Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

heyda 

všechny recenze uživatele

Bacha na spoilery......Vůbec mi nevadil mladej Donnie, právě naopak si myslím, že vybrali víc než dobře. Problém jsem měl prostě s celým dějem, který úplně popíral dva předchozí díly. Bratr Ip Mana byl přece stejný herec jako ten, co hrál toho přivandrovalce z jedničky a dvojky. Zadruhé jejich mistr, který hned na začátku zemřel, byl přece ten stejný mistr, který Donnieho proháněl o nějakých 30 let pozdějc na stole v druhém dílu. Stejně tak podivné byly motivy těch Japonců na zlikvidování školy bojových umění. V tomhle teda došlo k velkému zásahu do celkového vývoje příběhu, takže nevim nevim, který díl mám tedy brát za podstatný. No každopádně kvalita na 3 hvězdičky tam je. Mě tyhle bitky, ta atmosféra a ta hudba prostě baví. 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po uspechu prvnich dvou dilu jsem treti tak trochu cekal. Jenze tohle na ne nenavazuje, naopak se to odehrava dejove pred nima. Coz ale nevadi, takhle vidime Ip Manovo vycvik a vsechno co predchazelo tomu, nez se stal mistrem. Takze jsou tu vlastne takovy dve linie, jednak ta treninkova a pak druha, romanticka, kde se seznamuje se svou budouci manzelkou. Je sice fakt, ze souboju tu je min, nez v prvnich dvou dilech, navic choreografie neni uplne uchvatna a mladej To, kterej nahradil Donnieho neni takovej bezchybnej bijec s kamennou tvari, ale jelikoz se tu vlastne teprve trenuje, tak to k tomu docela dobre jde. Jinak neni moc co resit, slabsi nez prvni dva dily, sem tam nejaky hluchy mista, ale porad skvele natoceny a paradni. Ale na 5* to tentokrat uz nebude. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné zakončení trilogie, která glorifikuje čínského mistra bojových umění Ip Mana. The Legend is Born - Ip Man dějově předchází první části, kdy líčí Ip Manovo útlé mládí a dospívání, přičemž podobně jako první dva díly trilogie předkládá fikční příběh vsazený mezi několik styčných bodů Ip Manova života (výuka Wing Chun a studia v Hongkongu na St. Stephen's College a pozdější návrat do Foshanu). Menší zajímavost nakonec - v roli Leung Bika, Ip Manova mistra Wing Chun v Hongkongu, se představil Ip Chun, skutečný syn Ip Mana. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl trpí jak neúčastí charismatického Donnie Yena, tak slabým příběhem. Tvůrci si nachystali do prvních dvou dílů mnohem zajímavější zápletky. Osobně považuji tento díl za zbytečný, protože jak s hlediska soubojů, tak z hlediska čínských dějin tentokráte nic světoborného nepřináší. Navíc se o ve finále pokouší o jakousi detektivku. 65% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nutnost fanoušku předchozích dvou filmu Donniem vidět toto? Radši ne, protože by mohli po shlédnutí být znechuceni, jako já. První půl hodina ještě maskuje ten příšerný příběh, který je .... dost trapný, bohužel, začátek zachraňuje alespoň na chviličku také Sammo Hung. Po třičtvrtě hodině mě to celé začlo nudit a po hodině mě to znechutilo. Ještěže má film rozumnou stopáž a ke konci má celkem spád. Potěší cameo Ip Chuna, který byl v náročnějších scénách stejně dublován. Některé boje osahovali prvky, které mají do Wing Chunu hodně daleko, ale je to film a je třeba potěšit neznalé oko divákovo. Za slušné technické zpracování a alespoň zase nějakou propagaci tohto nádherného stylu, jsem schopen přivřít oči, protože alespoň několik málo scén mělo koule, takže za mně 45 % a nedivím se, že Donnie už radši vycouval z projektu o Ip Manovi, protože věděl kam to povede. Tohle je zatím slabý, ale stále trochu slušný film, nic víc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama