Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (281)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Stejně jak je to pitomý tak je to i zábavný. Totální výplach na jeden zátah. Napomáhá tomu i stopáž, která i díky časté akci, krásně uteče. Akce je tak nějak pěkně přepálená, že vyloudí úsměv. Ne ten, kdy dáváte oči v sloup, ale ten že přistoupíte na pravidla snímku a užíváte si ji. Herecký ansámbl se asi taky vcelku bavil. Alespoň já žádný znuděný obličej neviděl. Když jsem hledal nějakou fajn hovadinu asi jsem si nemohl vybrat lépe. Nebýt úplně blbé (rap) hudby u některých soubojů dal bych 4, ale to mě vytáčelo, takže 69 procent. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby stylový mišmaš, ve kterém je hodně zábavný a fajn natočených akčních scén. Bohužl je zde ale také hodně totálně nudných a nezajímavých pasáží, které jsou na hraně snesitelnosti. RZA mě zkrátka fajn nápad, ale dohromady to příliš nefunguje. Většina herců je navíc na solidní železnou pěst, jenom ten Russel Crowe si to roztomile užívá. Mohlo to být nehorázně cool, ale skončilo někde v necelé půlce cesty.50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná fantasy komédia. Má dobrý príbeh odohrávajúci sa v jednom mestečku v dávnej Číne, kde mocná skupina zločincov na čele so samozvaným vládcom, ktorý zabil svojho predchodcu ukradne množstvo zlata, pričom sa nezastavia pred ničím, ale v meste je stále dostatok ľudí, ktorí s ich terorom nie sú spokojní a rozhodnú sa zakročiť. Spracovanie je celkom slušné, toto sa samozrejme nedá brať za nejaký plnohodnotný film, ale skôr za zábavnú poctu a tak to funguje, temto filmu je svižné, nenarazil som na žiadne výraznejšie slabé miesto, vystupuje tu dostatok zaujímavých postáv, ktoré svoj priestor dokážu vhodne využiť, poteší viacero odkazov na klasiky, takže v rámci možností tohto typu filmu s tým nemám žiadny problém. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Opäť kvôli typu filmu samozrejme nemôže konkurovať tým plnohodnotným akčným scénam z najlepších predstaviteľov spriaznených žánrov, ale inak sa na to pozerá viac než dobre, akčné scény majú zaujímavé choreografie, čo ma ale v prípade choreografa, ktorým bol Corey Yuen ani neprekvapuje, sú až prekvapivo dobre natočené, strihov je ideálne množstvo a vizuál je kvalitný, prakticky každá akčná scéna obsahuje nejaký výraznejší prvok, ktorý ju odlišuje od ostatných, takže rozhodne dokáže zaujať. Najviac ma zaujala väčšia finálová akcia v nevestinci, ale až na tie slabšie tri hlavné záverečné súboje pobaví každá akčná scéna. Herecké obsadenie je na tom dobre, RZA ma tu bavil, väčšinu raperov vo filmoch nemusím, ale on tu len predsa stvárnil zaujímavú úlohu, černošský kováč v Číne, poteší aj Rick Yune, skôr ma sklamal Russell Crowe, práve jeho scény považujem za tie najslabšie, ale aj to len v prvej polovici, potom sa už vylepší, bavili ma aj Lucy Liu, Jamie Chung, slušná skupina záporákov v podaní Byron Mann, Cung Le a Dave Bautista a plno menších postáv, až cameí, ako Daniel Wu, Chia Hui Liu alebo Pam Grier. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, chválim hlavne vizuál, dobrá kamera, pekné kulisy a kostýmy. A spomenúť musím aj hudbu, ktorá teda rozhodne zaujme, samostatne by som ju určite nepočúval, ale je rozmanitá a až absurdná, hlavne ten rap, ale bol to zámer, takže nevidím dôvod to kritizovať. A potešila má známa pieseň z filmu Killer od Johna Woo. Priznám sa, že som dosť prekvapený, očakával som hlúposť a síce tú som svojim spôsobom aj dostal, ale aspoň svižnú a zábavnú. RZA síce je len nejaký raper, ktorých vôbec nemusím v žiadnom ohľade, takže moc znalostí o ňom nemám, ale má môj rešpekt, pretože aspoň vidno, že je to skutočne fanúšik, ktorý sa rozhodol natočiť funkčnú poctu a nielen sprzniť kultúru inej krajiny, ako je to u jeho krajanov zvykom. A aj preto sa pri mojom hodnotení, ktoré je medzi s radosťou prikloním k tomu lepšiemu. 72% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - K výrobě dobré zbraně potřebujete tři věci: Dobré železo, 1400°C a muže, který chce zabíjet............... Quentin Tarantino present "Jungle village", kde mají všechny tři věci. CITÁT - Já jsem jenom kovář.......... RZA si hraje, bohužel za doprovodu příšerný hudby. Příběh z bazalkou okořeněný vypravěčem, čímž příběh dostal trochu lepší aroma. Vzhledem k tomu, že RZA spolupracoval a hrál ve filmu G. I. Joe: Odveta, je celkem jasné, čím je inspirována postava Mosazného (Bross Mody - David Bautista - Jiří Král) bojovníka. Krásné akční scény (komu vadí "lítání" tomu není pomoci), spousta krve (cáká všude), naprosto krásné ženy (kdo nemá rád orient ať jde do pr***e), čest, zrada a pomsta. (Hudba ne, ta je hrozná, respektive ty RZA hopsandy). Jo a Russell Crowe jako Jack je tu naprosto boží (nebo buddhistický?) a naprosto úžasně ho namluvil Jiří Šulc. CITÁT - Vždycky mám jednu zbraň v záloze......... V 66 minutě přijde pikantnost. Obraz se zde rozdělí to tak zvaného komiksového módu, kdy se na plátně dá sledovat několik událostí v jednom. A to mám rád. Klan Lvů v čele se Stříbrným lvem (který podle zabil Zlatého lva) chce vyvolat válku mezi klany. Hlavně klan Vlků jim leží v "žaludku". Je třeba ho vyříznout. Jenže ve hře je i císařovo zlato a to má svého ochránce a tím nejsou jen Blíženci (suprácká dvojice) jejiž souboje mají nejhezčí choreografii. Ta je také mistrovsky povedená v závěrečných soubojích. CITÁT - Pozdravuj v Pekle a drž mi tam místo u ohně............. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama