Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (281)

nirvanafan odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je sračka! zařval král Leonidas a zcela nekorektně skopl RZA do jámy. Poté vzal 300 Sparťanů a pustil se do odvážného tažení, v němž si dal za úkol zničit všechny bluraye, dvd kopie a internetové odkazy tohoto filmu. Zasloužil se o to, že došlo k vymazání této sračky z filmografie Russella Crowea a filmový svět byl zachráněn. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu je dost zmatečná. Tři hlavní kladné postavy - evropan, černoch a asiat se motají pořád kolem sebe, aniž by o sobě věděli. Řeší se tradiční záležitosti ohledně nadvlády nad zemí atd. Vlády se ujímají hajzlíci, no největší průšvih začne, když hovado Dave Bautista usekne RZAtovi obě ruce. Takto postižený a zhrzený hrdina si vezme inspiraci z postavy Jaxe z videohry Mortal Kombat 2 a dál, a nechá si vyrobit ruce železné. Urážení hlav, potoky krve, brutální velkorubárny pak mohou začít. Russel Crowe vypadá otřesně se svojí odpudivou nadváhou, ale charisma má prostě peckoidní. Číňan používající nože je tradiční wuxia-mašina, ovšem Jaxovský RZA je teprve hovádko ... Film obsahuje notně krve a brutality v soubojích. Jinak se ale jedná o nevýrazný, do poloviny velmi nudný a zmatený film ... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama