Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

larelay 

všechny recenze uživatele

taketo filmy nedokazem hodnotit a vnimat objektivne z filmarskej stranky, ale iba cisto subjektivne ako clovek, ktoreho tematika drog zaujima, ktory pracoval s uzivatelmi drog, a ktory tajne dufa, ze jeho detom sa to nikdy, nikdy nestane. Ale predsa len nieco, tento dokufilm ma svoje caro, ale kedze som ho vzhliadla tesne po "Katke" Helenky Trestikovej, musim mu ubrat, pretoze ma nepohltil tak, ako cista voyearcina do Katkinho zivota. To je vsetko, viac k tomu nemam co dodat, je mi po takychto filmoch vzdy velmi smutno. a to je asi dobre, ved keby mi bolo veselo, bud by som bola ignorant alebo sociopat :) ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborně natočený film/dokument. Cítil jsem u toho tu správnou drogově psycho atmosféru. Výběr hudby je taky super. Jediná obrovská škoda je, že je to vážně krátké. Stoprocentně bych to uvítal i delší. Protože toho vaření a složení drog jako takových v tom bylo hrozně málo. Chce to opravdu mnohem víc informací, když už je to takový dokument. Za to bohužel hvězdička dolů. 89/100 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zvláštní tvar, který tomuto filmu vtiskl Tomáš Řehořek, mne moc neoslovil. Spíš mi připadalo, že kdyby tam byli jen ti tři stárnoucí pánové, co to zažili, bylo by to lepší. Pak mi ještě přišlo, že Miloslav König není vhodný představitel pro podobnou roli. Zatímco feťáci si mohou pomoci expresivním herectvím, on jako zásadový polda mezi nimi vypadá jako plyšák. Pozitivní je zejména zjištění, že většina feťáků vychcípá po pár letech. Brečet kvůli nikomu z nich nehodlám. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí dokumentu a hraného filmu. Popisuje vývin pervitinu v Čechách od 70. lét minulého století. Základním motivem filmu je trojice lidí, kteří v tomto polodokumentu vystupují jak hraně, tak i autenticky. Je to tvůrce vařiče pervitinu Pavel Gregor, vyšetřovatel tehdejšího policejního protidrogového oddělení Zdeněk Zavázal a bývalý zpěvák heavy metalové kapely Vitacit Dan Horyna. Všichni protagonisté filmu žijí a je zajímavé, že Horyna a Gregor pracují v psychiatrické léčebně v Bohnicích jako terapeuti, kde dříve pobývali, aby se ze závislosti vyléčili. Policajt Zavázal pracuje nyní jako barman. Zajímavé téma, zajímavé zpracování a velmi dobře zahrané role všech zúčastněných, včetně hlavní zmíněné trojice, kterou herecky ztvárnili Rostislav Novám ml., Miloslav Konig a Štěpán Benoni. Tvrdý drogy jsou peklo a tohle by se mohlo klidně promítat budoucím smažkám (i když ono by je to stejně lákalo ještě víc). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama