Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Satan 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film tohle nikoho nezajímá a ani nemá šanci zabodovat. Po titulku = po 21. minutě = po zavedení klasické kamery se jedná o šablonovitý zombie survival horror, kde se místo headshotů káže z Bible. Opravdu jen sporadickými nápady (naslouchátko) Plaza "svůj" díl neobhajuje a jeho vklad k této sérii je vyloženě mimo kolej. Od prvních minut totiž posílá veškerou atmosféru do kopru, situuje děj do krásného zámku, kde se odehrává pohádková svatba v ideální den bez mráčků. Dvojka byla geniální v tom, že vzala koncept z jedničky a stejnými nástroji ho obrátila o 180 stupňů. Ve trojce se sice o jakýsi nový rozměr Plaza snaží (černý humor? citace a odkazy? klasická kamera?), ale zoufale zakopává ve stimulech divákovi, v tíživé atmosféře a ve faktu, že existují dva díly předtím, které tuhle sérii definují úplně jiným způsobem. Tohle by mohlo fungovat za předpokladu, že by se název přejmenoval na Zombie Invasion: Massacre at the Wedding a over the top scén by bylo víc (motorovka). Sice by to byl jen další z mnoha zombie filmů ušitých horkou jehlou hraných na efekt, ale aspoň by to nezpůsobilo takovou bolest fanouškům série. Proč se Balagueró třetího dílu nezúčastnil mi není známo, každopádně to jako postup viru do ulic mohlo dopadnout daleko lépe. Závěrečná Apokalypsa může sérii buď spláchnout do sraček nebo jí dát důstojnou tečku. Cloverfieldovské pojetí se v tomto případě přímo nabízí. Hvězdička navíc za to, že to ten zmrd z OSY nepřežil... BTW aktuální synopse k filmu je úplně mimo. [Přesná stopáž: 77 min] ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film akorát těžce dojíždí na to, že skoro každej čekal zase to samý, jako byl první REC :), a když dostali normální obyčejnej zombie film bez ruční kamery v činžáku, tak propadli hysterii :). Genesis je prostě jak klasickej odlehčenej zombie film, kde bafají zombie, ale zároveň se to nebere úplně vážně a zombie tam nemají rádi knihu genesis :). Jinak to ale taky nepřesahuje průměr těchto filmů, takže jenom *** a nebudem tomu strhávat hvězdičky jen proto, že to nebylo zase jen opakování těch samých zombie v tom samým činžáku a s tou samou ruční kamerou :). ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

Rec 3 ...kauzalny nexus logickych suvislosti deja sa utapa v naivite scenara a bludnych dialogoch ale pre horror XXI. storocia to podla mna nie je vobec nic nezvycajne, takze ziadne velke ocakavanie som od tohto projektu ani nemal . Je vsak zrejme , ze reziser Paco Plaza bez pomoci Jaume Balaguera nedokaze narabat s mysteriou predoslych casti a pripadne ju aj umocnit /autokraticky vedena umelecka syntax do konecnej podoby nepriniesla v jeho pripade vytuzene ovocie co sa odrazilo okrem ineho aj na imdb ratingu/ Masky , komparz , spravanie sa postav , vsetko podpriemerne odflaknute a voci kamere by som snad ani nejake extra velke vyhrady nemal. Zaverecnych 5 minut filmu je z mojho pohladu vskutku porovnatelnych s predoslymi castami ...neoplyvnilo ma to vsak ani do tej miery aby som mal z tohto filmoveho pocinu priemerne alebo vyrovnane uspokojive pocity ... davam poctive ** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHÝ ŽIVOT PRO ŠŤASTNÝ PÁR!....“ /// A byla svatba... svatební kameraman má parádní nádobíčko (prasáku!) a (naštěstí) vyhrožuje suprovým stabilizátorem(což je fajn, páč když tyhle věci vidím, tak se vždycky vorosím – kameraman, vole...). Roztřesenou už bych ji fakt nedal (jako co furt...?)! Za zmínku stojí strejda (bez nádobíčka), kterej má ,,bebí“ (ze špitálu pro hafíky) a taky to, že 18 minut je totálně vo hovně. Beru to tak, že když mám sledovat něčí domácí video – nebo třeba 300 fotek z dovolený u moře, tak je to taky horor. Takže mě strašej ,,HOME VIDEEM“ a já tajně doufám, že to strejda brzo rozjede. Aby bylo hnedle jasno: tohle má s těma předejšlejma filmama společný jen jakýsi filosofický vyblití píčovin o Soudným dnu. Jinak se to mohlo jmenovat třeba – ,,Já ti ho tam kousnu“ (nebo jinak...). Díky Bohu (DÍKY!) všichni amatérští kameramani ,,dostříkaj“, a tak můžu sledovat sice kretény, kteří moc důvtipu do vínku nedostali, ale aspoň u toho nemusím třepat televizí. Samo, že je to zoufalá nuda, ve který nefunguje vůbec nic. Ani vobjímačka s mrtvou mámou, ani zamilovaný pohledy do jakejkoliv vočí. A že jedině pravou láskou můžete vyléčit zombíka? Tak schválně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Houpne mi jen když svítí to červený světýlko (na kameře). 2.) Dlouho jsem nikoho nesežral. 3.) Zjistím, že svisle řízlej zombík nekouše. 4.) Thx za titule ,,Jimbo“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama