Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořadí třináctá speciální epizoda seriálu Ztraceni, která rekapituluje veškerý předchozí děj. Oproti ostatním rekapitulačním epizodám je delší. Fanoušci tak mají možnost utřídit si během necelých dvou hodin veškeré důležité informace ze všech předchozích 119 dílů a připravit se tak na sledování posledního dílu celého seriálu. (Bajsf)

(více)

Recenze (17)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozlučkovej rekapitulák. Už když jsem si ho před finálovým dílem pouštěl, všiml jsem si, kolik času se zde věnovalo postavám. Mnohem víc než záhadám. Hned poté, co jsem dokoukal poslední sekundy seriálu, měl jsem z toho takový divný pocit, že jsem dostal něco jiného, než jsem celou dobu chtěl. Ale teď, s odstupem času ... si vzpomínám na Jacka, Johna, Kate, Sawyera, Bena, Claire ... na tajuplný mysteriózní ostrov ... který tajuplným z velké části zůstal. A tuhle vzpomínku si uchovám. Ne všechno musí být odhaleno. Odehrál se tu velký, zvláštní příběh a my mohli být jeho svědky. To je to, na čem záleží. Díky za těch několi let, co Losti běželi. A čert vem, že netuším, kdo postavil čtyřprstou sochu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. Cage Crashers [0:45] ,2. Shephard's Why [1:08] ,3. Sub-Primed [6:33] ,4. SS Lost-tanic [6:56] ,5. Flew The Coop [2:06] ,6. Across the Sea [1:54] ,7. Don't Look At the Light [3:31] ,8. A Brother's Quarrel [2:58] ,9. Make Like a Tree [6:10] ,10. Mother of a Plan [5:14] ,11. Mother of Sorrows [3:56] ,12. Love is Stronger Than Death [2:51] ,13. Cereal Experience [2:25] ,14. The Four Amigos [1:13] ,15. Walk And Talk And Aah! [2:31] ,16. Hide and Snitch [3:00] ,17. A Better Ben [1:56] ,18. What They Died For [3:30] ,19. Jack's Cup Runneth Over [1:41] ,20. Get Out Of Jail Free Card [3:10] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco v prvních sériích neměly rekapitulační díly téměř smysl, v těch posledních už svoje opodstatnění mají a zopakovat si ve zkratce šest sezón v předvečer finále není vůbec špatný nápad. Tvůrci nám připravili půdu na rozlučku s těmi, které jsme šest let obdivovali, fandili jim a jejich případná úmrtí hromadně oplakávali. A když se na konci všichni rozpovídají o loučení s fenoménem, tak se mi loučit ještě opravdu nechtělo. A to byla grandiózní epizoda The End teprve na programu.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední a pořádně masivní rekapitulace je tady. Lost, jakožto seriál značně složitý/překombinovaný (slovo vyberte dle osobních sympatií), si určitě před samotným vyvrcholením opáčko zaslouží, avšak vidím v něm dvě chyby. První a nejdůležitější tkví v tom, že pro vychnutnání si posledního dílu není ani perfektní znalost Lostu třeba, stačí být seznámen s posledními díly, protože finále bylo vzhledem k seriálu, jako celku, naprosto nedůstojné (neřešilo hromadu podstatných věcí, uzavíralo prostě jen šestou sérii), tudíž rekapitulace slouží spíš jen jako vzpomínka na dřívější vývoj, což vzhledem k řadě jiných rekapitulačních dílů podstatně snižuje její význam. Druhá chyba je dvojnásobná stopáž - opravdu, čeho je moc, toho je příliš, nic nového roztaženo téměř na dvou hodinách nemůže být zábava po celou dobu... V souhrnu ale kdykoliv rád zavzpomínám na fenomenální první tři série. 6/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Michael Jackson (samozřejmě, kdyby ještě žil): This is It. Ano, konec jednoho velkého fenoménu, kterým Lost bezpochyby je, přišel. A těsně před finálovou epizodou zde máme poslední rekapitulační díl. A tvůrci vědí, proč tyhle díly dělají, protože to opět zafungovalo. Jednak jsem zavzpomínal na všechny série, (skoro) všechny herce, téměř všechny události, co se ve Ztracených odehrály… a jednak jsem se přesvědčil, že Lost NENÍ seriál na jedno zkouknutí. Protože co náhoda nechtěla, tenhle rekapitulák jsem viděl až PO posledním díle. A upřímně, nejdřív mě to štvalo, protože jsem si chtěl tyhle momenty připomenout ještě předtím, než se vrhnu na finálový díl, jenže titulky byly jen na finále… A já nemohl vydržet. Ale teď mě napadá, že takhle to bylo možná lepší. Viděl jsem konec a byl jsem smířený s tím, jak to celé skončilo a přesto mě bavilo sledovat rekapitulační díl. Pro ty, kteří dychtí po odpovědích, zde jsou nějaké (definitivní potvrzení toho, co se stalo, když se Jacob setkal s Oceanic Six, kdo byl na ostrově Christian Shephard a další mrtví lidé) a pro ty, kteří chtějí jen vidět naposledy své oblíbené herce pohromadě, je toho zde ještě více. Vím to už skoro týden, ale teprve teď mi to fakt dochází… Ztraceni opravdu skončili. Nenapadá mě vhodnější způsob rozloučení, než… See you in another life! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Final Journey sa nechová ako jeho rekapitulační predchodcovia. Nerieši totiž len udalosti posledných sérií, ale vo veľkom množstve aj postavy a samotných hercov. Nepredvídateľnú, no dobrosrdečnú Kate, mierumilovného "pastiera" Jacka, pár Charlie&Claire, navonok zlého Sawyera, záhadného muža viery Locka a ostatných. Až teraz si vlastne uvedomujem, že včerajší deň bol pre mňa tým posledným. Moje sledovanie LOST je po dlhej dobe u konca.. Každému, kto so stratenými vydržal do záverečnej epizódy doporučujem http://www.youtube.com/watch?v=rGs08GqzGxE&feature=related (0:34+) a isto uroníte nejednu lesklú slzičku. "Uvidíme se v dalším životě, bratře." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Takové hodinu a půl trvající vzájemné poplácávání se po ramenou, tlachání o tom, jak je ta která postava skvěle a komplexně napsaná, jak se každému s každým skvěle hrálo, jak je každý skvělý člověk, jak je strašně skvělé, že se mohli podílet na něčem tak skvělém, jako jsou Ztraceni, a vzpomínání na to, jak skvělé bylo hrát v té které skvělé scéně s dalšími skvělými herci ve skvělém prostředí Havaje. Až příště pojedete na nějakej ten pól, tak věnovat více času ději a méně honitbě... 50% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro změnu.. rekapitulace před posledním dílem!! Ale proč? Když poslední díl nijak nevyplývá z předchozích sérií.. :( ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tenhle rekapitulační díl mě poměrně zklamal. Sice zde byly pěkné rozhovory s herci a tvůrci, ale co se týká zrekapitulování děje, přišlo mi to poměrně osekané (na to, že měl tenhle recap oproti předchozím dvojnásobnou stopáž) a hlavně neuspořádané. Rekapitulační díl "The Final Chapter" před šestou řadou se mi líbil mnohem víc. Tady navíc chyběl komentář Michaela Emersona, kterého zde nahradil Titus Welliver (MIB). ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Až po zhliadnutí tohto som si skutočne uvedomil čoho som bol svedkom neskutočných 6 rokov. Toľko rozmanitých charakterov, sledovať ich osudy, pocity ... celé to prežívať s nimi, to bolo niečo neuveriteľné ... do toho rôzne záhady, ktoré nútili človeka rozmýšľať čo sa vlastne v tej epizóde stalo, a tešiť sa na ďalšie, dúfajúc že sa odkryje to čo bolo zahalené tajomstvom. Pochybujem že sa niečo také ako bolo Lost, ešte niekomu podarí natočiť. Lost bol, je a bude fenomén na ktorý sa nebude dať zabudnúť ... ()

Oňďo 

všechny recenze uživatele

Bez pozretia tohoto dokumentu sa ani nepúśťajte do sledovania posledného dielu seriálu. Mne až zimomriavky behali po celom tele keď som The Final Journey sledoval. Nielenže tam máte rozpracované všetko od začiatku až po úplný koniec, ale tiež sú tam rozhovori s hercami i režisérmi o tom ako sa im spolu pracovalo a ktoré scény boli pre nich najzábavnejšie a ktoré zase veľmi emotívne. Seriál Lost sa stal svetovým fenoménom a veľmi ťažko pochybujem či sa niečo lepšie vobec niekedy natočí. Pre mňa sa stal Lost najlepším seriálom na aký som sa kedy díval. Všetko čo sa v tom seriály stalo malo svoj zmysel. Žiadne zbytočné scény. Všetko sa vám začína časť po časti krásne odkrývať a vy len žasnete ako je to krásne spracované, povedal by som že až do úplných detailov. No a exteriér bol impozantný. Krásna príroda, krásne scenérie, no jdným slovom radosť nato pozerať. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Já jsem nikdy tyhle rekapituláky moc nesledoval, a to jednoduše proto, že jak jde o seriály, má paměť funguje skvěle a moc věcí nezapomíná, takže je sledovat jednoduše nepotřebuju. Ale z toho, že sem se podíval na tohle mám opravdu radost, protože mi to krásně připomenulo, že tenhle seriál, je opravdu geniální a pro mě rozhodně kultvovní tolik jak to jen jde. Krásná pocta a bezvadná příprava k tomu se znovu podívat na úžasné zakončení. Takže teď už jenom pohodlně zasednout a znova a určitě ne naposled si krásně vychutnat Lost S06E16 - The End Part 1 a 2. :) ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Wow bezchybné zrhnutie jednotlivých postáv a celého príbehu stratených v jednom filme. Je neuveriteľné ako ten čas letí a ako som 6 rokov späť sledoval Lost. Tento skvôst si zaslúži 90% ()

Reklama

Reklama