Reklama

Reklama

Dosicheonyeo Sijibwayo

  • angličtina Urban Girl Comes To Get Married
všechny plakáty
Severní Korea, 1993, 73 min

Obsahy(1)

Pchjongjangská oděvní návrhářka Ri Hyang odjíždí spolu s kolegyněmi na venkov pomáhat se sklizní. Poté, co dorazí na místo, narazí na farmáře Song Sika, kterého potkala už týden předtím v Pchjongjangu a pohádala se s ním. Hnal totiž hejno kachen po ulici a jedna z nich jí zničila nákresy. Song Sikova rodina a přátelé se poté snaží oba dva sblížit a doufají, že se vezmou. To však nejde jen tak lehce, protože Ri Hyang nejeví o Song Sika žádný zájem. (Raztubyl)

(více)

Recenze (2)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Je celkem sranda vidět film z roku 1993 který vypadá jako by ho natočili u nás v 50. letech a to i po technické stránce. Všichni herci buď neustále s usměvem na tváři nebo zasněným pohledem do dálky, všichni štastní a veselí a nechybí ani všudypřítomné ódy na vládnoucí stranu a samozřejmě i na samotného Kima. Příběh samotný nemá čím zaujmout ale na druhou stranu je takovýhle pohled do nejdivnější země na světě dost zajímavý, a to rozhodně více než dokumenty opakující neustále to samé. Ta hitovka, podle které se film jmenuje, je ale dost ukrutná :-) ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem zkouknul film Schoolgirl's Diary, který mě namlsal na další perličky ze severokorejské kinematografie. Schoolgirl's Diary pro mě byl stravitelný film, který mě fascinoval svým netradičním prostředím a hlavně retro nádechem, ačkoliv jde o současný film odehrávající se v současnosti. Nicméně u Urban Girl Comes To Get Married ta hranice stravitelnosti už byla překročena. Nejen že děj nudí a má nepřesvědčivé zvraty, ale navíc je prošpikován komunistickými zvratky z úst hlavních hrdinů, oddaných budovat správný socialismus. Fuj. ()

Reklama

Reklama