Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednostraně zaměřený patetický kýč,který nechutně tlačí na pilu kvůli správné věci.Forster odbyde Childresovi zlé skutky 2 v pichy heráku (bliju) ,jedním přepadením a jednou šolichačkou s nožíkem v celkové stopáži 9 minut ( nejzábavnější část filmu ) a pak se namočí do necek s posvěcenou vodou a hystericky se káže a pindá o bohu (bliju).Z vidláckého kolíka kterého zajímá jen herák,chlast,bouchačky a loupeže,se v mžiku stane vidlák co se zajímá jen o boha,negry,bouchačky a střílení těch zlých negrů.To si potom staví kosteli pro smažky a děvky,v africe sirotčinec ve válečný zóně a hlásá alelúja můj pane vezmi nás k sobě.Paradox je,že je to celé podle skutečné události a ano,bylo by to dosti chválihodné a vůbec to co dělá pan Childres pro malého Mutua a další je úctyhodné,rozhodně se to ale dalo pojmout střízlivějším z filmováním,než aby nám 126 minut americký čuráci kázali co je dobrý a v co máme věřit.Neobjektivní žvástání ve jménu církve,které je občas proložené brutální akční scénkou či opravdu drsným stylem africké nekopromisnosti LRA.Doufám že se tahle bejvalá americká fetka v Africe náramně baví a že Mutu už má svoje prášky na malárii.40% dodatek : Jednou jsem šel na párty,byl jsem si téměř jistý že tam přijdu o panictví,celý nervózní jsem si nalil čutoru vodky a vzal si jí sebou,pár desítek minut před oním stykem na oné párty,jsem chtěl do sebe nalejt obsah čutory,abych si dodal odvahy,když jsem se však napil,zjistil jsem že mi jí maminka vyměnila za obyčejnou vodu,přesto mi ta dívka dala a já si to jako bonus pamatoval a ani jí nepozvracel a není to důkaz,že mám otevřít dveře bohu,ale zamykat si dveře do pokojíčku ( zasvěcení vědí ) . ()

Kevin 3171 

všechny recenze uživatele

Tento film se odehrává v Africkém Sudánu, kde panuje válka mezi jihem a severem. Denně zde umírají stovky nevinných dětí. Gerald Butler se snaží tomuto násilí zabránit a to se mu daří. Po herecké stránce je to také celkem dobře zahrané a neměl bych výtky. Nebylo to tak špatné, ale nebyl to ani žádný skvost. 65% ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Škoda že začátku se nedá věřit. Childersova přeměna určitě neproběhla ze dne na den. Ve filmu to tak bohužel vypadalo a to ho IMHO předem odsoudilo k tomu, že je jaký je. Stejně tak kázání v kostele mohlo mít menší prostor, protože ateistovi připadá směšné. Nakonec z toho vychází jenom nereálně napravený hříšník, který je papežštější než sám papež. Butler se snaží, hodně snaží a je tady o moc lepší než ve filmech z poslední doby. Ale to na nepovedený scénář nestačí ani omylem. Šedý průměr, jehož premiéra je zároveň derniérou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne tie nabozenske kecy prilis nevadili. Proste boli motivaciou hlavneho hrdinu, ktora ho po cely cas hnala. Problem vidim v tom, ze sa jedna o zivotopis a tak sa tvorcovia snazili prilis velky usek hlavneho hrdinu natrepat do filmu, takze vo vysledku je film prilis skratkovitý a ziadna zasadna scena nie je prepracovana tak, aby na divaka skutocne zapôsobila po emocionalnej stranke. Butlerova postava niekolkokrat prejde zmenou a aj ked je ta zmena logicky vysvetlena, tak je tak nahla, ze som mu to ani raz neveril. Vysledok je prilis naivny a polopatisticky film o vaznej teme. Najvtipnejsie boli sceny v ktorych hlavny hrdina kosi zlych clenov armady jak Rambo. Pokial vam nevadia neustale nabozenske kecy, tak raz sa to da v pohode pozriet. 5/10. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako zapomenutý Arakain, kriminálník a vidlák, který jednou zabloudil do kostela, kde se z něho okamžitě stal další Ježíš a vydal se bojovat do Afriky za lepší svět? No tááák. Takovou primitivně uslzenou báchorku a náboženskou agitku si Amíci opravdu mohli odpustit, o to více mě mrzí, že se projektu upsal Marc Forster. Čekal jsem od něho více, než že natočí tenhle křesťanský Happy Meal s akční figurkou uvnitř. P.S.: Český distributor to tentokrát vlastně docela dobře trefil a opatřil filmu dokonale padnoucí český název - stejně tak debilní, jako je samotný film. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama