Reklama

Reklama

VOD (1)

V Benátkách mušketýři Athos, Porthos a Aramis s pomocí Milady de Winter kradou plány vzducholodí od Leonarda da Vinciho. Milady je však zradí, omámí a plány prodá vévodovi z Buckinghamu. O rok později d'Artagnan opouští svou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže v naději, že se stane mušketýrem jako jeho otec. Tam se ale dozví, že mušketýři byli z finančních důvodů rozpuštěni. Ve venkovské hospůdce vyzývá kapitána Rocheforta, vůdce stráží kardinála Richelieu', k souboji poté, co ho kapitán urazil. Rochefort nechce bojovat, a tak ho pouze postřelí. Když se chystá d'Artagnana zabít, objeví se Milady a zabrání mu v tom. Jakmile je d'Artagnan v Paříži, potkává se postupně s Athosem, Porthosem a Aramisem a nechtěně všechny tři urazí. S každým si tak naplánuje samostatný souboj. Athos přivádí Porthose a Aramise k souboji jako své sekundanty. D'Artagnanovi dochází, kdo jsou muži vlastně zač. Richelieuovy stráže souboj překazí a chtějí je všechny zatknout, ale mušketýři proti nim bojují a vítězí. Všichni čtyři jsou předvoláni před mladého krále Ludvíka XIII. Richelieu na něj naléhá, aby je potrestal, ale i na královnu Annu zapůsobila jejich statečnost a společně s králem je místo toho odmění. Richelieu instruuje Milady, nyní svého komplice, aby umístila falešné milostné dopisy do komnat královny Anny, ukradla její diamantový náhrdelník a odnesla ho do Tower of London. To by usvědčilo královnu, že má poměr s Buckinghamem. Král Ludvík by ji nechal popravit a vyhlásil by válku Anglii. V tu chvíli by lidé požadovali silného a zkušenějšího vůdce, samotného Richelieu. Aby se pojistila, Milady požaduje, aby Richelieu písemně prohlásil, že pracuje jménem Francie, což on udělá a potvrzení jí předá. Falešné dopisy jsou nalezeny a předány králi Ludvíkovi, kterému Richelieu doporučí uspořádat ples, na který si královna Anna bude muset vzít náhrdelník – dar od svého muže. Pokud to neudělá, pak je její poměr skutečností a musí dojít k válce. Služebná královny Anny, Constance Bonacieuxová, odhalí Richelieuův plán a prosí d'Artagnana, aby ho zastavil. Mušketýři se rozhodnou mu pomoci... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (991)

choze 

všechny recenze uživatele

"ASI ČEKÁTE, ŽE SE TEĎ ZAKLONÍM, ZASMĚJU SE A ZAČNU VÁM VYSVĚTLOVAT NĚJAKÝ SVůJ ĎÁBELSKÝ PLÁN, ALE JÁ ŽÁDNÝ NEMÁM." PIRÁTI Z KARIBIKU, kde lodě létají a kouzelně přehrávající Orlando je za záporáka. Anderson se po předchozím sračkovém RESIDENT EVILU (a před sračkovými POMPEJEMI) nečekaně zvetil a servíruje jeden z nejzábavnějších blockbusterů posledních let. Těšil jsem se na akci, na kterou lákaly trajlery, ale nakonec jsem se mnohem víc bavil humorem filmu - hláškami, sladěným přehráváním vesměs kvalitních herců a vychutnanou umocněnou brakovostí prýštící z každého druhého záběru. Král je pvelmi sympatická komická figurka (Planchet naopak), MacFadyen jako Athos má melancholického charizmatu na rozdávání a pro mě to byl hlavní hrdina, nýmand Lerman je správně frackovitý D´Artagnan a po věčně zachmuřené Alici z RESIDENT EVILů si člověk vychutná každý úsměv a smích uvolněné Milly coby vnadné Mylady. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY! Proč musíš být vždycky tak domýšlivý? -Dělám to jen v úterý anebo v přítomnosti překrásné ženy. -Chceš říct, že jsem překrásná? -Spíše je úterý. Tak předně - film se drží knížky docela přesně, ale naneštěstí pro fanoušky, se drží nějaké komiksové knížky, o jejíž existenci ví pravděpodobně jen režisér, jinak si nedovedu vysvětlit ten komiksový začátek, kde jsem byl trochu v rozpacích. Ale pak jsem se smířil s tím, že Paul hračička Anderson si rád hraje a je mu úplně jedno, koho při tom naštve. Rád experimentuje (vzducholodě, ale líbilo se mi, jak si je ospravedlnil a jak je zakomponoval do příběhu /únos Milady/) a rád se chlubí (nejen 3D technologií, která se mi líbila, ale i svou ženou Millou). A v obou případech se má čím chlubit - 3D vypadalo skvěle, nebylo rozmazané či rušivé a Milla vypadala ještě lépe. Takhle, nejsem naivní, je mi jasné, že až se na tento film vydají odborníci a zdejší "odborníci", tak to bude v modré barvě a tipoval bych to kolem 60, možná i 50 %, ale já se přiznám, že jsem se bavil. Skvělý soundtrack, vynikající casting (Stevenson, Bloom, Temple) a co teprve ten otevřený konec (jsem zvědavý, jestli bude nějaká dvojka). Takže pokud jste fanoušky Dumasových mušketýrů a neumíte přijmout velkou míru nadsázky, na tohle raději nechoďte a zapomeňte, že nějaká nová verze existuje. A pokud jste (jako já) Dumasovými fanoušky spíše kvůli skvělému Monte Cristovi a Mušketýři pro vás nejsou žádnou srdcovkou či kultem, tak na tento film zajděte a uvidíte. Já se bavil. Film zhlédnut v 3D. 80 %. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ó bože... Má to Stevensona, Jovovich, Mikkelsena, Waltze, Schweigera, Blooma... Jenže nikdo z nich nemá co hrát, nemá k dispozici víc, jak 15 minut a víc, jak 4 souvisle. A i když je technická stránka brilantní, akce zajímavá a humor funguje, po většinu stopáže se mi chtělo především nahlas řvát, tahat si u toho střeva ven análním otvorem pomocí pohrabáče, mlátit hlavou o nejbližší sedačku a provádět si vlastnoruční lobotomii pletací jehlicí prostrčenou skrz oční otvory... V některých momentech film skutečně dosahuje naprostého vrcholu toho, co si člověk představí, když se řekne WHAT THE FUCK???? P.S.: Nicméně na podruhé zvedám hodnocení. Je to prdel! Neskutečná prdel! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vynechám analýzu toho, zda by měl člověk otevřít svou mysl podobným zábavným nesmyslům a ignorovat na chvíli nesmyslné dění či plagiátorství, aby se odreagoval, protože to mi jde dobře a často. Proto přejdu rovnou k hlavnímu problému, totiž že mě to nebavilo. Jednoduše řečeno - příliš všeho. A bylo toho tak moc, že to udolá nejednu otevřenou mysl. Pár momentů to trochu vytrhlo, dokonce i vtip by se našel, i herci jsou fajn (tím myslím Matthew MacFadyen, Ray Stevenson, Christopher Waltz), i Orlando zaperlil ve svojí druhý nejlepší roli od dob Legolase a Milla mě navzdory očekávání hodně příjemně překvapila. Freddie Fox jakožto král byl ovšem jediná skutečně vtipná postava. Ale z Madse Mikkelsena mohli vymačkat trochu víc šťávy, sakra, vždycky čekat na jeho novej film a pak dostat pět minut + stupidní finále, co je to za život tohle? Anderson sice není ještě odepsanej, ale začínám jeho nová díla vyhlížet s trochu větším skepticismem. O to víc vezmeme-li v potaz, že jeho příští "dílo" bude pátý Resident Evil. Bah. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nebýt štědré CSFD projekce a Flipnicova rozeného přesvědčovacího umu, na tenhle film bych nikdy do kina nešel, možná ho ani nikdy neviděl. Ty recenze, nepřesvědčivá kampaň, 3D, dabing... Ale nakonec mám radost. Příjemná, pěkná, stupidní, odlehčeně srandovní (a hodně, hodně, h-ó-d-n-ě volná) adaptace románové klasiky. A výborní, s citem přehrávající herci. Ludvík XIII. vskutku kraluje, Milla je rozkošná, všichni jsou rozkošní, paráda, a znovu už to nikdy neuvidím. (Možná tomu docela pomohla i ta samotná pohodová atmosféra v kině a něčí -Baloneho- perfektní (ne)místnej výtlem...) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (14)

  • V poslední scéně je vidět několik stovek lodí a vzducholodí. Velmi podobná scéna se objevila i v dalším snímku Orlanda Blooma s názvem Troja (2004). (Domin1359)
  • Kniha "Tři mušketýři" si koleduje o zápis do Guinessovy knihy rekordů v kolonce největší množství filmových adaptací vůbec (vyrovnají se jí snad jen adaptace Shakespearových dramat). Vůbec první filmové převedení Dumasovy knihy na celuloidový pás pochází již z roku 1903, které se dodnes nedochovalo a mnoho se toho o něm neví. Tři mušketýři byli převedeni do němých filmů, sovětské muzikálové agitky, asijské kung-fu adaptace a mnoha animovaných snímků (od Toma a Jerryho po Barbie verzi), seriálů a pokračování s alternativními konci. Pokud bereme v potaz pouze filmy, které mají tři mušketýry přímo v názvu, pak Tři mušketýři ve 3D jsou v pořadí asi na dvacátém pátém místě v soutěži o největší počet filmových zpracování. (Zdroj: HCE)
  • V čase 01:22:04 až 01:22:08 je vidět, že lana, která drží přivázanou Constance na přídi lodi, jsou volná, což je vidět, když Gabriella Wild dýchá. (Ace.A.T.L.)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Reklama

Reklama