Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Opět se setkáváme s Davem Lizewskim alias Kick-Assem, amatérským bojovníkem proti zločinu, který je v civilu nenápadný obrýlený středoškolák. Je tu samozřejmě i Hit-Girl, která z jedenáctileté holčičky, co umí nebezpečně zacházet s nunčaky a mačetou, vyrostla v patnáctiletou slečnu Mindy, jež se snaží zapomenout na své smrtící instinkty a pokouší se zapojit do školního kolektivu. Daveovi se ale nedaří zapadnout do školní rutiny, jak si představoval, a tak se rozhodne Kick-Asse oživit. Spojí se se superhrdinským týmem sdruženým kolem plukovníka Starse a po nocích společně trestají zločiny, na něž policie nestačí. Mezitím na druhém konci města kolem sebe šikuje bizarní zločinecké kreatury další starý známý z prvního dílu - zbohatlický synek Chris, toužící po pomstě... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (42)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 28 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 28,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 60,8 mil. (NIRO)
  • Hláška „pants on fire“, kterou Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) použije po souboji s pouličními lupiči, pochází z říkanky „liar, liar, pants on fire“, v plné verzi: you liar, you liar, your pants are on fire, your nose/tongue is as long as a telephone/telegraph wire, která se používá jako reakce na něčí lež. V českém dabingu zazní – vzhledem k situaci – mnohem vtipnější „lež má krátké ruce“ (podle přísloví „lež má krátké nohy“). (Stan Borowitz)
  • Na motivy filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra. (Gucak)
  • Ve filmu se objevuje odkaz na jiný slavný komiks/film. A to když Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) řekne: "Avengers, assemble!" (Creonik)
  • Na levém předloktí Mother Russia (Olga Kurkulina) lze vidět fiktivní tetování "Neboj se – Nepros – Nevěř". S velkou pravděpodobností se sama Olga inspirovala názvem písně ruského dívčího dua Tatu "Nevěř, neboj se, nepros". (Aelita)
  • Roli Mother Russia ztvárnila kulturistka Olga Kurkulina, původem Ruska žijící dnes v Izraeli. (Aelita)
  • Ve filmu lze zahlédnout plakát na komiks "Superior" od tvůrce komiksu "Kick-Ass" Marka Millara. V pokoji hlavního hrdiny pak visí další autorův počin "American Jesus". (Batman)
  • Natáčelo se ve městech Toronto a Mississauga v Kanadě a ve filmových studiích v Kanadě a Velké Británii. (Cheeker)
  • Ve filmu se postava Jima Carreyho jmenuje Sal Bertolinni neboli Colonel Stars and Stripes (česky Plukovník Pravdoláska). V komiksu se však jedná o dvě různé postavy bratrů Sala Bertolinniho a Lieutenanta Stripese. (virus10)
  • Po titulcích je možné vidět ještě jednu scénu. (Will_X)
  • Film je natočen podle grafického románu od nakladatelství Marvel Comics, resp. od autorské dvojice Marka Millara a Johna Romity Jr. "Kick-Ass 2" (u nás jako "Kick-Ass: Nářez 2 - Na plný koule") a sólovky "Hit-Girl", která u nás vyšla v roce  2014. (charlie_ando)
  • Výroky Colonela Stars and Stripes "Try to have fun, otherwise, what's the point?" a "Yeah, there's a dog on your balls!" boli oba improvizáciou Jima Carreyho. (8HitBoy)
  • Jedná se o násilný snímek, a tak je paradoxem, že jedné z hlavních rolí se zhostil Jim Carrey (Plukovník Pravdoláska), který se označuje za odpůrce brutálních filmů. Sám později prohlásil, že na něj moc hrdý není a znovu by ho už nenatočil. (vyfuk)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama