Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obsadenie (aj trailer) trochu klame telom, humor je len poleva pohodového rodiného roadmovie o troch nadšencoch do divného koníčka. Človek zmierený s tým, že sa gejzír gagov jednoducho nedostaví si v pohode užije peknú prírodu s preletmi ako z Pána Prsteňov a neškodnú americkú klasiku (alá Hlava rodiny) na nedeľné popoludnie. Jeden s prepadákov roka, hlavne kôli tomu že sa dolármi nešetrilo, ale tej muziky je akosi pomenej a ešte aj hrá potichu. 65% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, ptáci jsou tu vedlejší. Hlavní je, že tu hraje super parta, která se příjemně doplňuje a každá má svůj kvalitní prostor. Za vykreslení hlavních postav určitě palec nahoru. Jenže scénář celkově působí dosti fádně a neuvěřitelně (v negativním slova smyslu). Takže i když se pořád něco děje, legarace je to minimální. Nebýt pěkného závěru, tak tomu šoupnu jednu hvězdu. Jo, a fakt to skoro neutíká! ()

Reklama

Duncen 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film na sobotní odpoledne vyprávějící o třech milovnících ptactva. Ty mezi sebou soutěží v tom, kdo uvidí za jeden rok více ptačích druhů. Během toho, ale zjistí že pokud chtějí vyhrát musí tomu obětovat vše... Docela povedený film, který byl celkem finančně náročný, také kvůli hereckému obsazení- Jack Black, Owen Wilson a Steve Martin, bohužel ale ani taková esa nezajistila filmu výdělek.. 66 % ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

To je , ale absurdita . Ze začátku to i přes tu absurditu ušlo , jenže je to opravdu velká blbost a s tímto doopravdy nejde přežít celý film . A toto by člověk od filmu s tak zvučnými jmény jako je Owen Wilson , Jack Black , Steve Martin a pěti sekundový Jim Parsons nečekal . Je hezké když člověka něco baví až je to cokoli , ale filmy by se o tom točit nemusely . Ale ikdyž to byl takový neslysl byl milý a jako oddychovka poslouží . ( 4.5.14/MAC ) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má tak šílenou pointu, že bylo jasný, že moje smíchovody si máknou. Takovej hon na ptáky co tady předvádí trio Black - Wilson - Martin, nepořádaj ani největší predátoři týhle planety - holky a že to jsou nějaký vodbornice přes ptáky. Krom absurdní komiky má v sobě film i značnou dávku pohody no a ano, taky krapet tý romantiky, která samozřejmě eskaluje na konci filmu, ale není to žádná tlačba na pilu a film mě tak s naprostou lehkostí upravil na pohodu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Brad Harris (Jack Black) nosí hodinky značky Casio G-Shock a Kenny Bostick (Owen Wilson) nosí hodinky značky Rolex GMT Master II. (dyfur)
  • Jim Parsons, který ve filmu ztvárnil postavu zaníceného ptačího bloggera Cranea, v seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007) naopak hraje pravý opak, jeho postava Sheldona Coopera má vážnou fobii z ptáků. (Petr_Vacikar)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama