Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol tak nezávisle v tieni svojich epických predchodcov. Ale nič to, film si udržiava svoju úroveň a rozhodne stojí za pozretie. Dostaneme sa na začiatok 20. storočia, dozvieme sa niečo o jeho detstve, štúdium v HK, zdokonalenie sa vo wing chun, konfrontácia dvoch svetov západ/východ. V koniec koncov som spokojný. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Aj ked nie tak hollywoodsky okazale ako menovec od tandema Donnie-Wilson, ovsem minimalne rovnako narodnobuditelske s porovnatelne kvalitnymi bojovymi sekvenciami (co sa da chapat dvojako -> ako povzdych, ze ani Herman Yau sa nevyhol pouzitiu "dratov", ovsem aj radostne skonstatovanie, ze bojove sekvencie su prehladne nasnimane a strih ich nenici). PS: Yuen Biao velmi potesil. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Prequel o Ip Manovi? Nápad možno zaujímavý, spracovanie už podstatne horšie. Romantická línia, ktorá tvorí podstatnú časť príbehu je podaná nudne a nezáživné, tá kvázi akčno-dramatická, ktorá sa rozbehla v poslednej polhodine mi zase pripadala ako nasilu vymyslená. Súboje sú, samozrejme, opäť nielen výborne nasnímané, ale aj choreograficky zaujímavé, no keďže sa väčšina z nich odohráva v "priateľskom duchu", chýba im akákoľvek gradácia. O záporákovi, o ktorom sa dozvieme, že je záporák až tesne pred koncom, je tiež asi škoda hovoriť. Zbytočný film, ktorý síce po technickej stránke vyzerá kompetentne, ale obsahovo je iba strašne nudnou vatou. 45 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama