Reklama

Reklama

O princezně, měsíci a hvězdě

(TV film)

Obsahy(1)

Romantická pohádka o tom, proč už se nerodí princezny se zlatou hvězdou na čele. Král (L. Tokoš) netrpělivě očekává narození dědice. Měsíc (V. Helšus) mu předpoví, že se mu narodí dcera – a ne ledajaká! Princezna se zlatou hvězdou na čele. Po čase se mladá princezna Ema (L. Rybová) skamarádí s Hynkem (M. Hádek), hvězdářovým synem. Král ale vydá rozhodnutí, že se má provdat za prince Huberta (J. Macháček). Jenže tomu jde jen o její zlatou hvězdu. Smutný Hynek chce odejít ze země. A jak se nakonec stane, že princezna svého milého dostane za ženicha? To už se dozvíte v dnešní pohádce. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Protože lidé nepotřebují hvězdy, aby porozuměli svým srdcím. Jako člověk notně pragmatický podotýkám, že k porozumění dutému svalu je lepší mít v případě problémů kardiologa a hvězdy nechat jako básnický prostředek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tu krátkou stopáž docela solidní scénář vycházející - nepřiznaně - z čínských pohádek, velmi dobré a přirozené dialogy, nejednoznačnost Měsíce a jeho neschopnost z hvězdné oblohy pochopit lidi a jejich city (což je zajímavá myšlenková paralela, mohla by třeba umělá inteligence pochopit city?), barvičky jsou sice přepísknuté, ale vcelku fungují, kamera je rovněž solidní, na Lindu se dobře kouká, i když jinak ji nemusím, Tokoš kouzelný, takže jediným, kdo celou tu hru kazí, je absolutní dřevo, mizerný neherec Macháček, který ani neumí mluvit, natož frázovat, nebo dokonce dát najevo nějaký mimický výraz a přehrává neskutečně, což se sem vůbec nehodí. Pro mne celkově je tato pohádka příjemné překvapení, i když je určena spíše starším dětem a dospělým. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Měsíci, kamaráde drahý !!" - "Copak je zase tohle ?! Husy jsme spolu nepásli !! Mám chuť tě za ty tvé způsoby prohnat Mléčnou dráhou.." ;) Věčná asistentka bez vlastního nápadu a jakékoli invence či nadšení Lenka Cingrošová dostala možnost natočit vlastní půlpohádku, dramaturgicky zcela pomýlenou, na základě rádoby vtipného a zoufale upoceného scénáře Barbary Šindelářové o princezně se zlatou hvězdou na čele a usoudila, že jiná než rozkošná Linda "zlatá rybka" Rybová ji zahrát nemůže, čímž však výčet skorokladů rychle končí, stejně jako rychle končí tahle jalová báchorka s tragickým stařikrálem Lubora Tokoše a otravným princem únavně stále stejně otravného Jiřího Macháčka.. Hynku !! Viléme a Jarmilo, to byla tragédie !! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka o ničem, s žádnou pointou, bez konce, bez výchovného podtextu. Prostě přijede princ, kámoš odejde, hvězda upadne, princ odjede a kámoš přijde. Od té doby nemají princezny hvězdy. Wtf. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dějově zcela prázdná a navíc až přetypicky kulisová pohádka, která i při své výrazně krátké stopáži dokáže totálně nudit. Nic nezachrání ani slušné herecké obsazení. Hudební režie: Eva Javůrková ()

boni 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za nespravedlivě opomíjenou Lindu Rybovou, kterou považuji za jednu z nejlepších hereček mladší generace tuzemského filmu. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Větší flákačku jsem už dlouho neviděl. Ano, jde o papundekl, ale zde herci dostali peníze za nic. Zjištění prince, když spadla princezně hvězda to naprosto korunovalo. Odříkal text a spadla klec. Celé je to utahané, mdlé a bez chuti. Naprosto zpackaná inscenace a ani pan Tokoš se nepředvedl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Barbara Šindelářová se podílela na čtyřech pohádkách, proč tu není uveden režisér absolutně netuším, a polovinu z nich mám za sebou. Už si to nepamatuji jasně, ale mám takový pocit, že i pohádka Jehlice sluneční paní se zčásti odehrával ve žlutavém oparu. Tady se ovšem jedná o téměř celý děj. Při troše fantazie by pak král mohl být starý Radovan z pohádky Princezna se zlatou hvězdou a tato pohádka by pak byla pokračováním. Jenže to by nesměla zlatá hvězda padat z čela. A princ je tentokrát kazisvět jen tak na půl. Jde mu pouze o hvězdu. Přitom Linda Rybová vypadá fešně. Za to Matěj Hádek a Jiří Macháček působí ještě nerozehraně, jako by nahonem odříkávají role, což není divu, když se jedná o jedny z jejich prvních rolí v televizi. A docela mě překvapilo, jak má král kouzlo stárnout. Za osmnáct let prakticky nezestárl a vypadal pořád stejně. Maskéři si mohli dát práci, ale nedali. Za to si tvůrci dali práci s rekapitulací děje spojeného s představením herců při závěrečných titulcích jak z laciného seriálu. ()

Reklama

Reklama