Reklama

Reklama

Tady to musí být

  • Itálie This Must Be the Place (více)
Trailer 2

Cheyenne je bývalá rocková hvězda. Ve svých padesáti letech se stále obléká ve stylu gothic a žije v Dublinu ze svých autorských honorářů. Smrt jeho otce, se kterým dlouhých 30 let nekomunikoval, ho zavede zpět do New Yorku. Cheyenne zjišťuje, že jeho otec byl celý život posedlý jednou věcí: vyhledat postu za pokoření, které utrpěl v koncentračním táboře v Polsku. Cheyenne se rozhodne pokračovat tam, kde jeho otec skončil a vydává se na cestu napříč Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (382)

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Sean Penn by prostě neměl hrát kryply (ať už duševní nebo fyzické). Stále se o to pokouší a pořád mu to nevěřím. Jeho obličej zabijáka a tvrďáka je pro role jako v Mystic River, která mu seděla ze všech nejvíc. Jinak je to taková variace na am. nezávislé filmy. Na ty nudné z nich. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Sean Penn alias Cheyenne je miláček a tenhle film má co říct, určitě víc než se na první pohled zdá. Minimalistické, ale geniální dialogy, postavy, na které nezapomenete a úžasný roadtrip, který vás nenásilně provede Amerikou lépe než by to dokázal kdokoliv jiný... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je tahle mrkev chlapeček, nebo holčička?............. Příjemná hudba (David Byrne) a zajímavá kamera (Luca Bigazzi). CITÁT - Co posloucháš za hudbu?............. DIALOG: DESMOND - Co děláš, CheyEnne? CHEYEN - Já nemusím pracovat........... Perfektně zahraná role (Sean Penn), plné životního moudra, absurdity, smutku a ironie. Rockersky jsem se bavil. Cheyenova chůze, výrazy, mluva a gesta, no to je paráda. Život je plný krásných věcí. CITÁT - Řekl bych, že jsem trochu v depresi......... Je mnoho cest, jak umřít a nejhorší je pokračovat v přežívání. Nádhera, krása, tleskám a dávám za pět. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Kompozičně precizní film s výborným Pennem v hlavní roli. Bohužel obsahově mdlé. Úvodní nostalgie se postupně mění v nudu a ve výsledku je to jen další "divný" film. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tak to je můj šálek. Ty detaily, ta hudba, ty obrazy. Nejlepší road movie o pomstě a dozrávání s geniálním Seanem Pennem. ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

I když je to Sorrentino, tak to nemění fakt na tom, že ten film je prostě špatně napsaný a dramaturgicky nezvládnutý. Co mělo přijít do desíti minut, to přichází až ve čtyřicáté. Je v tom až moc cítit snaha být "divný" v každém záběru a za každou cenu, nemluvně o těch veškerých nahodilostech, který tam jsou prostě jenom proto, aby tam byly. A David Byrne je socka, která měla raději svoji hudební invenci zanechat u Windows XP, není tedy divu, že v tomhle filmu není vyloženě jediná dobrá scéna, která by strhla svým audio-vizuálem jako v Il Divo, když to prostě hudební doprovod neumožňuje. Velké zklamání. Doufám, že příští film bude točit zase doma. ()

Džany 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá na výkonu a charisma Seana Penna. Ten je naštěstí standardně dokonalý a i když vypadá, jako by se měl každou vteřinou rozpadnout, díky němu filmovému hrdinovi držíte palce. Čím blíže je Cheyenne u svého cíle, tím více se film dostává do hloubky Pennova charakteru a stupňovitě zvyšuje jak napětí, tak atraktivitu prostředí. Režijně je tento aspekt zvládnut bezchybně a divákovu pozornost si tím snímek udržuje po celou dobu, ale.... zde. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zvláštní film se skvělým Seanem Pennem (ten jeho tichej pomalej hlas mě dostával). Pro mě je to teda jeden z případů, kdy road movie směřuje k předem jasnýmu cíli s jasnými zastávkami - a to mě moc neba. Pár mouder pronesených (většinou) Cheynnem se mi líbilo ("Je mnoho cest, jak umřít. Nejhorší z nich je pokračovat v přežívání."), několik myšlenek je opravdu dobrých. Chybí mi ale propracovanější dějová linka. Tenhle film neni až tak o ději, ale o myšlence, a to mě trochu zklamalo. Hudba se povedla a Frances McDormand byla výborná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kterému k páté hvězdě schází jen maličko. Zásadní "zádrhel" vnímám v jakési roztříštěnosti v tempu a tématech, které občas přerušují dovibrovávání a vstřebání atmosféry divákem(takový přerušovaný sex)-Na druhou stranu to není úplně na škodu, protože film aspoň ukazuje, že se nehodlá divákovi něják podlézavě vtírat a scény se sladkobolným potenciálem sám boří narušením a změnou atmosféry.... Takže 4 nebo 5 podle toho jak tuhle metodu zrovna vnímám. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

čistokrevná křeč s nejvykalkulovanějším hereckým patvarem Pennovy kariéry. Ani přesně nevím, za co konkrétně tu 1*. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Přestárlý rocker Cheyenne se vydává napříč Amerikou lovit ztraceného nacisty z Osvětimi. Paolo Sorrentino servíruje divákům působivý a značně originální příběh, v osobitém podání. Místy sice zavání až přílišnou absurditou a s postavou Seana Penna se poměrně těžko z počátku sympatizuje, ovšem v momentě kdy se tak stane, vás Tady to musí být strhne a nepustí. O skvělé hudbě a perfektním budování atmosféry snad ani nemluvě. [75%] ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Jane, can I ask you something? Why did you let that architect write "cuisine" on the kitchen wall? It's silly. I know what the kitchen is." Naprosto všechno geniální. Hudba, herci, střihy, scénář, výprava.. všechno. Ale co je naprosto brilantní je kamera!! Záběr, trvající třeba 45 sekund, a nezačne nudit :) Kamera je opravdu špičková :) A všechno prostě super. Za mě 5* :) ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Super roadmovie se skvělou, bývalou rockovou hvězdou. Sean Penn do toho dává vše a je to sakra vidět. Svou roli změklého chlapa, který se vydává na zajímavou cestu napříč Amerikou, aby dokončil hledání jeho zesnulého otce, brilantně ovládá. Netradiční scénář, výborná hudba a samozřejmě herecké výkony - záruka dobré podívané! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Hypnotický snímek o jednom přestárlém dítěti, které se rozhodlo hledat samo sebe. Sean Penn opět rozšiřuje sbírku rolí o jednu smutnou, komickou a úchvatnou. A když Pennův Cheyenne otevře pusu, co slovo, to perla . Těšila jsem se na každé jeho slovo. Skvělý film s koncem, který mi do celého vyznění filmu nesedí a kazí mi dojem. Cheyenne možná dospěl, podle mě, ale za to zaplatil svou jedinečností. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem to dokoukat do konce.Nešlo to. Nevtipné a spíše smutné. Zjevně vymetený starý chlap bez špetky inteligence a vkusu neustále nosí příšerné rockerské hadry a mluví jako by byl permanentně na fetu. Nebyl vtipný a ani mi ho nebylo líto. Za tohle bych Seana Penna opravdu nepochválila a říkejte si co chcete. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek kafe, skvělej film ve všech směrech...no a že je Sean Penn naprosto magnificient už dokázal mnohokrát předtím...a zde znova...prostě skvělé, originální...netřeba dalších slov.... ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Asi tak jako jsem u Příběhu Alvina Straighta nechápal, že to točil Lynch, u This Must Be the Place nechápu, že to netočil. Krásně natočená gotická road movie o hledání kořenů jednoho divného samorostu, která strhne obrazem, hudbou, obsahem a samozřejmě i neuvěřitelným výkonem Seana Penna. Evropský art který je zvláštní tak přirozeným způsobem, jak to snad uměj jen na starém kontinentu (a i tam jen místy). ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama