Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Recenze (281)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A tak po Karate tajgrovi přichází Karate negr. Člověk se až děsí, kam až ty ambice vypatlaných, opičích přednašečů mohou sahat! Dočkáme se snad třeba i Negra se železnou maskou, odehrávajícího se na dvoře rapujícího Ludvy čtrnáctého, kůl kinga, a pojatého jako přiblblá recitační opereta s tmavě hnědými gangsta mušketýry a padesáticentovým Džexnem v roli kardinála Richelieu, scénář, produkce a režie Rapující Zasraný Australopiték? Pár ťamanů, Eskymáků a otylý Russel Crowe se již zajisté těší, kolik Jüanů jim ten komparz v takové dementní pičovině zase hodí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starých filmových kung-fu bojůvek jsem viděl asi tak ... žádnou, tudíž nejsem úplně cílovka pro tuhle fanouškovskou poctu. Strašně jsem se nudil. Jinak ale žánrovému snažení Eliho Rotha velmi fandím, na jím produkované horory se těším (Clown, The Sacrament, The Last Exorcism II), stejně tak na jeho další režijní zářez (70's kanibalské The Green Inferno). Tam se spolu opět žánrově shledáme, Muže s železnými pěstmi ale bohužel ocenit nedokážu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako Kung Fu mela navážno. Neuvěřitelně přestřelený postavy mě bavily. Asi nejšílenější je pupkáč s meganožem Russel Crowe, který totálně ovládl celej film. Navíc se valná většina děje odehrává v bordelu plném pěkných asiatek, takže já se pobavil vskutku královsky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 1,872 // Otvárací Víkend USA: $7,910,980 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla Další Otřesná Asijská Cocotééna!!! Jak se jen Russel Crowe mohl upsat k něčemu tak Strašnému !! Brutální to je, ale to zpracování, je prostě příšerný.. Asíjská Parodie na Metrix.. Všichni tam lítali, skákali jak Opice.. Krev ..teda v tomhle případě Tempery měli otřesnou Barvu!! Přišlo mi to jako Úrážka všech Dobrých, Akčních, bojových FILMŮ!! Splattery nejsou nic pro mně !! Hvězdička za Russla, a ta druhá za Namakanýho Záporáka.. Jinak to stálo za nic ! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Polovina filmu je dost zmatečná. Tři hlavní kladné postavy - evropan, černoch a asiat se motají pořád kolem sebe, aniž by o sobě věděli. Řeší se tradiční záležitosti ohledně nadvlády nad zemí atd. Vlády se ujímají hajzlíci, no největší průšvih začne, když hovado Dave Bautista usekne RZAtovi obě ruce. Takto postižený a zhrzený hrdina si vezme inspiraci z postavy Jaxe z videohry Mortal Kombat 2 a dál, a nechá si vyrobit ruce železné. Urážení hlav, potoky krve, brutální velkorubárny pak mohou začít. Russel Crowe vypadá otřesně se svojí odpudivou nadváhou, ale charisma má prostě peckoidní. Číňan používající nože je tradiční wuxia-mašina, ovšem Jaxovský RZA je teprve hovádko ... Film obsahuje notně krve a brutality v soubojích. Jinak se ale jedná o nevýrazný, do poloviny velmi nudný a zmatený film ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

RZA umí hudbu, ale né režii. A neumí ani hrát, protože mu nic nevěřím. Scénář je nehorázně zpatlanej, několik postav, klany Šakalů, Lvů, do toho nějaký vojsko, každej se pere s každým, všichni na sebe nastražují léčky a k tomu hovado Bautista a Rick "X-Blade" Yune. Parádně hustej guláš. V druhé půlce se to trochu zpomalí, separuje, sice to je brutální a krvavé (killbillovské gejzíry), ale ta choreografie nic moc a v dnešní době se mi létání na drátech nelíbí. Russell Crowe s obřím pupkem a oteklým ksichtem v absolutně šílené roli. Lucy Liu luxusní. Vesměs nudných a utahaných 90 minut. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří, aby snímek se slušnými ambicemi, neurážejícím rozpočtem i několika slavnými jmény selhal na všech frontách - well doned! Popořádku: děj filmu je nekoherentní paskvil s typickými klišé zlého, nemluvného obra a dobráka kováře, který je... černoch (?) žijící v Číně (?) těžko odhadnutelného století díky mixu feudálních řemesel + hi-tech udělátek (?) a nevhodných fantasy prvků (!). Postavy jsou nezajímavé, herecké výkony mdlé, jediný Russel Crowe zdárně napodobuje... Russela Crowe, zatímco RZA má nulové, ale naprosto nulové charisma. Ve filmu je za hloupého ocáska a přitom i navzdory nedůležitosti své postavy se ustanovil za vypravěče (!), což je totálně wtf, jelikož film vypravěče vůbec nepotřebuje (tzn. je to amatérská berlička). Scénář je přeplácan nesourodými a navzájem nekompatibilními nápady jak z hlediska děje, tak stylu, např. nevhodné užití split screenu, nesedící a nedůstojná hudba (hip hop) - tohle je prostě moc, nefunguje to! Na akčních scénách si tvůrci možná dali záležet, nicméně je jich málo a hlavně jsou zničeny absurdní, nevtipnou a neladnou nerealističností (a zde nemluvíme o humornosti Kung-fu mely, nebo o vkusné estetice nedodržování fyzikálních zákonů filmy typu Iron Monkey), údery a pohyby do sebe zapadají, či na sebe navazují tak rádoby "dokonale", až je to nuda, akci chybí energie a napětí... Ostudné dílo. 3/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: Kung-fu Grindhouse od Tarantina. Kvalintné B-čko tak ako sa patrí + vynikajúci Russell Crowe. Takýto kúsok poteší každého, kto si rád pozrie niečo štýlové a tradičné zároveň. Ja som spokojný, pretože filmy tohto typu dnes už len tak hocikto nenatočí. To chce proste chuť a odhodlanie vzdať holt niečomu čo kedysi vytvorilo kult. I always bring a gun to a knife fight. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná fantasy komédia. Má dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom mestečku v dávnej Číne, kde mocná skupina zločincov na čele so samozvaným vládcom, ktorý zabil svojho predchodcu ukradne množstvo zlata, pričom sa nezastavia pred ničím, ale v meste je stále dostatok ľudí, ktorí s ich terorom nie sú spokojní a rozhodnú sa zakročiť. Spracovanie je celkom slušné, toto sa samozrejme nedá brať za nejaký plnohodnotný film, ale skôr za zábavnú poctu a tak to funguje, temto filmu je svižné, nenarazil som na žiadne výraznejšie slabé miesto, vystupuje tu dostatok zaujímavých postáv, ktoré svoj priestor dokážu vhodne využiť, poteší viacero odkazov na klasiky, takže v rámci možností tohto typu filmu s tým nemám žiadny problém. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Opäť kvôli typu filmu samozrejme nemôže konkurovať tým plnohodnotným akčným scénam z najlepších predstaviteľov spriaznených žánrov, ale inak sa na to pozerá viac než dobre, akčné scény majú zaujímavé choreografie, čo ma ale v prípade choreografa, ktorým bol Corey Yuen ani neprekvapuje, sú až prekvapivo dobre natočené, strihov je ideálne množstvo a vizuál je kvalitný, prakticky každá akčná scéna obsahuje nejaký výraznejší prvok, ktorý ju odlišuje od ostatných, takže rozhodne dokáže zaujať. Najviac ma zaujala väčšia finálová akcia v nevestinci, ale až na tie slabšie tri hlavné záverečné súboje pobaví každá akčná scéna. Herecké obsadenie je na tom dobre, RZA ma tu bavil, väčšinu raperov vo filmoch nemusím, ale on tu len predsa stvárnil zaujímavú úlohu, černošský kováč v Číne, poteší aj Rick Yune, skôr ma sklamal Russell Crowe, práve jeho scény považujem za tie najslabšie, ale aj to len v prvej polovici, potom sa už vylepší, bavili ma aj Lucy Liu, Jamie Chung, slušná skupina záporákov v podaní Byron Mann, Cung Le a Dave Bautista a plno menších postáv, až cameí, ako Daniel Wu, Chia Hui Liu alebo Pam Grier. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, chválim hlavne vizuál, dobrá kamera, pekné kulisy a kostýmy. A spomenúť musím aj hudbu, ktorá teda rozhodne zaujme, samostatne by som ju určite nepočúval, ale je rozmanitá a až absurdná, hlavne ten rap, ale bol to zámer, takže nevidím dôvod to kritizovať. A potešila má známa pieseň z filmu Killer od Johna Woo. Priznám sa, že som dosť prekvapený, očakával som hlúposť a síce tú som svojim spôsobom aj dostal, ale aspoň svižnú a zábavnú. RZA síce je len nejaký raper, ktorých vôbec nemusím v žiadnom ohľade, takže moc znalostí o ňom nemám, ale má môj rešpekt, pretože aspoň vidno, že je to skutočne fanúšik, ktorý sa rozhodol natočiť funkčnú poctu a nielen sprzniť kultúru inej krajiny, ako je to u jeho krajanov zvykom. A aj preto sa pri mojom hodnotení, ktoré je medzi s radosťou prikloním k tomu lepšiemu. 72% ()

konous 

všechny recenze uživatele

Extrémně debilní a stylově zábavné. Občas si nejde nevšimnout odkazů na Tarantina, ale přesně to tomu dodává říz. I když hlavní hrdina vlastně ani není hlavní, táhne to většina slavných jmen a brutální bitky. Film cílí přesně na dané publikum a mladí hoši tedy musí být bez sebe... :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se fakt těšil, trailer sliboval nabušenou podívanou, která se odehrává v prostředí asijského borde... ehm, veřejného místa. K tomu Lucy Liu, Russell Crowe a Jamie Chung? Zkrátka a dobře, nikdo mě nemusel přemlouvat dvakrát, abych se na tento film podíval. A výsledek mě... zklamal. Tenhle film trpí špatnou režií, kdy prostě někdo, kdo nemá talent a neumí režírovat, stojí za kamerou a dává povely. A takhle z toho nemůže vzniknout nic jiného než směsice něčeho, co neví, jestli se chce brát vážně nebo ne. Navíc se neumím rozhodnout, jestli je RZA horším režisérem, či hercem, protože to byl další problém, nevěřil jsem mu tu roli. Možná, kdyby obsadil někoho jiného a zůstal jen za tou kamerou... Nevím, nakolik tomuto filmu ublížilo to dramatické sestříhání (z původních čtyř hodin byl film zkrácen na 90 minut!) a upřímně bych se chtěl podívat na ten původní sestřih, možná bych byl spokojenější. Takhle musím napsat, že co zpočátku vypadalo jako parádní "guilty pleasure" film, dopadlo jako něco, co nejde pořádně identifikovat. 50 %. P. S. A když se film ze 70 % odehrává v tom, ehm, veřejném domě, který okupují pěkné Asiatky, je snad i hřích nemít ve filmu žádnou nahotu, ale vážně! :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je zrádné. Když něco miluju, měl bych znát i míru. Nebo mít u sebe alespoň někoho, kdo mi zavčas dokáže říct do očí, co už je moc. Rapper RZA se považuje za velkého milovníka starých hongkongských kung-fu kousků, předkládá nám solidní béčko s nepřehlednou zápletkou, nelogikou v chování postav, litry krve, sympatické Asiatky a netradičně obsazeného (a roli si užívajícího) Russella Crowea. Ve výsledku špatná režie, ovšem řemeslně vydařená akce (cítit je velezkušený choreograf Corey Yuen). Své momenty to má, takže něco mezi. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby stylový mišmaš, ve kterém je hodně zábavný a fajn natočených akčních scén. Bohužl je zde ale také hodně totálně nudných a nezajímavých pasáží, které jsou na hraně snesitelnosti. RZA mě zkrátka fajn nápad, ale dohromady to příliš nefunguje. Většina herců je navíc na solidní železnou pěst, jenom ten Russel Crowe si to roztomile užívá. Mohlo to být nehorázně cool, ale skončilo někde v necelé půlce cesty.50% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[DC, Sydney] Je to síce prvotina-hybrid rozpačitý, ale vďaka svojej žánrovej usporiadanosti, rozvášnenej inklinácií k pokleslosti/k fenoménu kung-fu a vynikavej campovosti je tak úprimný a pôžitkársky, že sa mu fakt nedalo odolať. Ten vizuálný narcizmus, ktorým ma napríklad "Goemon" vyslovene sral, mi tu prišiel viac opodstatnený kedže sa nesnažil ísť do neprimerane rozťahanej epickosti + onanovať nad sebou samým, ale skôr slúžil ako nástroj na širenie pitoreskných sekvencií s kopou nečakaných sidekickou, ktoré milovníkov slávnych martial arts a chessy vyvraždovačiek v kľude rozhodne nenechajú. Rozbeh je jalový - až moc zostrihaný, rozveselia len strohé predstavovačky jednotlivých klanov, krčmová čistka X-Bladea, kolosálny nástup vypaseného warriora aka Jack Knife a vysokoakostný hárem Madame Blossom, inak bezúčelný chaoz. Potom sa však do kurzu (žiaľ nie herecky ale iba dejovo) dostane aj doposiaľ nevýrazný Blacksmith, zhustením ošemetných výstupov sa pripraví pôda na spletitý spor a rozdrobená fabula-rozmarný nezmysel začne naberať na obrátkach, smerovať k predpisovej hromadnej jatke kde sa to hemží všeličím. Negatív by sa našlo neúrekom, ústredný hero neni fatálny ako by sa patrilo, počiatočné predsavzatie revitalizácie žánru sa neuskutočňuje a zeditované je to tiež na hovno, ale keď si predstavím koľko novorodených pózerín mi už prešlo rukami, tak takéto vrúcne plnenie snov - byť aj nepopierateľne kazové - mi robí oveľa väčšiu radosť a viem si ho kvôli rovnakej náklonnosti z chuti užiť. Ohŕňať nos bude hlavne ten, ktorý čakal uvedomelé debutanstvo (RZA logicky nemôže patriť medzi dotknutých začiatočníkov-režisérov kedže sa roky primárne venoval hudobníctvu, sem-tam si strihol rolu vďaka kamarátovi a to je asi všetko + pero v ruke držal aj Eli Roth čož vnímavej osobe niečo napovie), ten čo nedokáže rozoznať poctu, resp. stúpenecké preberanie od samoľúbeho kopírovania a sazmorejme člen "uniformnej smotánky", ktorý sa bez značkového či vynaliezavého príbehu jednoducho nezaobíde. Čo dodať? Asi len: "shame on a nigga". ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

Reklama

Reklama