Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste chtěli vědět o vesmíru, ale báli jste se zeptat v kostce. Perfektní shrnutí základních informacích, které o vesmíru známe a nejenom to. Také fantastické zamyšelní nad několika otázkami týkající se naší budoucnosti ale i přítomnosti v kosmu - otázka mimozemštanů, otázka cestování časem, nové technologie, které ještě neexistují. A to vše racionálně. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sice je možné, že se Hawking někdy mýlil, jak jsem se dočetl od domácích astrofyziků z ČSFD, nicméně výzkum vesmíru je hlavně teorie. Jestliže je nám známo jen malé zrnko z celého vesmíru, půjde vždy jen o teorie. Každopádně teorie zmíněného astrofyzika jsou nejsrozumitelnější a nejlogičtější, jaké jsem kdy v dokumentu viděl. Hawking tvrdí, že dokonalost neexistuje, nicméně vizuální stránka tohoto dokumentu je dokonalá. Vše co se Stephen snaží vysvětlit, výborně demonstruje na příkladech ze života. Divák si to musí přebrat po svém. Nevíme nic, můžeme jen spekulovat. Podle mně jsou jeho teorie nejlogičtější. Jestliže Tě zajímá, co všechno se může odehrávat v prostoru, který máš dennodenně nad hlavou, tak tohle je potřeba vidět. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, těžko hodnotit jako celek, nejde asi o to jak se komu který díl líbil, ale jak moc mě zajímal. Například první díl byl super 9/10, jenže vše bylo založený jen na fantasii a domněnkách. Druhý díl byl přesně pro mě, neco takovyho sem dlouho potreboval 11/10. Poslední dál byl taky super, jenže z obasti která me az tak moc nebere, spousta termínů, pojmů a teorie 8/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama