Bylo tam vše, co tam být mělo, se skvělým Atkinsonem v čele a sexy Anderson a Pike hned v závěsu. A stejně jako u jedničky přihodím jednu protekční hvězdičku navíc... 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuji za určitě slabší, přestože casting je lepší. Vtipnějších scén moc není a jedna asíjská uklízečka jaro nedělá. Gillian Anderson se ukazuje býti trefou do černého. English má k ruce ovšem horšího pomocníka. V této sérii nejsou zápletky tím co by divák musel řešit, ale tady se prostě nezadařilo. Potitulková scéna v kuchyni se povedla. Třeba někdy příště Johnny... 40% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak jako v Prázdninách pana Beana není Bean, na jakého jsem zvyklý, tak zde není pravý Johny English. V prvním díle se English snažil pobavit svou vrozenou nešikovností, která zaručeně pobavila a vypadala věrohodně a hlavně měla své hranice, což je přesně to, čeho jsem se v druhém díle nedočkal. Míra gagů je sice co do délky vyvážená, ale postrádá originalitu, neboť je tu patrná inspirace prvním dílem a největším kamenem úrazu je, že se English nevrátil jako komický nešika, ale jako úplný dement, jehož smysl pro pobavení diváka se vytratil do neznáma. Možná patří Atkinson do starého železa, možná jsem očekával příliš. Ať už je to jakkoliv, trailer mi připadal zajímavější. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Úvodná scéna bola pôvodne natočená v skutočnom Tibete. Neskôr ale bola po nátlaku Číny vymazaná. (Arsenal83)
  • Severoamerické tržby byly 8,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 160,1 milionu (z toho 33,1 ve Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama