Reklama

Reklama

Andulka (I. Andrlová) touží po vdavkách. Do jejího osudu zasáhne kouzlená babička (L. Havelková), která jí přičaruje ženicha, jenž je jí přisouzen už od kolébky. Burác (J. Drbohlav) se ale Andulce vůbec nelíbí. A tak babička čaruje dál a schválně kouzlo trošku poplete – jednou je Burácek moc silný, pak moc velký, ale Anka není nikdy spokojená… A jak to všechno dopadne? Najde Andulka toho pravého? (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

to_ma 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku bych moc chtěla vidět znovu... v paměti mám několik útržku, které mě s odstupem let fascinují. Především moderní kouzelná babička (tradiční a skvělá Havelková), která zvětšuje hlavního hrdinu tím, že ho vyfotí a pak ho projekcí na zeď vrátí zpátky ve zvětšené nebo snad posléze i ve zmenšené formě. Už si vybavuji jen buchty pro velikého Buráce, které vypadaly jako cihly... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch modernějších osmdesátkových ztřeštěných pohádek. Klasika papundekly a do toho diskotéka, kazeťák, foťák, telefon. Je docela bizár vidět babku Natašu Gollovou, jak tancuje na disco. Je to volovinka a půl hoďky bohatě stačí. Já mám rád takové ujeté pohádky, kór z osmdesátých let, ale tahle patří k těm slabším. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to krátké, je to neskutečně praštěné. Nejdřív Anka hledá ženicha, když jí pak kouzelná babička přivede Buráce, není spokojená, když Buráce ztratí, zase není spokojená, když ho opět získá, zase není spokojená, pak se kouzelné babičce nepodaří kouzlo a z Buráce je obr, pak se Burác stane fotografií, no a nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. Kulisová pohádka celým svým coulem a ujetá od začátku až do konce. No ale budiž, dnes se točí také kraviny. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Kravina non plus ultra. Stačí už úvodní scéna s pohádkovou babičkou a rozcestími. Vlasta Janečková se snažila být moderní a dnes to vypadá směsně a jako kýč. Jedna husička si přeje ženicha, babička jí ho přivede, není ji dost dobrý. Tak čaruje, zkazí to, ženich musí do světa, vrátí se, opět té huse není dost dobrý, tak zase splete kouzlo a udělá z něj obra a nechá ho v tom. Ještě se dozvídáme, že z něj toho nešiku udělala taky ona halabala věštbou. Celou tuto nesourodou taškařici korunuje používání telefonu a tancovačka, které kouzelná bába postí hudbu z magneťáku. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky. Když jsem to teď dopsal a přečetl to po sobě, tak to vidím jen na jednu nebo odpad. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tak trochu moderní pohádka, v níž energická pohádková babička a dohazovačka Havelková organizuje námluvy telefonicky, na taneční zábavě to roztočí disco hudbou z kazeťáku a ženicha vměstná do fotoaparátu. Mladá copatá Andrlová je tu ještě krev a mlíko, ta by stála za hřích. Po shlédnutí pohádky jsem dostal chuť na buchty, když je tam tolik prezentovali. Sice velmi slabý, ale i tak to na ten průměr vyjde. 45% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama