Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Mičl 

všechny recenze uživatele

Jeden z krátké řady dobrých českých filmů a jeden z dlouhé šňůry kvalitních českých dokumentů o drogách v jednom sjetém balení. Historie vařičů pervitinu s nechvalně známými zlatými, českými ručičkami podepřená prologem skutečného zakladatele tohoto "trendu" u nás, se kterým má Rosťa Novák, který ztvárnil jeho roli zajímavé životní spojení což se dozvídáme na konci filmu. Rozhodně stojí za sjetí ehm zkouknutí. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Řehořek pojal zpracování snad brilantně. Jeho pojetí toxické psychózy a jakési rozdvojenosti člověka, kterého droga ovládne je takřka přesné a velmi dobře imitující. Kdo nevyzkoušel drogy nebo nemá zkušenosti s prezencí lidí feťáků asi ne moc dobře pochopí... ne film... ale otázku proč se do toho P.Gregor pouštěl. Cestu, kterou si feťák projde je opravdu "nezpáteční jízdenka". Člověk i když přestane, vydrží abstinovat nějakou dobu, tak se po čase někdy k tomu vrátí ... otázkou je jestli v té abstinenční době umře, a ne jenom stářím. Horyna měl přesně pravdu někdy na začátku filmu... 25-30% vnímání světa... to je přesně ten jedinej pocit, který je na peří to plus... Ale tím to hasne ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní tvar, který tomuto filmu vtiskl Tomáš Řehořek, mne moc neoslovil. Spíš mi připadalo, že kdyby tam byli jen ti tři stárnoucí pánové, co to zažili, bylo by to lepší. Pak mi ještě přišlo, že Miloslav König není vhodný představitel pro podobnou roli. Zatímco feťáci si mohou pomoci expresivním herectvím, on jako zásadový polda mezi nimi vypadá jako plyšák. Pozitivní je zejména zjištění, že většina feťáků vychcípá po pár letech. Brečet kvůli nikomu z nich nehodlám. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborně natočený film/dokument. Cítil jsem u toho tu správnou drogově psycho atmosféru. Výběr hudby je taky super. Jediná obrovská škoda je, že je to vážně krátké. Stoprocentně bych to uvítal i delší. Protože toho vaření a složení drog jako takových v tom bylo hrozně málo. Chce to opravdu mnohem víc informací, když už je to takový dokument. Za to bohužel hvězdička dolů. 89/100 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nic, co bych si dokázal pustit podruhé. Ale je to parádní "dokument", není to úplně to pravé slovo, ale nevím, jak jinak to nazvat. Od začátku až do konce tento snímek vyvolává emoce. Je to opravdu šílený, smutný a depresivní příběh, ovšem s docela fajn zakončením. Herecké výkony jsou fantastické a na českou scénu je celý dojem z filmu na velmi vysoké úrovni. Nic naplat, drogové filmy prostě táhnou a když se dobře spracují vznikne takovýto výtečný snímek. Ovšem, jak jsem psal - NIKDY VÍC! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)

Reklama

Reklama