Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sice je možné, že se Hawking někdy mýlil, jak jsem se dočetl od domácích astrofyziků z ČSFD, nicméně výzkum vesmíru je hlavně teorie. Jestliže je nám známo jen malé zrnko z celého vesmíru, půjde vždy jen o teorie. Každopádně teorie zmíněného astrofyzika jsou nejsrozumitelnější a nejlogičtější, jaké jsem kdy v dokumentu viděl. Hawking tvrdí, že dokonalost neexistuje, nicméně vizuální stránka tohoto dokumentu je dokonalá. Vše co se Stephen snaží vysvětlit, výborně demonstruje na příkladech ze života. Divák si to musí přebrat po svém. Nevíme nic, můžeme jen spekulovat. Podle mně jsou jeho teorie nejlogičtější. Jestliže Tě zajímá, co všechno se může odehrávat v prostoru, který máš dennodenně nad hlavou, tak tohle je potřeba vidět. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

První dvě části této dokumentární série vynikající, ale třetí už ne tak moc (jak se asi stalo pravidlem, konec planety byl zaměněn s koncem lidstva). Není to nějaká strašící epizoda, ale nelíbí se mi to takhle propagovat. V sérii je taky řečeno, že někteří z nás budou v budoucnu mít k dispozici vlastní vesmír. To teda nevím, jak by to pan Hawking chtěl vyčarovat (pokud tedy nemyslí jen nějakou tu standardní Virtuální realitu). (: _ _ _ I přesto, že série nezodpovídá důležité otázky (proč se děje kvantová fluktuace), tak má vysokou informační hodnotu. A taky snesitelnou hudbu a výborného vypravěče. ✔ ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Podle mě ještě lepší než Hawkingova kniha Stručná historie času. I když se třetí část dokumentu od knihy nikterak neliší(avšak pár kapitol je zde vynecháno), vizuální vjem nám pomáhá pochopení daleko víc než vlastní fantazie při čtení knihy. První dva díly nás zavádějí do Hawkingovy fantazie jak by to mohlo být s cestováním časem nebo navázáním kontaktu s mimozemskými civilizacemi nebo jenom jejich životem někde daleko ve vesmíru. Poslední díl je ze všech nejlepší,protože není založen na domněnkách ale popisuje nám jak vesmír vznikl, co a jak se stalo od jeho vzniku až doposud a nabízí nám dvě teorie o konci vesmíru resp.života. Výborné vizuální efekty a do toho sám S.Hawking!! Pro mě jasných 10/10!! ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama