Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Berlíně se nekontrolovatelně šíří nebezpečný virus, který přeměňuje obyčejné lidi na krvelačné zombie. Michael zrovna přijíždí do města, aby našel svojí bývalou přítelkyni Gabi. Místo ní v jejím bytě nachází mladého instalatérského učně Harpera. Společně se jim na poslední chvíli podaří zabarikádovat a zabrání tak krvelačným stvůrám, aby se k nim dostali. Obklopeni těmito žíznivými zombie, mají Michael a Harper plné ruce práce s vlastním přežitím. Zároveň se Michael nevzdává myšlenek na záchranu Gabi a chce jí za každou cenu najít. (Zeck)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kde je Gabi? Michael přijíždí do Berlína za svojí láskou, aby jí vrátil klíče, které nechtěl poslat poštou. Chtěl ji totiž vidět osobně. Jenže místo Gabi najde u ní doma instalatéra, který ho chce sežrat. Společně s jeho učněm se zabarikádují v bytě a snaží se zjistit, co se stalo. Virus se zatím nekontrolovatelně šíří městem, není co jíst a Gábi je přes telefon stále nedostupná. Nízkorozpočtové baladické drama v zombie kabátu sází na atmosféru a mezilidské vztahy, i když na jedno šťavnaté hryznutí do krku taky dojde. Zombie jsou napumpované adrenalinem, ale jedno slabé místo přeci jen mají - oči citlivé na ostré světlo. Postavy umírají jedna za druhou a vypadá to, že symbolicky zůstane jen mladý pár. Nový Adam a Eva? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistická zombie záležitost odehrávající se na činžovním dvorku a přilehlých barácích. Germáni sice s ničím převartným nepřišli, ale díky rozumně zvloné stopáži má film tempo od začátku až do konce a pořád se něco děje. Navíc herci jsou docela sympatičtí a zombie trpí jistým problémem, čehož hlavní hrdinové celkem originálně využívají. Lehké příjemné překvapení. 65% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film náleží do pomyslné kategorie současných debutů, v nichž začínající tvůrci vycházejí z tradičních žánrových půdorysů, které osobitým způsobem naplňují, čímž vytvářejí díla přesahující výchozí schematické škatulky. Zde se výchozím bodem stal žánr filmů o zombie apokalypsách (Noc oživlých mrtvol apod.). Tvůrci se ovšem místo vršení otrlostí soustředí na psychologickou stránku celé situace a také na přesazení žánrových prvků do německých reálií. Děj je takřka výhradně omezen na prostor dvorku a jej obklopujících činžáků. Zde se odehrává drama obyčejných lidí lapených uprostřed katastrofy. Vyprávění se soustředí především na drobné detaily, jimiž profiluje jednotlivé postavy. Scénář postavy staví do situací, kdy musí svým důvtipem bojovat proti nemyslící mase krvežíznivých zombií, což zavdává k řadě nápaditých a mnohdy i lehce úsměvných situací. 7/10 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ryba v obrovskom zombie mori , ktorá má však len pármesačnú životnosť. Táto horrorová odnož je už totálne vysatá a dokazuje to aj akurátne množstvo tohtoročných snímkov (aj keď pár výnimok sa nájde ) . Už snáď len keď tá škandinávia zatrúbi na poplach , je šanca , že príde niečo " iné". Nemci to tentokrát uhrali celkom v pohode ( zombíci sú ok -sedí im aj to BPM... ). Motív lásky sa tiež už v zombie prostredí vyskytol. Páčil sa Mi ale výber hlavného hrdinu , ktorý to uhral skoro až autenticky a ten úvod ( áno tá montáž , resp.demontáž , možno odvzdušňovanie radiátora , následná snaha volať polizei , ktorá si už primerane zmenila vizáž... ) ma neuveriteľne rozosmial. Záver sa síce dal predpokladať , ale do celkového snímku zapadol, čiže na reklamáciu nemám dôvod . Do tej hodinky sa toho vmestilo tak - akurát , čiže " eine gute deutsche blutige stunde ". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

[REC] barák, zombíci a několik více či méně sympatických Němců. Rammbock (respektive Siege of the Dead) je ničím neurážející hororový průměr, zajímavý jednak tou lokací jednoho činžáku, jednak několika poměrně svěžími nápady boje s nemrtvými. Fajn jednohubka, jejíž nespornou výhodou je i velmi krátká stopáž. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama