Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stylové, to je bez debat, Rocknrolla wannabe. Řehořek není génius, který spasí národní kinematografii, ale důrazná snaha kráčet proti tradičnímu filmařskému proudu, který teče srdcem Evropy, už na potlesk. Jediné, s čím mám zásadní problém, je hlavní hrdina, který svým zjevem a vystupováním dokonale splňuje definici – citlivky prominou – arogantního debila. A že má svůj předobraz v reálném člověku mě nedonutí mu fandit ani omylem. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Budařův takřka nepřetržitý voiceover je nebetyčně otravný. A Řehořkova přehnaně urputná snaha o videoklipovou coolovost vlastně taky... Ve výsledku jde o film, který se chce svým stylem strašně moc přiblížit západním vzorům (především epickým gangsterkám o vzestupu a pádu a těm od Guye Ritchieho), ale přitom selhává v těch samých aspektech jako většina současné tuzemské filmové produkce (nekonzistentní scénář, nevhodně zvolená stylizace atd.). 40 - 50 % ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film v němž se každá druhá věta ukončuje nikoli pomyslnou tečkou, nýbrž nepomyslným, hlasitým "ty vole" z úst Honzy Budaře, který tu mluví jak poloviční dement. Možná to byl úmysl, ale jak chcete udělat zábavný film, když do hlavní role vyberete postavu nezábavnou a těžce nesympatickou. Dokoukáno jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne (doufajíce ve špatný konec). ()

sharky 

všechny recenze uživatele

50% Poslední dobou vznikaj skvělý český filmy, tenhle k nim ale nepatří. Je úplně o ničem, žádná myšlenka, žádný děj a strašlivě odporně nepříjemný mluvený projev hlavního hrdiny, který má být asi snahou o kopírování mluvy původního hlavního hrdiny, který film inspiroval, ale je to tak hrozně nepříjemný, že jsem si do konce filmu nezvyknul a přišlo mi to ve výsledku spíš trapné. Skvělá vizuální stránka sama o sobě dobrý film neudělá. škoda. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Český Guy Ritchie se jmenuje Tomáš Řehořek a Budařův Jakub Vrána je ten pravý RocknRolla! Že režisér točit umí a Jan Budař umí hrát, bylo jasné už z jejich dřívějších projektů, ten tvůrčí posun je ale přesto překvapivý, režisérovo naprosto dokonale, ba bravurně zvládnuté řemeslo a Budařův žoviálně podaný podnikavec je pro mne úkaz, skutečné překvapení. Navíc proti možné výtce, že jde jen o pouhou lokální nápodobu stylu britského režiséra, má Czech Made Man především po stránce scenáristické, ale i v hereckém koncertu Jana Budaře, jasnou přidanou hodnotu, nemluvě o onom zvláštním rysu odkazujícím k éře divokého podnikání 90. let, které nás směřuje spíše někam směrem k Balkánu, než k západní Evropě, respektive Velké Británii, který ale činí filmovou výpověď (jasně že velmi stylizovanou a možná? přehnaně nadsazenou) atraktivní až exotickou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Na střelnici oslovuje Vrána (Jan Budař) Čápa (Milan Šteindler) hodností plukovník. Později je však záběr na noviny  Metro, ve kterých je fotka Čápa, když přebírá vyznamenání na Hradě a tam má hodnost nadpraporčíka. (Horryx)
  • Tvorba filmu, uvažována od prvních příprav, přes napsání scénáře, až po vytvoření finálních kopií pro kina, zabrala 6 měsíců. (Hroozley)
  • Natáčení některých scén probíhalo přímo v Šanghaji. (Hroozley)

Reklama

Reklama