Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (988)

choze 

všechny recenze uživatele

"ASI ČEKÁTE, ŽE SE TEĎ ZAKLONÍM, ZASMĚJU SE A ZAČNU VÁM VYSVĚTLOVAT NĚJAKÝ SVůJ ĎÁBELSKÝ PLÁN, ALE JÁ ŽÁDNÝ NEMÁM." PIRÁTI Z KARIBIKU, kde lodě létají a kouzelně přehrávající Orlando je za záporáka. Anderson se po předchozím sračkovém RESIDENT EVILU (a před sračkovými POMPEJEMI) nečekaně zvetil a servíruje jeden z nejzábavnějších blockbusterů posledních let. Těšil jsem se na akci, na kterou lákaly trajlery, ale nakonec jsem se mnohem víc bavil humorem filmu - hláškami, sladěným přehráváním vesměs kvalitních herců a vychutnanou umocněnou brakovostí prýštící z každého druhého záběru. Král je pvelmi sympatická komická figurka (Planchet naopak), MacFadyen jako Athos má melancholického charizmatu na rozdávání a pro mě to byl hlavní hrdina, nýmand Lerman je správně frackovitý D´Artagnan a po věčně zachmuřené Alici z RESIDENT EVILů si člověk vychutná každý úsměv a smích uvolněné Milly coby vnadné Mylady. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Něco strašného, doufám že se noví Tři mušketýři stanou finančním propadákem a nikoho nenapadne natočit druhý díl s názvem Buckingham Strikes Back! Takže si to zhrňme: Celý film je mixem nového Sherlocka Holmese smíchaného s Piráty z Karibiku, že to nefunguje nemusím prozrazovat. Gaskoňec vypadá jako rocková hvězda a uši mi málem upadly když se zeptal svojí milované Constance "Enjoy the show". To by člověk v tu chvíli zabil člověka co psal dialogy. Ne, tohle opravdu ne. A to nejsem zaujatý tím že bych měl něco proti zmodernění klasiky. Ten film měl bavit, místo toho nudil. Nejlepší scénou se tak ve filmu stává Planchet posraný od holuba. PS: Rád pošlu nějaké peníze Mikkelsenovi, aby příště nehrál herec jeho formátu v takové hovadině. Jooo a Orlando Bloom je v tomhle filmu přímo obludný. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Každá generace by měla mít svou filmovou verzi Tří mušketýrů a současnost si - alespoň tedy dle páně Andersona - žádá hlavně akci, akci, akci. Děj je upozaděný, charaktery víceméně jen zběžně načrtnuté, čímž nejvíc trpí titulní trojlístek (ze zlomeného Athose je jen Athos smutně koukající, z tápajícího Aramise jen Aramis po každém souboji modlící se a Porthosova bodrost se omezuje jen na pár hlášek), i když, pravda, za plamenomety a jinými serepetičkami hodnými Jamese Bonda se povahové rysy moc vybarvovat nedají. Kéž by dostali víc prostoru. To Milady se krade na plátno častěji, želbohu té mrše z knihy nesahá ani po nejspodnější obruč sukně. Ale né, nechci remcat. Díky traileru jsem přesně věděla, do čeho jdu, a očekávané jsem také dostala: pořádnou porci zábavy! Takže úvodním slovům navzdory: Muškteýři roku 2011 se mi velmi líbili. Sedmnáctému století ušitému nitěmi těch nejmodernějších technologií to ohromně sluší: kordy cinkají, kulky sviští, plameny šlehají a díky 3D je v sálech skoro horko. Herci roztomile přehrávají (body pro Blooma a Foxe), některé scény jsou roztomile přešvihnuté (Milady se umí otočit o 360-možná-víc stupňů!;-)), D'Artagnan a Constance jsou roztomile přeslazení, Planchet coby comic relief roztomile mimo... a mé hodnocení tedy - nemůžu si pomoct - roztomile přepálené;-) Doufám v pokračování. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zábavnejšia ako Piráti z Karibiku a kľudne by za mňa mohlo vzniknúť aj nejaké to nejedno pokračovanie, čo vzhľadom na vlažné prijatie nebude také ľahké. Veľkým kladom je aj že scenár si nepísal Anderson a je to teda solídna zábava aj pri dialógoch, vizuálne na úrovni, kostýmy sú parádne rovnako ako obsadenie. Je už pravidlom, že Mads Mikkelsen opäť prevalcoval všetkých. Milla je úžasná a Anderson tentoraz na rozdiel od Afterlife dávkuje spomaľovačky opäť rozumnejšie. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

V novem dilu Resident Evil Milla Jovovich opet meta salta, vzpira se gravitaci a uhyba kulkam ve zpomalenych zaberech... Pockat, ono se to jmenuje Tri musketyri! Malem jsem to nepoznal, Anderson totiz serviruje naprosto prepaleny maglajz a v prebarvenych kulisach inscenuje sceny snad ze vsech tematicky podobnych blockbusteru posledni doby. Nejvic to samozrejme schytavaji Pirati z Karibiku, persona sparrowskeho typu tu ale trestuhodne chybi: Logan Lerman je skutecne pouze nesympatickym frackem a trojice musketyru vynika snad jen svoji absolutni nevyraznosti. A jsme opet na zacatku: do kina na to stoji zajit vazne jen kvuli superhrdince v satech s obruci Mille. Mikkelsen a Waltz uplne ztraceni a ke konci to zacina dost nudit. 50% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (14)

  • Christoph Waltz, který ztvárnil postavu Cardinala Richelieu, má narozeniny 4. října, tedy ve stejný den, jako Charlton Heston, jenž si zahrál Cardinala Richelieu ve zpracování z roku 1973. (žvanimírek)
  • Herec Logan Lerman, který ve filmu hraje d'Artagnana, si musel pro svou postavu nechat prodloužit vlasy. (Weasley)
  • D'Artagnan (Logan Lerman) má při prvním rozhovoru s Athosem (Matthew Macfadyen) vždy při čelním pohledu výrazně jinak otočený klobouk, než při záběrech zezadu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama