Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Současná žánrová špička, která se nesoustředí na ohrané klišé a tradiční scény z nápravných zařízení, ale spíše se zaměřuje na samotnou psychiku mladých trestanců. Neuvěřitelně mě tento film bavil, jednak tím, že dokázal zábavně popsat nudu, která celý pobyt ve věznici naplňuje, ale hlavně sympatickými herci. Skvělé výkony podali všichni a tento film je jen krásným důkazem, že zlo dokáže stvořit pouze další zlo. Je v něm ovšem rozdíl, jedno dokáže být uctyhodné a dobromyslné a druhé pouze zlem, oboje je ovšem chápáno stejně a to je krásným vzkazem pro všechny. 90% 07.09. 2010 ()

Reklama

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Film nás zavede do prostředí nápravného zařízení pro mladistvé delikventy, dobře natočené, dosti syrové a drsné. Jen nevím, na co chtěli tvůrci poukázat. Všichni ti grázlové jsou tam zavření právem a že se tam k sobě chovaj jak prasata mě je celkem jasné. Zde nejde s nikým sympatizovat, at už jde o dozorce, nebo tu chátru. Velkým plusem je herecký výkon Adama Butchera, kterému jsem ty jeho návaly vzteku docela věřil, ale že to byl hajzl jako všichni ostatní, bylo celkem jasné. Film se dosti podobá snímku Bad Boys z roku 1983 se Seanem Pennem v hlavní roli. Pro mě za 3*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně slušně zvládnutá sondička do fungování napravného zařízení pro mladistvé.Nicméně s originalitou to tady není až tak slavné a na podobné téma by se jistě pár dalších a výraznějších snímků našlo.Tady si sice také najdou silnější momenty,ale ve finále se nemůžu zbavit dojmu určité rozkolísanosti a nevyrovnanosti...60% ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Otřepané téma z vězeňského prostředí a přesto vynikající filmové dílo...Je to surové, je to drsné, ale zároveň svým způsobem i melancholické a citové! Napětí od začátku do konce, nebylo místo, kde bych se nenudil... Film bych doporučil jako příručku pro mladého psychologa..aneb, co dokáže pudové jednání s partou mladých delikventů v ústavu... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)

Reklama

Reklama