Reklama

Reklama

Tady to musí být

  • Itálie This Must Be the Place (více)
Trailer 2

Cheyenne je bývalá rocková hvězda. Ve svých padesáti letech se stále obléká ve stylu gothic a žije v Dublinu ze svých autorských honorářů. Smrt jeho otce, se kterým dlouhých 30 let nekomunikoval, ho zavede zpět do New Yorku. Cheyenne zjišťuje, že jeho otec byl celý život posedlý jednou věcí: vyhledat postu za pokoření, které utrpěl v koncentračním táboře v Polsku. Cheyenne se rozhodne pokračovat tam, kde jeho otec skončil a vydává se na cestu napříč Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (380)

Kanca 

všechny recenze uživatele

Jako Sean Penn dost dobrý, ale jinak mě to spíš nudilo...Kamera skvělá, místama to bylo úsměvný, ale (nemůžu si pomoct) nudný... ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Sorrentino je kycar, ale na te tenke hranici kyce je jeste plne vkusny. Takze tu mame skvele obrazove odvypraveny pribeh starnouciho rokera (kde slouzi kamera jako dalsi vypravec). Pribeh ale klame telem. Nakonec dostaneme tema vyrovnavani se s duchy minulosti, ktere tu bylo zpracovane stokrat ale po stoprvni se to podarilo uplne jinak, nove a ohromne zajimave. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechutný film kdyby se vystříhali tvůrci toho žlutého filtru nebyl by to takový humus -takhle to mělo punc něčeho vydáveného....některé situace byly odporné například blízký záběr nepříčetného Cheyenne, až tak blízký,že jsou mu vidět táhlé sliny v ústech.Takhle měl film dopadnout????Nevěřím! ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Herce Seana Penna mám rád, ale ne v této podobě. Obzvlášť se mi líbil v Tajemné řece, ale touto ohavnou maškarní rolí u mě hodně klesl. U filmu jsem se nudil o sto péro, neboť asi nejsem na dostatečně vysoké intelektuální úrovni. Divné postavy, divný příběh, divné všechno. Pro mě naprostá ztráta času. Obyčejná zhovadilost. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Sean Penn mluví a chodí jako postižený a plní otcovo poslední přání. Hledá nacistického zločince. Místy hodně fain, místy těžce o ničem, protože pouze Pennova šílená (skoro-oscarová) postava nedokáže zachránit všechno. Jako komedie mě to moc neoslovilo, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, jak skvělý by z toho mohl být thriller. 6/10 ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani pořádně nevim, za co dávám tu jednu hvězdu, protože tohle bylo fakt o ničem. Seana Penna mam moc rád, ale tady to jaksi nebylo tak nějak ke koukání. Prostě blbina, kde se nelze ničeho, prostě žádný myšlenky chytnout.. Komedie to neni ani náhodou, drama vlastně taky ne. Ale o to nejde, nejde o to určit žánr, tohle je něco jako kdybych se chtěl 2 hodiny bavit s člověkem, kterej má těžkou formu Alzheimera. Prostě to nemá význam. Nikam to nepovede. Je mi líto... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalé, herecky dokonalé, žánrové podmínky road movie splněny. Ale nějak to nefungovalo na 100%, chybělo tam to "něco"... ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Mně to tedy připadalo jako pěkná slátanina. Nějdřív divák neví, proč je Cheyenne tak šáhlý, ale po jeho odjezdu do USA na pohřeb otce začne být všechno až příliš hlubokosmyslné a holocaust tomu všemu dodá už jen poslední kapku. Mám tomu snad rozumět tak, že všichni pošahaní rockeři jsou takoví, jací jsou díky svým židovským předkům, který přežili Osvětim? Scéna na konci filmu s bývalým nacistickým zločincem je ale vynikající. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Divné. Začátek docela dobrý, hlavně části s McDormand. Mělo to nádech komedie, ale pořád jsem čekal, co se z toho vyvrbí. A opět židovská břečka. Kurva už dost bylo těchto sraček, pořád dokola, že už to leze krkem. Naštěstí tam byl Penn jako emocure vyzobaný týpek. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní příběh o člověku, který musí podniknout symbolickou cestu za změnou sebe sama. Nejsem si jist, jestli se to nakonec podařilo, ale to nevadí. Nikam se nespěchá, střihem se šetří, kamera si poklidně pojíždí. Snad i díky tomu jsou některé scény úchvatné, např. koncert Davida Byrna. A Sean Penn je božský. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Paolo Sorrentino mě nepřestává překvapovat. Nebojí se žádné látky, žádné výzvy, vše dokáže přetvořit v dokonalé dílo. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vůbec nemám slov. Nádhera. A to nemluvím o dokonalém soundtracku. Každá vteřina na plátně, každý obraz měl své místo. Výtečný Sean, ale to on jinak neumí. Film, kde nejde o příběh a forma převládá nad obsahem, na druhou stranu není třeba se bát, obsahu je tu taky požehnaně. Jeden z mála filmů, který chci vidět znovu. A už se mi k tomu nechci ani nic psát dalšího, toto je skutečně umění a film s velkým F. (ale až je mi to blbé psát, protože všichni prý dnes dělají umění a kdo pracuje?). ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

"Smutek není cílem cesty." Ozve se ve filmu, ale z filmu čiší přes všechnu absurdní komediálnost hluboký smutek, smutný (nebo znuděný) je hlavní hrdina, jeho nevlastní dcera, potomci vězněných židů i potomci jejich věznitelů. Každý si do života nese bolestivá traumata. A nikdy není pozdě je překonat a smutku se zbavit. Velice příjemný umělecký zážitek s hudbou, na kterou bych zašla ráda živě, s hercem v hlavní roli (perfektním Seanem Pennem, který je k nepoznání), který vytvořil opravdovou a živou postavu s její sympaticky flegmatickou moudrostí ("Myslím, že je tady něco špatně. Nevím přesně co, ale něco tu je špatně".), s poměrně napínavým dějem, nebývale vytříbenými dialogy, precizní kamerou a nádhernými reáliemi. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi, velmi dlouho jsem nenarazil na film s tak krásnou poetikou, atmosférou, hudbou, výpravou a nevím čím dále.. Je to prostě krásný film, do kterého se jen musíte ponořit a naladit se na jeho pohled na svět. Pak vás dokáže pohladit po duši. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Dalšia nezabudnuteľná rola SEAN PENNA v úlohe starnúceho rockera , ktorý sa vydá na cestu za splnením posledného želania svojho otca!!Miestami to možno pripomína Lynchovu ALVIN STRAIGHT STORY ale už len kvôli Seanovi ktorý prakticky nikde nezmizne z filmu , vie svôj prejav vnútorne stupnovať, prekladá ho jemnou ironiou a humorom miestami až detským sa to oplatí kuknúť!!Nečakajte veci ktoré patria k rockovej hudbe ako rozmlátené pokoje, ľahké ženy alebo nebodaj nejaké drogové úlety len vynimočnú silnú drámu !! ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Štítek komedie mi k tomuhle filmu nesedí. Vtipný na celém filmu je pouze vzhled hl. postavy aka. zpěvák z Tokio Hotel po dvaceti letech. Konec s cigaretou byl předvídatelný od začátku. Podivné, podprůměrné road drama, které přestalo bavit už v půlce. 36% ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Tak toto som buď absolútne nepochopil, alebo to išlo niekadiaľ absolútne mimo mňa. Čudné, nudné a tá jedna hviezda je z mojej strany len preto, lebo som to dokázal dopozerať až do konca, aj keď sa sám tomu čudujem. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Sorrentino je z toho cítit z každého záběru, film vypadá fantasticky, má svůj specifický svět i atmosféru, do čehož se podařilo zasadit velmi příjemný příběh o hledání nacisty, který je hledáním sebe sama. To vše podporuje nejen výstřední hlavní postava a její cesta, ale především vedlejší příběhy postav na které během své cesty narazí i jeho bizarní domácí zázemí. K tomu navíc ke všem těm podmanivým záběrům a kompozicích hraje vhodně zvolený hudební doprovod. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama