Reklama

Reklama

VOD (1)

Válečný veterán a farmář Ted Naracott, který si rád přihne, koupí za přemrštěnou cenu koně, vhodného spíš na ježdění než na polní práce. Při dražbě tak sice před zraky okolního obecenstva trumfne i místního zbohatlíka Lyonse, ale v alkoholovém fanfarónství si neuvědomuje, do jakých potíží tím dostane svou rodinu. A tak přivádí domů koně s bílou hvězdou, kterému jeho syn Albert dá jméno Joy. Navzdory všem předpokladům, přírodě a Lyonsově potměšilé předpovědi ho naučí orat a Albert si s ním vytvoří hluboký vztah. Ve chvíli, kdy vypukne válka, se s ním rodina musí rozloučit. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své cestě setká. Albert, který na koně nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby ho našel a přivedl ho zpátky domů. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

ElrondBig: Ach jo, příští budu dávat k těm smajlům výslovnou definici :/ 

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Wysch: Musíš si uvědomit, že termín prušácký-prušáctví vyjadřuje  soubor vlastností. Tak například o duchu prušáctví se hovořilo třeba v souvislosti s NDR - militarismus a podobně .  Prusko v tý době samozřejmě bylo , by´t ne jako samostatný stát - definitivně ho zrušili až spojenci po 2. světové válce právě  aby vykořenili ty militaristický tradice který na tomto území kvetly . Mám v knihovničce například tlustou ne příliš starou  knihu "Dějiny Pruska" kde se existence tohoto státního útvaru bere právě až do konce druhé války.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

ElrondBig: och, akorát že to už čtyřicet let nebylo Prusko a žádná prušácká armáda :)))

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Postupem času se zřejmě označení "skopčák" rozšířilo opravdu na celé etnikum, tedy i na říšské Němce, tudíž s tímto označením skopčáků třeba ve filmech z druhé světové války žádný problém nemám. Tady ve filmu z první světové bych byl ale opatrnější , praví skopčáci bojovali za císaře pána v rakouskouherské armádě a ve vilémovské se vlastně neobjevovali. Ale nebuďme tu malicherní, ostatně ten vypjatý nacionalismus v tý prušácký armádě byl i za první války , krásně je to ztvárněný třeba v klasickém filmu "Na západní frontě klid", takže proč ne  i ti "náckové".  Osobně bych ale preferoval termíny "frickové" nebo "hunové".   

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

ElrondBig: tady bych se hádal, etymologicky nejspíš s 99% pravděpodobností ano, ale to je zkrátka jen etymologie, význam slova "skopčák" je zkrátka hanlivě "Němec". Stejně jako Fritz.

ElrondBig

ElrondBig (hodnocení, recenze)

Překlad "Skopčák" jetaky  nepřesný, skopčák je české označení pro sudetské němce, kteří to měli do české kotliny povětšinou z okolních kopečků "skopce".  Fritz = frickové.

jefljdasfljs

jefljdasfljs (hodnocení, recenze)

elmatador21: Já z toho nedělám aféru, jenom jsem se na to zeptal, ty pubescentní vřede.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

To je aj v zaujímavostiach že tam sa to slovo hovorí  a nikdo z toho nerobí velkú aféru :) Aj v Da Vinciho kóde hovoria appel namiesto apple

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Holubicqa: To já taky ne, ale stáhl jsem si ofišl anglické title a v nich to pohledal :))

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Wysch: Tak jasně, taky ty titulky moc nesleduju a teď tu bohužel ani nemám to dvd :/ 

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

jefljdasfljs: A já ti k tomu napsala, že nemáš koukat na filmy s dabingem. Jak píše Wysch, poslední dobou je český dabing jedna velká katastrofa. Ať proto, že ho dělají lidé, co na to až tak nemají, tak i proto, že jsou pod nátlakem.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

Holubicqa: Boty bych na to nevsadil, málokdy sleduju titulky a jejich úroveň :)))

jefljdasfljs

jefljdasfljs (hodnocení, recenze)

Holubicqa: Dával jsem sem odkaz na verzi s českým dabingem, a v té několikrát řeknou "nácek".

Holubicqa

Holubicqa (hodnocení, recenze)

Wysch: Mám dojem, že tam zaznělo Skopčák, nácek určitě ne. Tedy v těch titulkách. 

jefljdasfljs: Lolkuj si někde jinde, laskavě. Prudíš už na druhý diskuzi, kterou sleduji, během jedinýho dne, fakt tě to baví? 

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

jefljdasfljs: Chápeš, dneska už se tak na překlady tlačí, že překladatelé jsou neskutečně pod časovým tlakem a kvůli strachu z pirátění dostávaj ohyzdný kvality filmů, takže to prostě překládaj veskrze na koleni. No a ono to tam prostě dneska utíká. Už si nepamatuju, jak to bylo v kině s titulkama, ale rozhodně v originálním znění žádnej nácek není :)

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

jefljdasfljs: Protože českej dabing / překlad. V originále je tam "Fritz", což znamená "Skopčák". Další důvod, proč koukat na originální znění.

jefljdasfljs

jefljdasfljs (hodnocení, recenze)

Holubicqa: LOL, asi těžko jsou ti, co dělají na tom dabingu, tak strašně blbí, aby libovolné slovo zaměnili za slovo "nácci", a to rovnou několikrát. Muselo to tak být i v originále, akorát jsi to nepostřehl, "kámo".

jefljdasfljs

jefljdasfljs (hodnocení, recenze)

Niktorius: Ne, mám dabing... A mluví se o nich například někdy kolem 47. minuty - ten, co se v armádě stará o koně, s těmi koňmi mluví, a říká jim něco ve stylu "jestli chcete bojovat, nechte si zajít chuť, až tam dorazíme, budete na ty NÁCKY potřebovat všechny síly".

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

jefljdasfljs: A kde se tam mluví o náccích? Nemáš jen nějaké blbé amatérské titulky?

jefljdasfljs

jefljdasfljs (hodnocení, recenze)

A proč se v tom filmu používá slovo "nácci"? Ti snad byli v druhé, a ne v první světové.

cukorek

cukorek (hodnocení, recenze)

Tento film Spielbergovi ozaj vyšiel, podstatne lepšie ako Tintinové dobrodružstvá či Indiana Jones.Po dlhej dobe ozaj silný emociálny príbeh s dobrou dávkou akcie, na ktorý tak skoro nezabudnem.

Vladiska

Vladiska (hodnocení, recenze)

Už jsem si zvykla, že u spousty filmů zde nesouhlasím s jejich hodnocením. A tohle je jeden z nich. Nemyslím si, že by si zasloužil jen 67%. Bylo to nádherné, úžasné, skvělé a krásné. Po dlouhé době film, který ve mě zanechal spoustu dojmů a pocitů. A takový by měl film být, aby na něj člověk po půl hodince nezapomněl. Koně jsou krásná zvířata, jen se k nim nepřibližuji, jelikož mám strach z tak velkého zvířete. :))

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dnes už by stejně každá jatka byla CGI. Časy Ben Hura jsou dávno pryč.

Filcooper

Filcooper (hodnocení, recenze)

ElrondBig: Koně tam umírají, ale "jatka" tam nejsou...viz příspěvek od Niktorius..

Verka13

Verka13 (hodnocení, recenze)

Arbiter: Tak to si dovolím nesouhlasit, jsem možná až "nadprůměrný" ;) milovník koní a mnoho scén mi dělá naopak špatně, díky tomu, že to je naprostá hloupost, anebo díky jezdeckému "umění" herců...

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

Průměrnému milovníkovi koní mnoho scén udělá naopak velmi dobře..

Související novinky

Slyšet Vltavu očima

Slyšet Vltavu očima

14.07.2018

Česká filharmonie ve spolupráci s renomovanou londýnskou společností 59 Productions připravila k 100. výročí založení Československa audiovizuální instalaci Má vlast – zblízka a nahlas. Speciální… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama