Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol tak nezávisle v tieni svojich epických predchodcov. Ale nič to, film si udržiava svoju úroveň a rozhodne stojí za pozretie. Dostaneme sa na začiatok 20. storočia, dozvieme sa niečo o jeho detstve, štúdium v HK, zdokonalenie sa vo wing chun, konfrontácia dvoch svetov západ/východ. V koniec koncov som spokojný. ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele

Divím se, že film není zařazen mezi romantické. Životopisná složka je ucházející, akční složka je na rozdíl od předchozích Ip Man filmů značně za hranou fyzikálních možností, dramatická zápletka je hodně hloupoučká, ale ta romantická, ta funguje a drží film nad vodou. Je to paradox, chci se podívat na film o bojovém umění, a dostane se mi místo něj rozverného romantického snímku, o němž pohybuji, že by mohl dnes na západě vůbec vzniknout. – „Ten panák mi ublížil, potrestej ho.“ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nejde až o tak brutální akci, jako v předešlých dílech, ale systém a smysl bojového umění a to, jakým způsobem je zfilmován, zůstal zachován a ikdyž je zdejší představitel Ip Mana tak trochu ucho, opět jde o sympaťáka každým coulem. Pro fanoušky obou předchozích Ip Manů je shlédnutí této legendy povinností. 80% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Asi bude divné začínat komentář pod pětihvězdičkovým hodnocením slovy nejslabší díl série. Ale životní příběh čínské legendy Ip Mana byl zfilmován tak bravůrně, že tomu tak je. V tomto prequelu jsou bojové scény o něco slabši a skoky až moc nereálné a nadpřirozené, ale i tak to na 5 hvězd stačí. Herci jsou vybráni výborně. Hlavní hrdina mi opravdu připomíná Ip Mana z předchozích dílů. 90% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama