Reklama

Reklama

Tenši no koi

  • Japonsko 天使の恋 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rio, sedmnáctiletá studentka střední školy je díky své kráse vždy centrem pozornosti. Kvůli traumatu, které prožila v dětství, se však zajíma jen o sebe a každého ve svém okolí včetně přátel využívá jen k získávání peněz. Až jednoho dne potká o osmnáct let staršího profesora Koukiho a zamiluje se do něho. Rio neví co si počít a tak se mu svěří se svými pocity. Kouki sice o ní projeví zájem, ale má svůj tajný důvod proč s takovým vztahem nechce začínat. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dobře provedený snímek, ale poněkud nevyrovnaný, slušela by mu menší stopáž. Začátek, ve kterém se provádí převýchova jedné studentky, jako by z oka vypadl z amerických filmů, ale Japonci to samozřejmě zpracovali mnohem lépe, takže se dá na to koukat. Pak se nám tu z lehce komediálních prvků film přelije do vážnějšího rozměru, ale díky tuně makeupu a značkového zboží, kterým jsem byl zavalen od začátku, to pak příliš nefunguje. Je to i kvůli tomu, že Rio je mi značně nesympatická. Takže celkově to bohužel, zas tak super film není. Na jedno shlédnutí dobré, ale víckrát už to nemusím vidět. Tímto uděluji čistý průměr (50%) a těsně 3 hvězdy. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zatímco mě naprosto míjí divácký hit A moment to remember, tak zde klišoidní romantické motivy na 90% fungují. Jak by také ne, když zde hraje schopný herec (nejen krasavec) Shosuke Tanihara, jako učitel Kouki, splněný sen všech kluků a mužů je energická a bezprostřední hrdinka Rio (kterou podala výborně Nozomi Sasaki), slovy hlavního hrdiny, kdo by se do ní nezamiloval? Jakkoliv se ve filmu objevují vážné a smutné motivy, nikdy to není laciné nebo vydírací. Na debut vynikající práce, hudba je často spíše podkresová a nenápadně v pozadí, do popředí jdou zvuky prostředí. Rozhodně silně působí emoce hrdinů, velmi atmosférický film, který Vám nedá vydechnout. Rád se na film podívám znovu, doufám, že obchod DDDhouse má DVD s eng titulky. Poznal někdo film, na který se dvojice dívá v kině? ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vysoke hodnotenie ma v tomto pripade fajne oklamalo. Film je totalne odtrhnuty od reality (kedze ma ist o romanticku dramu) a plny rezijnych dier. Naivne charaktery, mizerne herectvo (chutnucke manga grimasy zvladaju vsak hravo) a take zmeny v charakteroch, ze az strach. Romanticka linka, je oproti inym kuskom z azie znacne podpriemerna a vobec som jej neuveril. Pokial by vysnenym "povolanim-zabavkou" japonskych "tinedzeriek" podla tohoto "filmu" malo byt to, ze v 16, 17-tich budu robit slapky spolu so svojimi kamaratkami, hrat sa na princezne, pretrcajuc sa starsim chlapom a potom ich oznacovat za prasata, tomu mierne nerozumiem. S takymi filmovymi holcinami si realny doverny vztah predstavit neviem. Aky priklad z tohoto filmu tie mladsie divacky maju, je zrejme. Na druhej strane sa nedivim, pretoze prave v japonskych show, ale i krajine samotnej prave mladucke dievcata sa v mediach takto prezentuju. Pekna baba sice oko potesi, avsak urcite nie s vyzorom decka a spravanim poulicnej pracovnicky, ako je to v tomto kusku. :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

"Čím viac miluješ, tým viac to bolí - a napokon Láska človeka predsa len zmení na nepoznanie!" - asi takto by sa dala charakterizovať hlavná idea tohto japonského filmu. A musím povedať, že napriek nie práve pútavému začiatku (keď som si myslel, že celý film bude o naivnej dievčine, ktorá si nájde kamarátky a prenikne do sveta hriechu), sa to neskôr zmenilo v sentimentálnu romantickú drámu. Celkovo tento film spravil na mňa veľmi dobrý dojem - aj keď zopár klišé scén v tom bolo (ale tomu sa v romantickom žánri ťažko vyhnúť), ale z celkového pohľadu sa to rozbehlo do zaujímavého a pútavého príbehu: Traumatizované dievča sa stráni akéhokoľvek náznaku bolesti a radšej zneužíva dôveru ostatných, až do chvíle, kým zistí že jej vlastne na nich záleží - a za to všetko môže Láska... Pekné, sentimentálne, smutné - aj keď ten záver mohli nechať viac otvorený (aspoň tak ako v Butterfly Effect). ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Příběh zajímavý. Má něco do sebe, i přesto to nemůžeme to srovnávat s filmem jako např.: A moment to remember, který je založený POZOR SPOILER na ztrátě paměti hlavního hrdiny. Hlavní postava Rio, známá v Japonsku též z reklam fits http://www.youtube.com/watch?v=cj1ubNywvEY, je po celou dobu strašně uječená, ale tak to už je japonská specialita. Těsně 4 hvězdičky. (65%) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Tenshi no Koi byl natočen podle stejnojmenné novely pro mobilní telefony, kterou napsal autor známý pod jménem "sin". Ta se po vydání stala velmi populární a v době vzniku filmu zaznamenala přes 13 milionu přečtení, díky čemuž se následně dočkala i knižního vydání. (Raztubyl)

Reklama

Reklama