Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

Helo 

všechny recenze uživatele

Vesmír zobrazený za pomocí líbivých, někdy až krásných (černá díra, Země v počátcích existence) záběrů doprovázených hudbou, která by mohla být i v leckterém velkofilmu. A co je nejdůležitější, veškeré zákonitosti vesmíru a fyziky vysvětlené a doplněné praktickými ukázkami tak, že to musí pochopit snad i ten, kdo jest na pokraji REM fáze spánku, jíž dosáhl za pomoci LSD, mentosu, coca coly a úderu Thorova kladiva. Víc takových dokumtenů, víc! 95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vesmír je pro mě ta nejvíce fascinující věc - jak naznačuje Stephen Hawking, je to místo jak pro nejpokročilejší vědecké bádání, tak pro špetku snění. První díl je o snění nejvíc, je to divácky velice atraktivní exkurze, která nepřináší kvanta nových informací, ale spíše jen rozšiřuje obzory myšlení - což, si myslím, je v tomto případě pro masy diváků důležitější než klasické bichlování faktů. Druhý díl je na tom obdobně, bere "sci-fi" tématiku cestování časem a snaží se ji věděcky objasnit. Doposud je to zajímavé, avšak nikoliv dokonalé. Teprve třetí díl uvede každého "vesmírného hedonika" do extáze připomínající samotný Velký třesk. Informací je spoustu a jsou podány ohromně poutavým a působivým způsobem včetně fantastických vizuálních efektů. Naráží se až na samotnou hranici uvěřitelnosti, takže těžko uvěřit, že se nejedná jen o další díl Battlestar Galacticy... Samotný poslední díl by si tedy ode mě absolutní hodnocení zasloužil. 9/10 ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Aliens: Málo zajímavý díl, mnoho spekulací, působí velice úsměvně 6/10, Time Travel: Zajímavá teorie o cestování časem podepřena logickými fakty 8/10, The Story of Everything: Seznámení s vesmírem a lidskou cestou, prchajicí před zkázou vstříc novým poznatkům 8/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Poutavě a nádherně graficky zpracované a komentované výzkumy, vize a teorie o vesmíru jsou podané přívětivou formou pěkně srozumitelně, že se ani astrofyzikou nepolíbený divák v tomto dokumentu neztratí a záplava pojmů a temné energie ho neutopí. Tohle tajemství vesmíru je pro úplně každého. 95% (viděno v orginálním eng znění i v cz verzi) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Stephen Hawking. Physicist, cosmologist and something of a dreamer. Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free..." - Hawking se zde skutečně ukazuje jednak jako špičkový vědec a mistr ve svém oboru a jednak také jako tak trochu snílek, který si rád domýšlí různé možné teorie a scénáře do budoucna, přičemž ale všechny ty na první pohled sci-fi vize vzápětí elegantně objasňuje pomocí vědeckých poznatků, ale zároveň tak, aby jim snadno porozuměl i laik.. ve výsledku moc zajímavá a velice poučná podívaná.. a každopádně obrovské uznání pro Stephena Hawkinga ! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama