Reklama

Reklama

Stěhování ve velkém

(seriál)
  • Česko Stěhování obrů (více)

Obsahy(1)

Stěhování může být velice stresující. Tento seriál sleduje přesun celého domu, včetně cihlových zdí a nábytku najednou. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

San Miguel 

všechny recenze uživatele

Takovýchto pořadů v televizi až tak moc není. Je zajímavé se čas od času podívat, jak se dá přestěhovat dům, letadlo, ponorka, či něco jiného z jednoho místa na jiné. Jen tak dále. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zrovna se dívám na díl, kdy bylo v šedesátých letech nutné přestěhovat chrám Abú Simbel a obrovské sochy egyptského faraona Ramsese Velikého, Nefertari a ještě dvou královských příbuzných, kvůli zaplavení původního místa Násirovým jezerem. Teda, pomyslný klobouk dolů a hluboká úklona až málem ke kotníkům mých studených nohou. Vymyslet jak vytvořit umělou skalní horu, aby chrám a vzácné památky masa kamení nerozdrtila a zároveň ho sestavit přesně v místo, jenž by dva dny v roce (dny rovnodennosti) slunce ozářilo vnitřek chrámu až někde úplně dozadu k sochám faraona a bohů. Tak to muselo stát opravdu hodně velkého úsilí mnoha lidí z celého světa. Mám tenhle seriál ráda i když jsou některé díly slabší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mne, jaké překážky musejí stěhovači během přesunu celých domů, majáků nebo letadel řešit. A jak to není žádná sranda, vše vyvážit, odměřit, naplánovat, projet, a že to někdy trvá celé týdny, než se kolos může pohnout, a i potom se může pohybovat jen rychlostí několika centimetrů za hodinu. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama