Reklama

Reklama

Kazatel Kalašnikov

  • USA Machine Gun Preacher (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorca majstrovského Plesu príšer sa dal na vieru v Boha a prišiel o rozum. Ale srdce mu zostalo - jeho film mi pripomenul Stoneov World Trade Center - prosto, pateticky podaná látka o utrpení nevinných a o tom, že si musíme pomáhať. Naivná prvoplánovka pre priemerných Američanov, nachádzajúcich útočisko v Biblii. Scény kázania o Bohovi, ktorých je tu viac než v dokumente o Pápežovi, ateistický divák nestrávi a devalvujú mu zážitok z filmu. Keď po nich kazateľ Butler preberá do rúk brokovnicu, síce zdvíha zábavnosť filmu, ale zdramatizovanie už nepôsobí presvedčivo. Tretiu hviezdičku dávam za pestrý a exotický soundtrack, ktorý som mal dopredu napočúvaný, takže mi spríjemnil sledovanie; a za to "veľké srdce" pre africké decká. Byť väčším cynikom, ani by som na ňu nepomyslel. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Alelujá! Chvalme Pána! Ježíš zrovna trumfnul metadon! Kriminálnická smažka nahradila odvykačku křtem a hurá na kruciátu stavět paviánům výběhy. No mě by jeblo! Mezi prudce militantními, pošahanými křesťany a hodnými marxisty z jihu, kteří nikdy ani mouše neublížili, stojí hrdinný americký Mesiáš, jenž si místo pika píchá víru. Samozřejmě ani zmínka o tom, že ti bezkrupulózní vrahové žen a dětí jsou v podstatě křesťanská sekta. To by americké kudlanky asi příliš nenadchlo a nepromítali to pak na srazech babtistické mládeže! Miluju nestranné a nedemagogické filmy, které záměrně ukazují jen levou půlku prdele, pardon, chtěl jsem říct víry. Ale na to už bychom si za těch tisíc let mohli konečně zvyknout, no ne?? Abych to trochu vyvážil, uvažuji, že asi vystoupím z církve, začnu fetovat a skáknu si pak do Afriky rozkopat pár termitišť. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Lehce nevyrovnaný film, v němž slabší místa střídají silné scény. Výsledkem je ale více než solidní film s Gerardem Butlerem, který zde má (oproti jiným filmům z poslední doby) co hrát. (70%) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já na takový filmy slyším. Radši tady vůbec nebudu číst některý názory nebo bych se zase poblil. V každým případě se mě v souvilosti se zeměmi třetího světa "líbí" jak se říká "svět by s tím měl něco dělat ". A kdo je jako svět ?? Co to je za pitomou alibistickou větu ? Svět to jsem já, to si ty, každej máme nějakou možnost něco dělat, nějak aktivničit, ale většinou to jako v mém případě končí naklepáním nějakýho textu do klávesnice, kde jakože jsem obeznámen se všema těma prasárnama co se dějí v Sudánu a v mnoha dalších zemí a jdu si načít lahváče. Jasně jsou tady mezi náma frajeři jako květula, charlosina, phillipa, který v rámci svých možností nekecaj, ale snaží se reálně pomoct, ale většina z nás polituje, odsoudí a pak jde hledat na net novej typ mobilního telefonu s tím, jak je ten život těžkej, protože když si koupí mobil už nezbude na tablet. Takže mě je úplně u prdele jestli ten film nebyl eňoňuňo, protože stačí když slyším "přinutili mě zabít vlastní mámu" a je jasno, víc takovejch filmů a víc takovejch vět, protože ne každýho na týhle plantě bolí fakt, že nemá novej typ mobilu. A že to přece všichni víme ? No a co pak dál ? Nic, je nám to vlastně u prdele. Gerard u mě tady tím filmem stoupnul hodně vysoko v ceně. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musel som to v sebe nechať 3 dni dozrieť, aby som bol schopný hodnotiť. Problém je, že to nie je film o násilníckom feťákovi, z ktorého sa stal kresťan a spasiteľ malých černoškov. Toto film vyrieši v prvej polhodine, ktorá je pre diváka kritická, pretože obsahuje príliš rýchle prechody "zločinec - fanatik" bez dostatočného emocionálneho a psychologického zdôvodnenia. Lenže film je v skutočnosti o tom, ako sa z kresťanského spasiteľa stal militantný fanatik. Druhá hodina filmu, v ktorej hrdinom znovu začne lomcovať temnota, je perfektná. Prerod je znázornený bezchybne a Butler podáva životný výkon. Na konci, ktorý má veeeľmi ďaleko k hollywoodskej adorácii kresťanských a rodinných hodnôt, zostáva veľmi nejednoznačný pocit. Kto to považuje za prvoplánové a patetické (zdravím, Pomo ;-)), tak ho to muselo minúť skutočne veľkým oblúkom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O Konym jsem věděl už delší dobu, když se minulý rok rozjela velká kampaň proti němu, aby lidé na celém světě byli informováni o tom, co se v Africe děje. Následně na to vznikl film, který čeští distributoři pojmenovali trošku debilně - Kazatel Kalašnikov. Pro mě nepochopitelné, když je o člověkovi, který vlastně proti násilí důrazně bojuje...i když opět násilím. Každopádně na film jsem se neuvěřitelně těšil už několik měsíců a upřímně můžu říct, že během filmu jsem byl šíleně zklamanej. Gerard Butler by zase tak špatná volba nebyla, horší bylo samotné vyprávění. Vždyť jeho postava, Sam Childers, se ve filmu měla nějak vyvíjet od zlého k dobrému. Ve filmu to pak vypadá následovně. Zlý Sam odchází z vězení a je zlý. Pak provede pár zlých věcí a je neuvěřitelně zlý. Fetuje, zabíjí a je stále zlý. Jeho rodina začne věřit v boha a on se jim směje do ksichtu. Pak udělá mega průser a pochopí během půl minuty, že to co dělal, je špatné a najednou už sedí v kostele. Zde to tvůrci podle mě neuvěřitelně posrali. Já chtěl vidět najaký vývoj postavy a ne, že prostě zničehonic skočí z charakteru A do charakteru B a nikdo mi vlastně neukáže tu změnu. A to nebylo poprvé. Takovéhle šoky si film připravil hned několikrát a celkově mu důraz na city nebyl blízký, ba naopak. V takovém filmu je to hrozně škoda, protože o čem jiném, než o citech takový film je. Nicméně nemůžu říct, že by film byl úplný propad. Byly v něm scény, které za pozornost stály a neměly chybu. Jenže to nic nemění na tom, že film jako celek mě hned od začátku zklamal. Pak se to s ním totiž táhlo až do konce, než se objevily titulky a tam ten pravý Sam Childers. V tu chvíli jsem si uvědomil, že ten opravdový Sam je mi daleko sympatičtější, než celý film o něm. A to ani nemluvím o náboženské propagandě, která se tímhle filmem táhne. Ale tak budiž. Upírat mu ji nebudu. Američani to ve své zemi mají s církví trošku jinak. Haleluja. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $538,690Tržby Celosvetovo $3,104,000Tržby za predaj DVD v USA $2,146,655 //počet predaných kusov 115,912║ určite téma, ktorá má čo povedať aj keď tu už zopár tématických filmov bolo... a v danom podaní od Forstera aj zapôsobila, to pravé príbehové sústo pre Butlera /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽEŠ JIM POMOCT VŠEM!!!“..... /// Biják o chlápkovi, kterej ze zlýho muže překonvertoval v šiřitele víry a dobročinný pomoci tam někde v Africe. ,,BŮH TI DAL CÍL SAME CHILDERSI!“ Zážitky s Ugandy a Sudánu ve stylu ,,podívejte se, co se tady děje“, místo tygrů tu máme LRA a místo bible – kalacha (či samopal vzor 58). Příběh americkýho OPRAVDOVÝHO člověka je občas kapku nuda. (...já nikdy moc nebyl na stavění kostelů...) Utrpení dětí (,,CO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?“), několik bojových scén (ve kterých jde zase o děti), občas zahřeje pocit ,,z dobře odvedený práce“ a občas nadzvednou negativní emoce, protože ....prostě většinu věcí obyčejnej člověk nepochopí. Africkej Rambo tak krom pravdy (třeba že místo keců se má střílet) a kázání, vlastně nepřináší větší filmovej zážitek. Ale třeba to OPRAVDOVÝMU Samovi pomůže k prachům pro další úspěšný tažení proti Ďáblovi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj Bůh je Sam Childers a chystám se šířít jeho víru. 2.) Jmenuju se John. John Rambo. Právě jsem zjistil, že nemám na víkend žádnej program. 3.) Uklidňuje mě pohled na mrtvé děti. (Nejsem rasista, na barvě nezáleží...). 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mělo to fakt potenciál, jenže jako kdyby třetinu někdo vystřihl a to co zůstalo, je příliš rozházený a nepřesvědčivý. Tak namátkou... Náhlá změna hlavní postavy je prostě k neuvěření, ve filmu je X vztahů, který nedostanou dost prostoru a proto jsou ztrátou času, herecky tu zaujme jen Butler, ale i na něm něco nesedlo, a tak dál. Přitom téma hledání odpuštění v Bohu, vykoupení ze zla skrze snahu napáchat co nejvíc dobra, kontrast západu a masakrů v Sudánu, v tom všem je skrytá síla. Jenže ne - tohle jde do průměru, do ztracena. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně otravný film. Buď jsem usínal, nebo zadržoval smích. Emocionálně to na mě zapůsobilo asi jako reklama na jogurt. Uprostřed občanské války přijde do polní nemocnice žena s ustřelenou dolní čelistí, očividně potřebuje pomoct, a doktor se jí zeptá "paní, co se vám to stalo s obličejem?"... To byste nevymysleli ani jako parodii... Jestli bylo Quantum of Solace nešťastná souhra náhod (a ne Forsterova chyba), tak tohle je předzvěst apokalypsy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Proti sympatickému posolstvu nemožno vzniesť námietky a dokážem sa odosobniť od istých faktorov, ktoré mnohým stačia aby film úplne zhodili ale ani to na spokojnosť nestačí. Povrchný a neprekvapivý scenár nedáva vyniknúť ani Michelle Monaghan a Butler sa mu často nedokáže prispôsobiť a v roli Sama Childersa nepôsobí práve najuveriteľnejším dojmom. Od nižšieho hodnotenia tak Machine Gun Preacher zachraňuje hlavne Forsterova réžia, ktorá napráva výsledok aspoň čiastkovo ale i tak ide o jeho najslabší film. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Blind Side, jehož hodnocení se samozřejmě odvíjí jen a pouze podle toho, jak moc jste odolní proti křesťanským citově vyděračským a lehce manipulativním pohádkám. Já dávám 60%, protože Gerard Butler je mnohem víc cool misionář než Sandra Bullock (v tašce nemá jen bibli, ale i samopal) a tahne film hodně nahoru. Jen ty výkřiky typu "I will build a church!" prosím přístě vypustit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá životopisná akčná dráma. Má pomerne dobrý príbeh o drsnom kriminálnikovi, ktorý sa ani po príchode z väzenia zločinom nevyhýba, ale keď raz takmer usmrtí človeka, uvedomí si, že to už takto ďalej nejde a potrebuje zmenu a tak sa s pomocou rodiny stane členom cirkvi. Keď dostane možnosť ísť pomôcť do Afriky, nájde v tom zmysel života a urobí všetko preto, aby deťom v Sudáne zmietanom občianskou vojnou pomohol a to aj pomocou násilia, ale každodenné tragédie videné na vlastné oči si na ňom postupne vyberajú svoju daň. Spracovanie je celkom slušné, síce ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, hlavný hrdina si teda rozhodne sympatie získať nevie, ale od prvej zásadnej udalosti, ktorá ho ovplyvní sa už kvalita filmu výrazne navýši a je sa stále na čo pozerať, dej je svižný, bez nejakých výraznejšie slabých miest, aj keď bez tých niekoľkých návštev kostola by som sa kľudne obišiel, ale ich prítomnosť samozrejme nie je žiadnym prekvapením. Zaujala ma aj postupná zmena hrdinu, ale v druhej polovici, kedy sa už prejavuje bezmocnosť, ktorá môže ohroziť aj vlastnú rodinu, aj v tejto polovici sa nájde asi štvrťhodina, kedy film upadne do priemeru, ale výraznú väčšinu filmu sa na to pozerá dosť dobre. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná, aj keď ničím výnimočná. Tvoria ju iba také menšie akcie, v ktorých proti sebe stojí len pár protivníkov, ale je dobre natočená, s pár výbornými momentmi a až na pár detailov aj uveriteľná. Herecké obsadenie je na tom dobre, Gerard Butler do podobných úloh sedí, ide mu to v akcii, ale aj v herectve, nesklamala ma ani jeho rodina, ale okrem hlavnej postavy ma zaujal hlavne jeho nový priateľ a spolubojovník. Réžia a technická stránka sú vydarené, tento film nemal žiadne ambície stať sa kultovým dielom na tému genocídy, takže tomu je prispôsobená aj réžia, je to dobre natočené, zahrané a funguje aj pár emocionálnych momentov. Som spokojný, nie je to žiadny klenot, či už v akčnom, životopisnom alebo aj dramatickom žánri, ale dobre odvedená práca, ku ktorej nemám väčších výhrad a zaujalo ma to viac, ako podobné filmy Krvavý diamant alebo Slzy slnka. 76% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

S KK mám jeden velký problém, no možná dva. Tím prvním je, že přerody Childerse jsou strašně zkratkovité a věnuje se to mnohem více těm méně zajímavým částem, kdy se z hajzla stává klaďák a té části, kdy se z klaďáka stává vraždící maniak, která je mnohem lepší a zajímavější, věnuje docela málo. Butler navíc hraje výborně a soustředit se příběh na kratší úsek detailněji, místo snahy zmapování celého "pracovního" života, byla by to mnohem větší pecka. Druhým problémem je, že se mi moc nelíbí co se v tomhle snímku děje. Postavit sirotčinec uprostřed válečné zóny je hodně špatný nápad. Napadlo Sama co s těma lidma bude dělat až vyrostou? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem. Nedostatek vidím v hlavním představitelovi, resp. v charakteru který hraje. Nejde totiž o to, že by Butler hrál špatně, vůbec ne, právě naopak. Ale zřejme scénář neumožňuje divákovi cítit jeho transformaci dostatečně impulsivně a realisticky. Tedy to jak se ze zlého Butlera stal hodný Butler, mne nevzalo. A vzhledem k tomu, že to má být klíčový prvek filmu, pak tedy naprosto selhal. Alespoň se tvůrci drželi jednotného mustru (drsný zlý Butler, syrový hodný Butler). Naštěstí z něj mnicha neudělali. Nicméně pořád se jedná o velice nekonzistentní věc, to samé po technické stránce. Chvíli to vypadá, že neuvidíme ani žádnou krev, člověk má dojem, že se atakuje PG-13 a pár záběrů poté přijde nevídaná brutalita. Čekal jsem, že tvůrce Quantum of Solace bude mít daleko silnější akční režijní rukopis. Dost dobře nevím, co si o tom všem myslet. Každopádně jsem toho názoru, že snímek nenadchl žádnou z mnoha etnických vrstev ani filmových fanoušků a to i přesto (nebo právě proto) že si každý mohl vzít z filmu něco svého. Ale víte jak to dopadlo, když Pejsek s Kočičkou vařili dort. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mě film sedl perfektně. Gerald Butler je prostě borec a i když kdekdo řekne, že se na roli moc nehodí, protože vypadá úplně jinak než pravý Sam Childers, tak právě díky jemu se mi film hodně líbil. S Kazatelem Kalašnikovem nemám problém...85% ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 30 000 000 $ Otvárací Víkend: 45 130 $ (v 93 Kinách) Tržby USA: 538 690 $ Tržby SR: 15 962 $ Tržby ČR: 26 507 $ Tržby Celosvetovo: 1 104 633 $Slušný začiatok a rozbeh filmu,presvedčivo podané dôvody na pomoc a zároveň aj tzv.pomstu a boj proti IRL.No absolútne ma minula myšlienka boha a scény z kostola mi liezli na nervy .Nie preto že som ateista,nemám nič proti podobným myšlienkam a scénam vo filmoch.Lenže Foster to servíroval takým nelogickým a odpudivým spôsobom,že som sa s tým nemohol nijako stotožniť a tolerovať to ako súčasť potrebnú pre film.Keď dôjde na akciu,tak je to surové a uveriťeľné a nájde sa tu aj pár hnusných záberov a tých detí vám je dosť lúto.No ako celok to je iba čistý priemer,z malou myšlienkou navyše. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve byl drsňák a smažka, který seděl, zatímco doma na něj čekala manželka striptérka, pak byl drsňák, který za pár okamžiků objevil Boha, nakonec byl drsňák, který se rval za zubožené súdánské děti. Marc Forster léta platí za režisérského chameleona, úspěšně střídá žánry a styly, hlavně mi udělal nesmírnou radost svou ponurou prvotinou Plesem příšer. Jeho předposlední příspěvek se bohužel pohybuje v dost mělkých emocích a velkohubém kázání v kostele. Top Gun svého času platil za náborovou propagandu, která byla za oceánem po promítání v kinech nadmíru úspěšná, tenhle Kazatel s hromovým hlasem zase může podpořit verbování do církve. Tak či onak, výsledek je sporný. Hlavní postava bere své rodině veškeré úspory, aby zachránil stovky sirotků v zemi plné bezpráví, kromě zednické lžíce bere do ruky i bazuku, tu a tam někoho odkrouhne, postaví další lajnu cihel, aby vzápětí sejmul další skupinku „těch zlých“, vrátil se do Států, vzal další peníze a prodal prosperující firmu, aby dítka mohla výskat radostí nad novými houpačkami. Nevěřil jsem. Pateticky podaná látka, která je nesmírně zdlouhavá, má řadu zvláštních a nechtěně úsměvných momentů (dospívající dcera v posteli požádá taťkova smažkoidního kamaráda o pusu na dobrou noc) a předkládá téma, které rozhodně má co říct, jenže už tu mnohokrát bylo zpracované mnohem mnohem lépe!! ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama