Radka_86
Film který trval pouhou hodinku a kousek se pro mě i tak stal nekonečným, protože a jednoduše to byla prostě NUDA ! Čekala jsem, že to zachrání alespoň dialogy...nezachránily protože tu o nějakém kvalitním či smysluplném dialogu nemůže být ani řeč. Netuším co se skrývá pod tady zmiňovaným pojmem "kyberpunk" a snad to ani vědět nepotřebuju protože další takový film už vážně vidět nemusím. Podívaná příjemná jak osina v zadku.(19.2.2012)
cunesk8
Toto je skutečný klenot v kyberpunku, který zustává ve stínu japonské kinematografie a lze ho klidně srovnávat na úroveň kvality Tsukamota. Film je nízkorozpočtový , nebyl nikdy oficiálně vydán (jenom jako "festivalové DVD") . Příběh se odehrává po nepředstavitelné katastrofě, kdy žena a můž obnoví svoje vědomí v havarovaném nemocničním pokoji.... Film natočil japonský režisér Masafumi Yamada.(6.5.2010)
Javad
Temná, stiesnená, vlhká miestnosť (časť zavaleného podzemného laboratória kde sa robia pokusy na ľuďoch?) a dvaja ľudia v nej. Žena sa prebudí v tomto neznámom priestore, netuší kde je a prečo tam je. Nájde pod posteľou muža, ktorý má na chrbte zvláštny mechanizmus. Hovorí že je tu už dlho a vonkajší svet nepotrebuje... väčšinou bezvládne leží na posteli alebo na zemi, konzumuje lieky a žena sa zatiaľ zúfalo snaží s tejto nočnej mory voľajak dostať... Ak vás takýto námet zaujíma, neváhajte, je to perfektné!(12.8.2011)
McDom
odpad!Tsuburo no SHIT!! Byla to moje nejnudnější hodinka mého života... a jsem opravdu rád,že to mám za sebou.. UŽ nikdy vííc!(13.2.2012)
Vaklaf
Pro mě osobně spíše průměrnější úlet. Vlastně se pořád nic moc neděje a být to o něco delší, začal bych se vyloženě nudit. Vysvětlení (nebo aspoň nápověda) prakticky žádný, ale na to už jsme u takových filmů zvyklí. Co opravdu stojí zato, je atmosféra, která je správně PP (paranoidní a psychedelická). Dle mého vyloženě pro fanoušky žánru.(11.1.2012)
Bezdík
Rozhodně jde o zajímavý kousek co se týče japonské kinematografie. Kdybych na IMDb neviděl že toto režíroval Yamada tak bych byl přísahal že to režíroval Tsukamoto, hodně mě to totiž připomíná ten jeho styl. Tsuburo no gara bych přirovnal k o rok mladšímu Tsukamotovu Haze, ale až na to že Haze bylo o dost horší. Myslím si že fanoušci Tsukamotových bizárků budou určitě nadmíru spokojeni, ale běžní evropští diváci "ruce pryč". Vážně jde o film dělaný jen pro Japonské publikum a samozřejmě i fanoušky japonské kinematografie. Film vypráví o ženě, která se probudí v neznáme místnosti z neznámým mužem, který má na zádech zvláštní konstrukci a celý je takový podivný. Snímek je opravdu velice tajemný depresivní a atmosferický a nechává pěkně pracovat divákovu fantazii jehož hlava je plná otázek jako například, kde vlastně jsou, jak se tam dostali, kdo jsou atd... Vlastně nevíme vůbec nic a co se ze začátku zdá být kladem je ke konci záporem. Nechci psát spoilery, ale rozhodně by mě potěšilo více kdyby se alespoň něco vysvětlilo. Divák se nedozvěděl prakticky vůbec nic a to mně vadilo možná to mělo nějakou skrytou myšlenku, ale tu jsem bohužel z filmu též nevyčetl, ale jinak jde o suprovej depresivní kousek z výbornou atmosférou a temnou hudbou u které někdy až zamrazí, ale místy to bylo zbytečně pomalé a tvůrce by jistě nezabilo, kdyby se ve filmu něco více dělo, ale jinak šlo o velice kvalitní podívanou. Doporučuji pouze fanouškům Asie.(13.2.2012)