Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vědět, jestli je možné prolézt sqashovou pálkou? Kolik čtyřlístků musíte nasbírat, abyste překonali rekord? Kolik musíte sníst párků, abyste v tom byli nejlepší? A kam až se dá dojet na rotopedu? To vše zjistíte ve filmu Největší z Čechů.

Režisér (Jaroslav Plesl), jeho producentka (Simona Babčáková) a kameraman (Jiří Vyorálek) jsou živořící umělci, kteří už sice mají za sebou filmy, co dostaly ceny, lvy, dobré kritiky a hrály se s úspěchem na řadě festivalů. Ale nechodí na ně diváci. Jejich další spolupráce se řítí do ztracena, protože životní projekt režiséra nezískal grant, což znamená, že se nebude točit. Producentka s režisérem odjíždějí do Pelhřimova, do metropole českých rekordů a kuriozit, kam je zavolal šéf Agentury Dobrý den (Igor Bareš). Agentura má totiž jeden problém. Často se o ní a jejích rekordmanech mluví, ale nikdo to nebere vážně. A tak se rozhodnou najmout kritikou uznávaného režiséra, aby natočil film o nejvýjimečnějších lidech, kteří dosud mají jen nálepku bláznů a magorů, pouťové atrakce. Šéf Agentury má pro naše filmaře tři čtvrtě miliónu v hotovosti, jako zálohu na natáčení, což je tak významný argument, že další debata je celkem zbytečná. Zadání je jasné: Hluboce lidské příběhy lidí, co dokázali vlastní pílí něco, co nikdo jiný patrně na světě neumí. K utahané tvůrčí trojici se přidává sebevědomá zvukařka (Johana Švarcová), studentka FAMU, která na rozdíl od nich není spoutaná životními prohrami. Tak nějak ostatní štve, ale zároveň jim připomíná jejich „dávné“ začátky. Jak tohle všechno skončí? Dotočí spolu tenhle film a pomůžou změnit obraz Agentury? Odhodlají se ještě někdy dělat to, v čem vidí skutečně smysl? A o čem bude jejich příští film? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Robert Sedláček je opravdu jedním z nejnetypičtějších a nejpozoruhodnějších českých režisérů, jeho názory se mi líbí, jeho styl je zajímavý a neortodoxní, tento film má velký potenciál a v podstatě není vůbec divácký, což je na jednu stranu moc dobře a na druhou velká škoda. Vždycky něco od Sedláčkových snímků čekám a dostanu něco úplně jiného, nejsem zklamán, jen překvapen a zaskočen, příště už budu připraven a zajímat se budu stejně... Uživatel Tetsuo má ve svém profilu větu "Režiséři, od kterých se snažím vidět všechno, i kdyby to náhodou bylo nepovedené." I já asi budu mít tuto kategorii, Robert Sedláček v ní nejspíš bude jako první :o) 70%. A rozhodně to poroste, rozhodně to dám ještě jednou! ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Natočené je to dost otřesně (snad až na pár scén, třeba závěrečné věšení za kůži na jeřábu), spojení doku-fikce je možná i trochu nadbytečné z hlediska vyznění filmu, ale něco je na Největších z Čechů neodolatelného. Podobně jako Rudolfové Zoufalci, kteří se jako příbuzný film nabízejí i částí hereckého ansámblu, je totiž především ohromně nenucené a tudíž jakoby opravdové, nevykonstruované (což je jinak asi největší problém velké části české filmové produkce). Sedláček o světě kolem sebe hodně přemýšlí a z jeho filmů to obecně čiší. Smál jsem se královsky a pak mi po skončení projekce bylo i docela stydno, protože na škodolibosti přeci není nic pozitivního - anebo je to právě ten vtip? ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Sedláček mě nezklamal, i když tentokrát to bylo jen o chlup. Začátek je velmi vtipný a hodně mě bavil. Jak se ale děj přesune do hotelu a řeší se osobní problémy štábu, tak to nějak upadne a je to takové nijaké. Je to hodně podobné Mužům v říji, takže předpokládám, že ohlasy budou spíš negativní, ale myslím, že tenhle film si to nezaslouží. Je teda fakt, že je hodně nevyrovnaný, protože ke konci už tam zase začnou sypat jednoho rekordmana za druhým. Jsou tu ale výborní herci, všichni hlavní představitelé jsou dobří a malinké role jsou taky dokonalé - Taclík, Švehlík, Bareš, Chmela, Myšička..ti jsou prostě všichni fajn. Neni to dokonalý film, ale ukazuje humorně na to, jak to tady chodí a jak se u nás dělá film a je to mnohem lepší než kdejaká rádoby komedie. Mě se to v celku líbilo, dám slušných 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist žánrem. Komedie? Jistě. Ale třeba i dokument, drama či road movie. Tolik ke škatulkám, jinak Robert Sedláček potvrdil pozici nejzajímavějšího z našich autorských režisérů a Jaroslav Plesl totéž v herecké kategorii. Spousta známých tváří je před kamerou pouze na chvilku, a připadá mi, že své drobné roličky zvládli často i lépe než některé role hlavní. Mírně podvratná zábava nejen o rekordmanech a kuriozitách. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Robert Sedláček má v současné české kinematografii svoje místo a to je pevně ukotveno. Nepotřebuje se nikomu podbízet, točí svým stylem a své fanoušky si určitě najde. Jen mám obavy, zda překoná Pravidla lží, protože těmi nastavil laťku opravdu vysoko. Největší z Čechů je netradiční film a určitě nesedne minimálně čtyřem lidem z deseti, kdo se ovšem oprostí od předsudků, patří mezi obdivovatele hereckého ansámblu Dejvického divadla a nečeká bláznivou komedii, ten bude určitě spokojen. Plesl, Chmela, Taclík a Myšička to jsou páni herci. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama