Reklama

Reklama

Hurvínek na scéně

všechny plakáty
Trailer
Loutkový / Rodinný / Animovaný
Česko, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Slavné loutky Spejbl a Hurvínek slaví v roce 2010 kulaté výročí (90 let). U příležitosti těchto narozenin přichází do kin speciální představení ve 3D. Poprvé se tak divákům naskýtá příležitost vidět legendárního Hurvínka a jeho přátele na velkých plátnech v celé České republice. Když se řekne Mikuláš, tak si každý představí tajemného muže s bílým plnovousem, vysokou čepicí a berlou v ruce, kterého doprovází anděl s čertem. Hodné děti jsou obdarovávány dobrotami, zatímco ty neposlušné čeká punčocha plná uhlí. Také Hurvínek s Máničkou čekali netrpělivě na příchod Mikuláše. Roztržitý pan Spejbl však na nadílku zapomněl, a tak se Hurvínek s Máničkou rozhodnou tuto „nehoráznost“ napravit tím, že se sami hodlají převléci za čerta a Mikuláše a překvapit taťuldu s bábinkou. Bábinka však Spejblovi pozapomenutou událost připomene, a tak si i pan Spejbl musí zajistit převlek čerta… A jak to dopadne, když se čertů sejde více než by mělo? Pohádka plná napětí, ale i písniček a zimních radovánek. A už jste viděli Máničku bruslit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Fr

všechny recenze uživatele

Náš Hurvínek to je kos.... 50 ti minutový mikulášský příběh mnoho radosti dospělému nepřinese. Ale dětem ve sledování nebraňte! (Třeba takový Teletubbies jsou daleko otravnější a jak si u nic mrňousové žbrblají!!...) Hurvajs a Mánička se baví a jednají jako 7-10ti letý, což syna baví. (I když mu je 11.) TAKŽE, CO NA TO ON? Krátký a málo vtipný, ale jinak se mi to líbilo.... Tak si to přeberte! Já říkám – Hurvínkovo divadlo v kině? KRAVINA! Mladej zase – filmy XXX ? Kravina! Prostě nehodnotím nic, co není pro mě! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) V mládí jsem miloval Máničku, teď mě rajcuje paní Kateřina. 2.) Chci vidět divadlo, které bylo založeno v roce 1930 a přesto jde ,,s dobou“. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tento film nejde hodnotit objektivně, protože se nemůže líbit, bavit, přijít vtipný a vůbec vše, co od filmů očekávám, komukoli nad šest let. Vydržet u toho pro staršího člověka než předškolního věku je skutečně nesnesitelné... děti třeba potěší. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jistá, zda tento divadelní záznam byl vhodným materiálem pro 3D kino, ale budiž. Ony všechny ty starší setkávání Hurvínka s filmem beztak vypadají dosti podobně, počínaje již Spejblovým filmovým opojením z roku 1931. Toto je malá domů, vánoční mini, na kterou nemá smysl koukat v létě, ale poslední týden v roce by to mohlo být příjemné. Mám ale radost, že tradice pokračuje a nyní bude v kinech Hurvínek poprvé bez vodících šňůrek. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hru na živo a kino ubírá tak hvězdičku zážitku. A Hurvínek ve filmu určitě dorazí v roce 2012... tedy až v roce 2017. Jinak škoda, že nám slibovali toho Prášila a ono z toho vznikne patlanina. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když někdo nemá soudnost, vypustí obstarožní loutky do kina a připlácne na to atraktivní nálepku 3D, ale tento rozměr jsem hledal marně. Stejně jako jsem hledal kvalitu, kterou vždy měli Spejbl s Hurvínkem za Kirschnera, ale jeho nástupce Martin Klásek se mu za ta drahná léta, co po něm štafetu převzal v namluvení loutek nevyrovnal a Štáchová je v namluvení paní Kateřiny a Máničky nejméně o třídu lepší. Nejhůře snad dopadl pes Žeryk, který je nejenom chabě namluven, respektive naštěkán, ale má dokonce tendenci mluvit lidskou řečí. Příběh se nese v duchu netradičních příprav na Mikulášskou nadílku u Spejblů. Je rozdělen do 8 natahovaných kapitol, které většinou začínají nějakou zbytečnou písničkou sloužící pro účel vyplnění řídkého děje. Hurvajs se Spejblem vymýšlejí, pokud možno, co nejnápaditější a nejstrašidelnější masky čerta, ale činí tak tajně, aby ani jeden z nich nevěděl, s čím ten druhý vyrukuje, a aby to bylo pro všechny překvapení. Nutno dodat, že Spejblova maska je opravdu překvapivě dobrá, ale Hurvínkova je jako když si nasadí srnčí parohy, které shodou okolností vyštrachal s Máničkou na půdě. Občas se objeví i vtipná situace, a to když se Spejbl opije lihem v koupelně na čištění ran, anebo v jediné scéně filmu si Spejbl celkem sjedná respekt, a to když zjistí, že si Hurvínek při zimních radovánkách roztrhl kalhoty. Jinak však Spejbl je tady za většího idiota než obvykle a scénka s luštěním triviální křížovky je toho jen důkazem. Když už se tvůrci s producentem Kotíkem rozhodli něco takového vypustit do kin, tak bych očekával precizní výpravu s nápaditým vánočním příběhem, ale ani jedno nehrozí, a když už byl v jednom záběru dokonce vidět vzadu na plátně stín vodičových rukou, tak už jsem to vzdal. Je to slabota a jít na to do kina není dobrá volba. 40% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Hurvínek na scéně je bohužel naprosto bez nápadu. Doufám že tohle není standardní představení, já si teda takového Hurvínka nepomatuji. Vzhledem to jako původní představení vypadá, ale obsahem je to prázdné. Hodina v asi 8. kapitolách je určena pro ty úplně nejmenší diváky a myslím si, že do kina nepatří. Jediný dabing loutek bych asi označil za povedený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tedy tak blbé dialogy, a už od začátku, jsem dlouho neslyšel. A slyšet je od takových postaviček, jako jsou Hurvínek, Spejbl a Mánička, to je prostě smutné. Jako kdybychom už neuměli dělat filmy o děti. Když už nejsou schopni uspět Spejbl s Hurvínkem anebo třeba Čtyřlístek, tak už opravdu nevím, kdo by uspět měl. Snad za ten jeden dobrý vtip, kterému jsem se zasmál, dávám těch pár procent, která mě stejně mrzí. Tak klasickým postavičkám je to strašně moc málo. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá spekulovat o významu 3D efektu v tomto filmu - dodává ploše hloubku, dodatečné efekty jako vločky jsou fajn, ale na druhou stranu se také nesnaží podbízet laciným zneužitím 3D. Samotná filmová režie spočívající hlavně v práci s kamerou a střihem a je velmi úsporná a většinou filmového diváka jednoduše staví do pozice divadelního diváka a nakonec bude v rozhodování, jestli vidět nebo ne, hrát hlavní roli to, jestli vám novější příběhy nevadí, nebo jste zarytými odpůrci, neboť se jedná o představení, které si odbylo premiéru v roce 2005. Víc si Hurvínka na scéně užijí děti, ale dialogům nechybí jistá dávka humoru stavícího na slovních hrátkách a obratech, a to je něco, co dělá Hurvínka Hurvínkem a co jinak dětským filmům (respektive produktům) chybí, protože si producenti a další tvůrci myslí, že děti jsou blbé. Jenom by bylo chytřejším marektingovým tahem, kdyby film uvedli v době zimní, respektive vánoční, takhle moc diváků nepřiláká a i atmosféra by zapůsobila silněji. ()

latvar odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně kýčovité, nudné a bez jakéhokoli děju. Zneuctění českých loutkových postaviček a na to, že to mělo jen 50minut, jsem měl, co dělat, abych se konečně dočkal konce, 10% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nezasmál, ale ne s filmem, nýbrž filmu. Spejbla a Hurvínka mám rád již drahně let, ale zhoubný nádor v podobě "Hurvínkova roku" mě měl varovat, že s hlavními postavičkami to jde hodně z kopce. Asi 5x jsem se upřímně zasmál, jinak většina vtipů je značně dětinských, děj v podstatě žádný, ale hlavně že se tu hodně zpívá (proboha, ty debilní texty!!!). Bohužel jsem se smál ve chvílích, kdy to nejspíš nebylo cílem autorů, př.: Co to bylo za scénu, jak Spejbl přišel oblečený jako čert, spadl na zem (na břicho) a Žeryk na něj zezadu skočil a skákal na něm? :-D. Žeryk pak i dával Spejblovi "umělé dýchání", i když se zde jen o tom mluvilo-zřejmě se mezi nimi vyvinul nový, daleko hlubší vztah. A debata mezi Hurvínkem a Spejblem (i když vytržená z kontextu), kdy chtěl Spejbl zjistit, jestli má synáček na zadnici roztržené kalhoty, probíhala takto: Spejbl: "Stop a teď se ohni!" Hurvínek:"Opravdu to chceš?" Spejbl: "Dělej! A jeje, to je díra, jako do metra.".:-D. Doporučení pro Helenu Štáchovou: Ještě více kreativity při tvoření takovýchto dialogů. A proboha, film co má 50 min. nasadit do kina za "plnou palbu"? Zklamání na plné čáře. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Já bych zase nebyl tak hrr... Sice třetí rozměr je jen o tom, že se snaží jít s dobou, v rámci Hurvínkovských eskapád je tohle opravdu slabé, ale přece jen nějaké klasické rysy se v tom najít dají a jen ať děti zjistí, na čem jsme vyrůstali (a někteří i docela nedávno...) Na druhou stranu děj vlastně nikde, Žeryk mluvil opravdu víc než jindy, Bábinka s panem Spejblem se tvářili jako zamilovaný pár (víc než jindy) a tak dál a tak dál... Snad jen z nostalgie... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Čtyřlístek ve službách krále má své chyby, ale dá se brát díky nostalgii jako guilty pleasure. Tady ale nefunguje vůbec nic... scénář je vykrádačkou starších příběhů, není to vtipné a ty písně jsou strašlivé. To raději budu svým dětem pouštět klasické večerníčky Na návštěvě u Spejbla a Hurvínka než toto. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 2D. Spejbla a Hurvínka mám rád, evokují mi mladší léta, ale tohle opravdu ne.... Prkený scénář, mizerné texty písní a i celé písně a stoupání na půdu, které vypadalo už samo o sobě příšerně tomu nasadilo korunu. Jedna hvězda za hlavu otevřenou, ale na víc to nevidím... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál nebyl špatný protože ty rysy hurvínkovské klasiky tam pořád jsou, ale vzhledem k tomu že mě shlédnutí přesvědčilo o tom, že starší verze jsou mnohem lepší, tak už tento film víckrát vidět nepotřebuji. ()

Reklama

Reklama