Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Opět se setkáváme s Davem Lizewskim alias Kick-Assem, amatérským bojovníkem proti zločinu, který je v civilu nenápadný obrýlený středoškolák. Je tu samozřejmě i Hit-Girl, která z jedenáctileté holčičky, co umí nebezpečně zacházet s nunčaky a mačetou, vyrostla v patnáctiletou slečnu Mindy, jež se snaží zapomenout na své smrtící instinkty a pokouší se zapojit do školního kolektivu. Daveovi se ale nedaří zapadnout do školní rutiny, jak si představoval, a tak se rozhodne Kick-Asse oživit. Spojí se se superhrdinským týmem sdruženým kolem plukovníka Starse a po nocích společně trestají zločiny, na něž policie nestačí. Mezitím na druhém konci města kolem sebe šikuje bizarní zločinecké kreatury další starý známý z prvního dílu - zbohatlický synek Chris, toužící po pomstě... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 065)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Chloë už evidentně kapku ztrácí svůj pedofilní charm a její nesměle rašící druhotné pohlavní znaky ji činí méně atraktivní pro všechny ty obtloustlé padesátníky s přehazovačkami v šedých baloňácích s kapsami plnými Bonparků, páchnoucí Pitralonem a mentolkami, prdele nakopává se stejným, ne li ještě větším gustem. Nikdy bych neřekl, že lze podle nějakého Homixu natočit až takovou černotumorně vtipnou dokonalost, která předčila dokonce i perfektní první díl! A teď mě omluvte, jdu si na hlavu narvat trenýrky s vyřezanými otvory pro oči, přes ramena si hodím sprchový závěs a badmintonovou raketou umlátím pár Římanů, co zrovna naproti přes ulici přemísťují kanálové poklopy do svých rozvrzaných dvoukoláků. Mé jméno je Fatherfucker a jsem zástupcem Deratizační ligy pouliční spravedlnosti. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zřejmě k tomu dost přispělo nadužívání „televizních“ detailů tváří během únavných dialogových scén, Kick-Ass 2 každopádně působil jako pilotní díl seriálu vzniklého na základě prvního filmu. Přestože byl rozpočet oficiálně pouze o 2 miliony nižší, než jaký měl Vaughn, zejména náročnější akční scény působí dost lacině a okamžitě je na nich patrné, co se točilo naživo a co bylo doděláváno ve studio s CGI (Mindy na střeše dodávky). Neschopnost nabídnout hodně zábavy za málo peněz ale není největším Wadlowovým problémem. Ten člověk hlavně neví, v jakém žánru točí. Zatímco jednička si dokázala i během brutálnějších okamžiků zachovat satirický nadhled, dvojka satiru zredukovala na ohrané vyzdvihování paralel mezi penězi a mravní zkažeností. Zato několikrát nepatřičně vyměkne a zvážní (blábolení o údělu superhrdinů, smrt některých postav) a párkrát se nunčakem otře o odnož humoru, která (už) není v žádném směru provokativní, ale zkrátka prostoduchá (víceméně celá Mean Girls linie). Nolanova Temného rytíře s gross-out komedií prostě nenakřížíte, ani kdybyste měli doktorát z genetiky. Podobně rozpolcený, ale znepokojivějším způsobem, je film ve svém pojetí násilí. Pokud rány schytávají hrdinové, záběry jsou delší, bez nářezového hudebního podkresu. Utržená zranění bolí. Naopak násilí páchané hrdiny na padouších je cool – rychleji stříhané, případně extrémně zpomalené, abychom si jej mohli náležitě vychutnat, podmáznuté chytlavými songy. Podvratného efektu tímto kloubením dvou typů rámování fyzické agrese Wadlow dosahuje, nevím, zda záměrně, pouze během kontroverzního (viz americké recenze) pokusu o znásilnění. Scéna je rozehrána jako thriller, zvrhne se v komedii (ukazující, že hlavním problémem Motherfuckera může být neschopnost ventilovat sexuální napětí) a končí mrazivým návratem do reality. Vnitřní boj filmu s punkovou podstatou předlohy se projevuje dvojakou snahou učinit násilí přitažlivým, prezentovat jej jako možnou formu sebe-vyjádření (Mindy díky němu sklidí aplaus v tělocvičně), a přitom tento způsob řešení systémových i soukromých problémů zpochybnit, či úplně negovat (rádoby mravoučný epilog). Kick-Ass 2 netrpí jenom všeprostupující nekonzistencí, selhává i na dalších úrovních: ledabylá výstavba příběhu s volně visícími motivy (strýček Ralph), obehranost zápletky, všednost postav a banálnost otázek, které si kladou… Některé scény na druhou stranu pobavily, soundtrack byl dobře sestavený a Chloë Grace Moretz, jakkoli stále neplnoletá, pro mne prostě je dospělou herečkou. Na jedno zhlédnutí, zvlášť, viděli-li jste již všechny ostatní letní blockbustery, dobrý. Skutečně líto je mi filmu jenom ve vztahu k jedničce, která byla svou nekorektností osvěžující a v dobrém slova smyslu kick-ass. Nedomrlé dvojce schází odvaha jít do akce po hlavě, a co po většinu času předvádí, je jenom takový snaživý ass-licking. 55% Zajímavé komentáře: novoten, xxmartinxx ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No já čumim. Pokračování nářezového Kick-Assu jsem nevěřil, ale onen "nudný rutinér" a "videoklipař bez fantazie" Jeff Wadlow, jak je mu tu "povinně" přezdíváno, se nemá vůbec za co stydět. Klidně bych věřil, že na režijní sesli zůstal Matthew Vaughn. Má to drajv, má to super akční scény, boží soundtrack a dobrý komediální timing. Jediné neduhy plynou ze scénáře (a možná i z komiksové předlohy), který odminule hůře balancuje mezi vážností a nadhledem. Jinak je to more of the same, což si v případě Kick-Ass nechám rád líbit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle vymyslela osoba, která měsíc žrala v kuse syrový maso, protože takovou přehlídku surovýho násílí by člověk hledal spíš v pracovních táborech KLDR než v americkým filmu. Jasně musím přiznat, že některá vražda - smrt - zabití patří skutečně mezi lahůdky, zejména ty v podání Matičky Rusy měly nejyvšší jakost. S přeždívek superhrdinů mě nejvíc zaujala Půlnoční běhna, což byla částečna superhrdinka a částečně běhna, zejména tu druhou část jejího já jsem ocenil a považuju za velkou škodu, že běhna neměla větší prostor. Co filmu chybělo byla absence herecký top lídrů, což jedničce v pohodě zastalo duo Cage/Strong, tady to bylo samý nezletilý koště a to je pak těžký. Film za celou dobu nějak nevadne, libuje si v surovosti, násílí, sexismech a hláškách což samo o sobě není špatný, jen kdybych přitom neměl pocit, že je to pouhá hejbající se barevná zdímačka na prašulky na kterou si za rok nikdo z nás nevzpomene. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Grády a čaro jednotky to nemá ani náhodou. Príbeh ale posunul postavy a celkovo dáva zmysel, vážnejší tón nie je na prekážku. A stále je tu plno zábavných nápadov, hlášok a šťavnatých brutalít... Blitkobušek potrebujem! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

To, čemu se první díl vyhnul obloukem, ten druhý napěchoval celých 100 minut, aneb jak je důležité míti Vaughna, protože kdo nevidí dál, než sahají krvavé gejzíry a levné nadávky, ten se k téhle látce neměl přibližovat blíž, než z pozice řadového diváka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První Kick-Ass byla kravina, ale aspoň měla pár postav, o kterých jsem si říkal, že je fajn, jak se ve filmu předvedli. Jasný, mluvím hlavně o Nicolasovi Cageovi. Jenže pak přišel druhý díl a já si opět říkal, že bych se na něj měl podívat. Jim Carrey by přeci neměl zklamat ať by hrál kohokoliv. Nakonec se přiznám, že jsem si ho tam po pravdě ani nevšiml. Ne, že by byl nevýrazný, prostě si nebyl vůbec podobný. No a zbytek to prostě neuhraje. Dvojka jak začne fanouškovsky, tak skončí hrozně tragicky. Celý je to neuvěřitelně rádoby akční a co je horší, tak rádoby emotivní. A nejhorší je, že já v tom ty emoce šíleně postrádám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $28,795,985Tržby Celosvetovo $63,286,788Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,235,178 //počet predaných kusov 273,216Tržby za predaj DVD v USA $5,485,712 //počet predaných kusov 257,060║ samozrejme že Matthew Vaughn ostáva s prvým dielom troška nedostižný ale Jeff Wadlow si nepočína najhoršie a ponúka veľmi podarené urvalé pokračovanie, kde nechýbajú drsné frky, brutalita, nadávky, výborná akcia a hlavne množstvo super hrdinov, spokojnosť, bavil som sa /videl v kine: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Spoiler. Bez vzteku a hořkosti. Rozjezd solid, poctivě vytěžuje frackovský drive jedničky, ale s Pravdoláskou zdechne i celý film. Moc vážných keců, nesourodost tónu a z ní plynoucí samoúčelnost, na pár punkových scén připadá několik křečovitě vážných. Film se motá do toho, co jednička rozstřílela bazukou lehkosti. Pindy slečny Mindy a dalších o identitě jsou zbytečně samožerské. Asi v půli tomu totálně spadne řetěz a naskakuje jen na chvilku. Wadlow zvládá jednotlivosti, ale neukočíruje celek. Jedničku budu milovat za její drzost a civilní patos, dvojku nemám za co milovat, ani nenávidět. Není evil badass mothafucka, je prostě jenom tuctově snaživá a blbě zazipovaná transka. [50%] ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce velmi slabý odvárek. Je možné, že mi výsledný dojem z filmu zkazil způsob projekce. Černobílý Mobilrip Kinoripu ve francouzštině s taiwanskými titulky na dvouapůl palcovém displeji s rozlišením sto na sedmdesát pixelů není zrovna ideální kvalita filmu, přesto mi tam něco chybělo. Chloe na stupnici opíchatelnosti opět někde mezi dlouhosrstou čivavou a jorkšírským teriérem, což je sice krásné, avšak k dokonalé erekci se zaťatýma pěstma a blaženým úsměvem ve tváři pořád málo. Sedmiminutová exhibice mistra mimických orgasmů Carreyho byla přínosná stejně asi jako transport mýdla do Chánova a rituál ve vraždění všech otců na displeji mně přišel taky mírně komický. Co film tak trochu zachránilo byl čuráky pojídajíci pes a čuráky cumlající nevím kdo, co tančila v superkrátkých růžových šortkách v tělocvičně tak divoce, že jsem si na pět vteřin představil, jaké by to bylo mít sex s člověkem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to zbytečné pokračování a vlastně to není ani nepovedené pokračování; jen jde o smutnou ukázku, jak by vypadala jednička, kdyby jí točil rutinér bez stylu, který by hlavní přednosti látky viděl primárně (a vlastně jedině) ve všech těch úchylnostech, kontroverzi, sprostých slovech a násilí pro násilí. Tam kde jednička byla o děckách, ale nebyla pro děcka, tak tam je dvojka o teenagerech a je pouze pro ně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originy mě většinou baví nejvíc, takže se mi jednička líbila přece jen více. Ale Jeff Wadlow dokonale navázal na Vaghnův styl a dvojka je opět nekompromisně zábavný Nářez. Humor se snoubí s brutalitou v perfektním mixu, který dokáže navodit asi jen tato série. Dokonce je tam po Cageovi zase superhvězda z 90. let, tentokrát Jim Carrey, který trénuje svého psa aby se zakousl padouchům do čuráka. Mě osobně ale nejvíce pobavily vlhnoucí středoškolačky u sledování klipu nějakého boybandu á la Justin Bieber. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Film čistě pro děti s ratingem R, to asi neni dobrý. Největší plus je Matka Rus (rýýým!) a pak docela i Kickassova nečekaná, mladá, šťavnatá muskulatura (pro holky a Rob Roye). Největší mínus je s námahou únosný kvantum patetických keců. A to přeskakování z komedie do těžký tragédie může plně akceptovat asi jen zvláštně narušený jedinec, ani já to moc nedávám. Tak myslim, že stačilo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Wadlowova "dvojka" se míjí s poetikou Marka Millara, jehož komiksy adaptuje, ale v porovnání s Vaughnovou "jedničkou" je lépe odvyprávěná, i když v posledním aktu brakuje motivy z těch předchozích, a z hlediska filmového stylu je o poznání soudržnější, čímž ale ztrácí na opojnosti. Tolik ke komparaci dvou filmů, o srovnání s komiksem a o formálních strategiích více zde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…PARTA LIDÍ S VYMYŠLENÝMI JMÉNY, CO SE POFLAKUJÍ VE VYROBENÝCH KOSTÝMECH, A HLEDAJÍ NA WEBU NEVYŘEŠENÉ ZLOČINY. V KOMIKSECH MAJÍ HRDINOVÉ DRAHÉ ZÁKLADNY A VELITELSTVÍ NA MĚSÍCI. ALE TOHLE JE SKUTEČNÝ SVĚT...…“ /// …ale bez NÁŘEZE by tady nikdo z nich nebyl. A co Mindy? Jak vona zvládne skutečnej svět? Dlouho je to teenagerská jízda(?) pro teenagery, při který důchodci mýho věku zívaj a přemejšlej, jestli přiteplenej padouch fakt nahání mladejm hrůzu. (kromě Ruska, samozřejmě…) Školáci zajisté budou brát všechny ty trapácký fórky ze střední líp než já. Naštěstí s příchodem Jima a jeho komunity přibejvá násilí, drsnějších ftípků, nedůvěřuje se systému (takže dostává prostor skutečnej úděl superhrdiny) a dějou se věci, který jsou možný jenom v Americe. Miluju násilí! Miluju akci a drsnej ftip! A tak se ptám: Kdo dovolil tu homoidní první třetinu? (ne vole, Lojza Hadamczik je v tom včíl nevině!) Flákám s klidem 4*, ale jednička je někde jinde! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, co jako asi vznikne spářením zloducha a ujetý ženský. 2.) ,,UNION J“ je moje biologie (ty vole, voni fakt existujou!). 3.) Chtěl bych poznat holčičího Ivana Draga! (teď nevíš že? Tak hledej šmudlo…) 4.) Thx za titule ,,krasnyprinc90“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 2,945 // Otvárací Víkend v USA: $13,332,955 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a byl jsem příjemně překvapen. Pohodová akční zábava, které se nebere moc vážně a celé je to obaleno humornou formou. Neurazí,příliš moc nenadchne, ale na večer ideální tip !:) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Druhý díl předlohy byl minimálně o třídu horší než první a filmová podoba k tomu směřuje také. Přesto adaptaci musím fandit, protože oproti jedničce není vysloveně horší, ale cíleně jiná. V komiksu se Millar někdy ve druhé třetině utrhl ze řetězu, leckteré výjevy brutalitou přehnal a zachránil se až osudovým finále. Wadlow na to díky zakomponování linky Hit-Girl může jít o poznání klidněji a dodat příběhu i uvěřitelnější nádech lidskosti. Těžko říct, jestli by se mu to povedlo, kdyby Chloë s Aaronem nebyli až nečekaně schopní uhrát s prvotřídním výrazem jakékoli upřímné intermezzo nebo naopak přepálenou hlášku. Jenže se to povedlo, lidi pořád chtějí být superhrdinové a ta pravá superhrdinka by zrovna chtěla být člověkem. Hrozně jsem si přál, aby Kick-Ass dostal důstojné pokračování a s ním i pravděpodobnou rozlučku. Splněno s hvězdičkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se hodne. Mel jsem dost obavy, ale nastesti film nijak vyrazne nevymeknul, takze o krev a fuckovani neni nouze. Vraci se hlavni hrdinove, obzvlast Plasse je ultimatni uchylacek a do toho spousta novejch zabavnejch postav a drsnackej Carrey, kterej se bohuzel na place moc dlouho neohreje. Muj hlavni a vicemene jedinej problem s filmem je ten, ze to cely pusobi jako prvni dil. Postavy neustale resi, co to obnasi byt superhrdinou v realnym zivote, neustale s necim zacinaj, na neco se pripravujou a tak furt dokola, ve vysledku se tak ve filmu spis keca nez kona a misty to zacne bejt trochu otravny. Ale i tak porad solidne zabavna a krvava jizda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stejně jako v případě jedničky i teď nacházím jen těžko slova, přesto něco říct musím - v žádném případě si nemyslím, že druhý Kick-Ass je špatný film. Jednička byla pro mě osobně geniálním překvápkem a závanem originality do maličko stagnujicího žánru, dvojka zkrátka "pouze" kráčí ve stejných šlépějích aníž by si prorážela novou cestu. Vadilo mi to? Vůbec. Byl jsem zvědavý, jestli existuje cesta, kudy se ještě nikdo nevydal? Určitě.. ale takhle to mám se spoustou sequelů. Většina z nich ale narozdíl od druhého Kick-Ass nezvládá bohužel ani ten základ, takže ve finále jsem vlastně rád, že to dopadlo takhle. Nicméně lhal bych, kdybych řekl, že to bylo totéž jako první díl - ne, bylo to brutálnější.. množství násilí zde daleko přesahuje regulérní akční film, natož komiks a to je právě důvod, proč hodnotím o stupeň níže, zkrátka toho na mou jemnější povahu bylo možná až trochu příliš. Příběh se víceméně uzavřel tam, kde začal a i kdybychom se nedočkali pokračování, můžu být s tímhle naprosto spokojený. Co se zbytku týče, hudebně se nijak neexperimentovalo a jenom se opakovaly motivy z jedničky, obsazení vedlejších rolí bylo parádní, Jim Carrey i na malém prostoru nezklamal a v komentářích často vzpomínaný druhý akt s Hit Girl na střední škole mi koneckonců přišel stejně zábavný, jako zbytek filmu. Kolem a kolem zkrátka velice dobré pokračování jednoho z nejlepších filmů posledních let a to si zaslouží uznání. Kick-Ass 2 - 80% ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama