Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Čuměl jsem na to za Řehořkovi/Řehořekovi/Řekovi ,bo jak se to skloňuje, přítomnosti, takže jsem měl možnost či volbu, že pokud se mi to nebude líbit, můžu mu za ten ztracenej čas hned jednu nebo i dvě lísknout. Trailer mě nebavil a fakt, že tam hraje Martin Hranáč (neboli pí ča vyvolená) mě donutil přebrousit doma všechny nože. Jenže pak to začalo a já se bavil, takže Řehořekovevovi ji zatím ještě nikdo nelísknul, není důvod, je dobrej ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O tomhle člověku jsem slyšela hotové legendy, které by bez problému vydaly na další samostatný snímek a taky na mě a na všechny ostatní v metru čučel z plakátu Jan Budař. Nejlepší z celého filmu je právě Budařovo vyprávění. Občas se mu podařilo vtipně a trefně zahláškovat. To ostatní je jenom vata, která slouží k vyplnění. Málem to semnou seklo, když jsem viděla toho blba z Vyvolených. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by byl Kubíkův život natolik zajímavý, že by si zasloužil zfilmovat (resp. rozhodně nepropadám automaticky obdivem k někomu jen proto, že se mu povedlo přijít k penězům, obzvlášť pokud to bylo za diskutabilních okolností, což je btw. jeden z důvodů, proč mě nebral ani Vlk z Wall Street), a když už, tak to chtělo zkušenější tvůrce (scénář je vyloženě slabota - ostatně sám Kubík nebyl spokojený s tím, že se v mnohém odklonil od reality - a film je jen slepencem autonomních scének, a po Řehořkovi se krátce poté slehla zem a už dlouho nic nenatočil, otázka je proč...). Budař v hlavní roli je samozřejmě výborný a filmu nejde upřít snahu o jistou formální invenci, ale osobně mě to nudilo a navzdory relativně krátké stopáži se to i subjektivně dost táhlo. Chápu, že jistému okruhu lidí příběh hlavní postavy přijde "motivační", ale po filmařské stránce je to prostě špatné, a časem se na ten film podle mě zapomene jako na nepovedené dítě své doby. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné a vizuálně dobře zpracované české překvapení. Jistě to není kdovíjaká světová záležitost a díky přehnané moralizaci nakonec musím dát lehce podhodnocené 3 hvězdy, nicméně snímku nelze upřít ambice, vizuál laškující až se světovým kalibrem, lehké náznaky režisérské vytříbenosti ne nepodobné britskému exportu z dílny Guye Ritchieho a vlastně pohodový film který neurazí. Czech Made Man je tak i přes jasnou snahu zalíbit se za každou cenu nadprůměrná záležitost, která v českých poměrech není zase tak běžná jak by bylo zdrávo. Netvrdím, že se budete válet smíchy celou hodinu a půl, nebo, že vás film emocionálně zasáhne, nicméně bavit se u něj budete, morálně se vás také pokusí poučit, hlavně se ale budete bavit. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Potenciál námětu je bohužel zmařený scénářem složeným z epizodek, které jsou zakončeny slabou pointou. Všechno to má držet pohromadě díky monologu Budaře, který místy nesrozumitelně drmolí a mluví rádoby frajerskou češtinou, ale tohle nefrčí už tak deset let. Budařovy paruky ve filmu jsou vůbec samostatná tragická kapitola. Režisér se celkem úspěšně snaží, aby film vypadal moderně, ale chtělo by to spíš vylepšit scénář než dávat pořád dokola záběry na šňupání koksu. Jo, občas jsem se uchechtl, ale v podstatě asi nemá cenu film vidět, pokud nejste příznivci FFFilmu a nezajímá vás, jakou trnitou cestou se dostal Kubík na balkón Franty Fuky a k produkci Babovřesek. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Přípravy snímku probíhaly kvapně během pouhých tří měsíců. (Olík)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Na střelnici oslovuje Vrána (Jan Budař) Čápa (Milan Šteindler) hodností plukovník. Později je však záběr na noviny  Metro, ve kterých je fotka Čápa, když přebírá vyznamenání na Hradě a tam má hodnost nadpraporčíka. (Horryx)

Reklama

Reklama