Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

molotov 

všechny recenze uživatele

První dva díly se mi velmi líbily, tenhle o trochu méně, ale pořád je to fajn film. Trochu jsem se bál, co udělá výměna hlavního představitele za skvělého Donnieho Yenna, ale v tom problém nebyl. Hlavně scénář by potřeboval trochu poupravit. Chybí pořádný dějový oblouk, v podstatě tu není úhlavní nepřítel a chybí tu větší napětí. Japonci tu sice jsou, jejich jednání moc nedává smysl. Přesto ale rozhodně jde o důstojné pokračování série filmů o Ip Manovi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

Reklama

exhoubus 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmu rozhodně od prvních dvou dílů výrazně klesla. Film vypadá trochu jako televizní film, obzvlášť v akčních scénách, kde mi chvílemi připadalo, že herci lítají, což by mi nevadilo ve filmech, jako je třeba Matrix, ale v historickém filmu mi to docela vadí. Ale co je podle mě nejhorší, že režisér použil stejné herce jako v prvních dílech k hraní jiných postav. Proto, když na začátku zemřel Chan Wah-shun (Sammo Hung Kam-Bo), myslel jsem si, že to byl Mistr Hong Zhen Nan, který se ve druhém díle, a tedy dějově později, opět objevuje. Nakonec jsem zjistil, že je vše jinak. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že mladého Yip Mana, hraje strašně topornej a nesympatickej Číňan, kterej se navíc objevil v předchozím díle, v roli nějakého cvičence. Takže, přelidněná Čína má málo herců nebo jak? Nebo šlendrián? Tenhle film je docela špatný a vůbec by neměl spadat pod ipmanovskou sérii. Je to prostě jiný a mnohem horší počin. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Problémy dospívání, první lásky, osobní konflikty nepochopení od autorit a to vše nakonec říznuto špionskou tématikou... Už potřetí vynikající kung fu film, tentokrát ze školního prostředí. Moc hezky zpracovaná taková rozpolcenost mezi slušností hlavního hrdiny a mladickou zbrklostí a nerozvážností. Souboje a různé styly bojových umění opět neskonale povedené a co se choreografie týče, prakticky dokonalé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama