Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Maki89 

všechny recenze uživatele

co sa celkoveho pohladu na film tyka, tak o nieco horsie ako 1 a 2 - chyba mi tam charizmaticky Donnie Yen a ta atmosfera filmov... kazdopadne myslim, ze aj tento prequel moze hrdo nosit meno Yip Man, bojove sceny velmi dobre(skoda tych okatych drotov), humor so starym dedkom v Hong Kongu vyborny, hudba ako inak prijemna... kedze dvojke som dal hodnotenie 8, tak tu musim o stupienok ubrat... kazdopadne filmik si odkladam na dalsie projekcie...7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejmladší syn, IP Man, mé vlastní maso a krev. Důvod mé cesty je zajistit mu vynikajícího mistra..... A že se nejedná o mistra v šicí dílně je asi všem jasný! 1,2,3,4, dlaně vzhůru, udeřit! Jasně, mladý IP se nestal ani čarodějovým učněm, nýbrž učněm Wing Chun. Ale to vám nemusím vykládat! Ušlechtilá mysl pomáhá ke stabilitě když bráníte a neporazitelnosti, když útočíte! Životopis? Možná..., ale žádnou strohou učebnicovou výpověď neočekávejte! Tato mini série si drží svoji laťku kvality! A když může bejt mladej Indy, proč ne IP Man? Zvlášť, když jeho příběh je skutečnej a je to Kung-Fu! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevěřím, že Samo Hung Kam - Bo by i letos mohl vyučovat Kung-Fu. 2.) Nevím, proč je dobré si naplivat před jídlem do talíře. 3.) Jsem Číňan a potřebuji další impuls k nenávidění Japonců. 4.) Jsem IP Man a vyprávím dětem, jak jsem poznal jejich matku. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to vyloženě špatné, ale kvalit Donnieho Ip Manů to nedosahuje ani zdaleka. Příběh je jako z béčkového akčního filmu z 90tých let. Netvrdím, že to je špatně, ale ona mýtyčnost je ta tam. Souboje mají pochopitelně svoje kvality, ale Donnie je prostě Donnie. Celkově je to slušná podívaná, ale v kontextu se zbytkem Ipova filmového vesmíru je to prostě průměr. 65 procent. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý snímek doprovází píseň, kterou my známe většinou v provedení Marty Kubišové pod názvem "Dobrodružství s bohem Panem". Tohle je motiv, který se mi nikdy neomrzí, ale film samozřejmě nestojí jen na tom. Vracíme se dál do Ip Manovi minulosti a zjišťujeme, kde se učil umění wing chun a jak ho zdokonaloval. I zde jsou prvky politické, prvky utlačování, ale do popředí se dostává i romance, což je celkem příjemné oživení. Mladší herec neztrácí nic z toho, co měl Donnie Yen, snad pouze to charisma mu ještě chybí. Filmu pak chybí více scén, které se zaměřují na souboje. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Byť první dva Yip Manové byli skvělí tak tento prequel (který se teda nějak ... vlastně vůbec neslučuje s dvěma přechozími díly) to kazí na plné čáře... nebál bych se ani těch dvou hvězdiček. Tady je jasné že je to už čistě jenom akčňák ve kterém hraje Mana někdo jiný než Donnie Yen, mistr hong hraje někoho jiného a Jin hraje Manova nevlastního bráchu... Man si veme ženskou a má sní kvanta děcek o kterých v prvních dvou dílech není ani zmínka... první půlka je řekněme dobrá... tam je vidět aspon nějaké wing chun... ale v druhé polovici je to jenom o scénáři (tedy nicmoc scénáři) a někde to fakticky zachází docela daleko... tři hvězdice opravdu jenom za to ze se na wing chun dívá pěkně a je to o Manu Yipovi... ... edit po druhém dni co jsem to shlídnul. dávám jen 2*, vic si to nezaslouží ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama