Trigun: Rachot v Badlands (festivalový název)
Trigun: Badlands Rumble
Animovaný / Akční / Komedie / Western
Japonsko, 2010, 90 min
Hrají:
Masaya Onosaka, Robert McCollumPlakáty
Povráva sa, že známy zlodej Gasback má namierené do Macca. Jeho starosta si preto najal lovcov odmien, ktorí dúfajú, že získajú odmenu za dolapenie zločinca, a preto ho sledujú od mesta k mestu. Na posúdenie situácie prichádzajú do Macca i Meryl a Milly v úlohách poisťovacích agentov. Okrem iných sa tu objavia Vash the Stampede, ako aj lovkyňa odmien Ameria a Nicholas D. Wolfwood. (Trip)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $131,431║(9.2.2011)
novoten
Netlačí se na pilu, Vash neblázní za každou cenu, ale jen když se to hodí a westernové hrátky se nemusí topit ve sci-fi kulisách. Pořád se sice řeší třeba plant, ale v jádru jde o jednorázové kovbojské dobrodružství, kterému se autoři mohli naplno věnovat a nepsat ho jako povinnou výplň, která mě v seriálu tolik uspávala. A je jen škoda, že se Ameria objevuje jenom ve filmu. Tenhle typ ženské postavy totiž v původním Trigunovi docela chyběl.(5.5.2012)
Flipper
Nostalgické zhnutie Vasha, ktoré sa snaží každým kúskom neznačiť, prečo si pozrieť celý seriál. Rozkúskovať však atmosféru "wild wild westu", každej črty postáv a ešte k tomu vyzdvihovať povesť hlavného nepriateľa, je na jeden film veru priveľa a nič nevynikne na 100%. Každopádne okrem skvelej barovej chlastačky pripomína, najmä pri finálnom boji s hudbou seriálového openingu (prvé zvuky elektrickej gitary - husia koža :) staré dobré časy.(29.7.2011)
zelvopyr
Docela jsem si lebedil a jsem za film rád, i když je to taková přerostlejší epizoda odněkud ze druhé třetiny seriálu. Trochu vymazlenější animace než v seriálu (odstup 12 let je znát). Z rozuzlení, jakkoli "klasického", mám velmi dobrý pocit... P.S. Meryl mi přišla tak nějak hezčí než v seriálu, asi výrazem či chováním? -- jak píšu, vymazlenější animace.(19.8.2011)
Davies182
Tak až po téhle neskutečné taškařici a jednom z nejpřehnanějších animáků, co jsem kdy viděl, plně chápu tu láskyplnou zarytost mnoha fanoušků anime seriálů na celém světě. Myšleno samozřejmě v dobrém slova smyslu, jen těch šíleností zde asi vážně nemuselo bý tolik. Tvůrci musí být IMHO velmi inteligentní a sršet důvtipem, když se jim podaří propašovat do děje tolik úžasných gagů: bez Japonska by filmový průmysl byl poloviční! Méně barevný, o poznání chudší v akci...(28.10.2011)
Rosana
Víc! Já chci víc Washe the Stampeda a víc Trigun a víc víc víc. Proč natočili jenom jeden film :( Taková pecka! Úžasný film, který navazuje na seriál. Jen jsem SPOILER nečekala, že se objeví postava kněze, který v seriálu tak trochu zemřel, a také jsem doufala v trochu romantiky mezi Washem a Meryl. Asi to plánovali do dlašího filmu, který jistě už točí. Že ano?(10.7.2011)
mandelbrot
Obsahově celkem standardní epizoda seriálu se všemi nezbytnými prvky včetně černé kočky, pojišťovaček a spousty vystřílené munice. Tematicky je pak opět v popředí Vashova životní filozofie a úvahy, zda je dobré lpět na ní za každou cenu, když nakonec může přinášet více negativních důsledků než těch pozitivních. Je nepochybně fajn vidět opět v akci všechny staré známé, ale celkově nejde o nic mimořádného; druhá půle sice nabídne nápaditě provedenou loupež, naproti tomu závěr je poměrně zdlouhavé čekání až Vash konečně vstane z mrtvých.(9.1.2011)
Genryuusai
K úrovni seriálu bych řek, že tomu kousek schází, ale možná je to tim filmovym formátem... Jinak ale pěkná nostalgická záležitost, těch 5* si to nějak zaslouží.(17.2.2011)
LadyVader
Před šesti lety lety jsem poprvé viděla seriál Trigun, od té doby je to moje nejoblibenější anime. (Mimochodem, skvělá je i manga) Vash je prosě dokonalej hrdina, ikdyž se s jeho názorama na věc někdy moc neshoduju :-). Po dokoukání seriálu jsem si říkala že by bylo super kdyby jednou, nějak časem, udělali i film. Dočkala jsem se! Šest let to trvalo, ale dočkala jsem se! :-)) Celou dobu sledování filmu jsem se culila blahem jako pitomec a užívala si každou minutu. Jsem naprosto spokojená a nemám žádných výhrad. Dostala jsem porci skvělé trhlosti, zábavy a velmi vyvedené animace. Díky všem co na tomhle filmu dělali, za to, že jsem se mohla opět setkat Vashem, Wolfwoodem, Milly a Meryl při jejich dalším dobrodružství. Díky že jsem mohla mít znovu dost podobnej pocit jako po prvním dokoukání seriálu.:-)) For me.. 100%(9.1.2011)
skretik
Oproti seriálu priemerné... Zábava to je, rozhodne... ale skoro všetko je ľahko predpovedateľné - vlastne úplne všetko a úplne od začiatku. Príjemná oddychovka, ništ viac, ništ menej.(6.12.2011)
Mo.
Je to sice pořád Trigun, stejný svět, stejné postavy, stejný humor, ale to podstatné se jaksi vytratilo. Vážné okamžiky, které v seriálu dokázaly tak skvěle a brutálně kontrastovat s naivní stupiditou Vashe, zde totiž vůbec nefungují. Přitom právě ta temnota, ta odvrácená tvář, dělala z Triguna to, čím byl. Teprve to dodávalo seriálu hloubku a jedinečnost. V Badlands Rumble na filozofování jakoby není moc prostoru a když, tak je to strašně plytké, nedostatečné a "nemá to sílu". Pro příznivce Lidského Tajfunu je to sice pořád skvělá zábava, ale pokud jste dokoukali původního Triguna do konce a chápete hlavní postavu v celé její komplexnosti, budete z tohohle filmu zřejmě zklamaní, protože žádný pětihvězdičkový nářez se bohužel nekoná.(1.1.2012)
SonGokussj
Jestli bych měl srovnat Trigun před 12 lety a tento film vydaný v roce 2010, mohu říci, že se jim to !náramně! povedlo :-) Příběh nás zanese do města Macca obkopeného pouští. Říká se, že ho zanedlouho napadne legendární lupič Gasback (odměna za dopadení $300 milionů), což nemůže starosta Maccy ignorovat a povolá lovce odměn ze všech možných zákoutí světa, aby město ochránili. Na scéně se také objeví Meryl s Milly, pojišťovací agentky, starý známý kněz Nicholas D. Wolfwood. Nemůže zde dozajista chybět ani Vash the Stampede, legendární pistolník, pacifista, milovník koblihů a člověk, který nemá rád krev (odměna za dopadení $60 bilionů), s nímž do města přijede i lovkyně odměn Amelia. Přikláním se k slabším 5* než silným 4*, protože po 12 letech jsem zůstal velmi potěšen zpracováním a bavil jsem se po celou dobu ^_^. Hodnocení 90%(3.1.2011)
D.Snake
Docela dobrý doplněk ke skvělému seriálu. Jelikož to byl ale seriál, který si mě získal až po několika epizodách a působil na mě dobře jako celek, film sám o sobě prostě neobstojí. Musí se to brát jako další epizoda, která by kvalitativně zapadla někam do průměru. 7/10(13.6.2011)
pabulator
Mno jak bych to.....tenhle filmek je sešup od začátku až dokonce animace je jedním slovem skvostná ta atmosféra desperátů a lovců hlav je boží Vash opět srší vtipem a militantní kněz Wolfwood pálí na všecko co se pohne jako nefalšovaný dealer olova.K dokonalosti chyběl už jenom kousek a to nějaký vybroušenější příběh,ale to se dá sympaťákovi jakým Vash the Stampéde bezeslova je s klidem odpustit takže ruku na srdce můžete si tu podívanou nechat ujít? Já myslím , že už kvůli Vashovi do toho děte!(26.8.2011)
Vaklaf
Hodně dobrej animovanej sci-fi western, ve kterým maj pořádný týpci pořádně velký kvéry. Jelikož jsem neviděl seriál, tak mi leckterý postavy přišly trošku ulítlý, ale třeba ortodoxní zloděj Gasbak (kterej se jak předpokládám v seriálu asi nevyskytuje) je parádní. Ale člověk si nakonec zvykne a oblíbí si i toho Vashe. A seriál si každopádně budu muset opatřit.(20.7.2011)
Willy Wonka
70% Na původní seriál hodně ztrácí, ale i tak jsem byl spokojený... Jediné, co mi doopravdy dost vadilo, že hlavní postavy po dvaceti letech vypadaly pořád stejně, nechápu.(4.6.2011)
RoyBatty444
Film sa dá pozrieť aj ako súčasť seriálu lebo je to spracovaný ako jedna časť. Dopĺňa ho ale nič nevysvetluje. Pobavil ma tak dobre ako už spomínaný seriál Trigun(4.9.2011)
smurfiik
Serial je moje srdcova zalezitost, nejoblibenejsi anime a asi i jeden z nejoblibenejsich filmovych vytvoru vubec. Samotny film ma presne tu samou atmosferu jako i cely serial a proto nemuzu dat jinak, nez 100%.(7.1.2012)
Zelda knihkupec
Vash je opět zde i když je to jen ve filmu. Neznat seriál tak pár věcí nepochopím, pár mi příjde fakt divných. Čtyři hvězdičky jsou za nostalgii, film vycházející ze skvělého anime, atmosféru a zpracování.(28.3.2012)
Související
- Trigun (TV seriál) (1998)