Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hezký film o síle víry a taky o tom, že se k sobě mnohem víc hodí lidé s podobnými vizemi, hodnotami a cíli. Jen je trochu škoda, že ačkoliv film působí na první pohled ryzím dojmem, když jsem se nad tím zamyslela později, přišel mi spíše klasicky prvoplánový. I tak ale pěkný zážitek. ~(3,8)~ ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Projekt s rybárčením v exotike mi už od úvodu príliš nešmakoval, prišiel mi umelo vykonštruovaný, už som len čakala nejakú filozofickú paralelu medzi putovaním či osudmi lososov a ľudských vzťahov...stalo sa to našťastie len čiastočne. Na druhej strane všetky negatíva vyvažovala príjemná atmosféra filmu, herci a uchu ľahodiaca britská angličtina. Film je v celej svojej "kráse" len slabším priemerom (príbeh mal pre mňa slabší potenciál a ostatné ingrediencie to dokázali len priemerne vyvážiť). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně minut, méně dobrého boháče š(v)ejka, méně limonádovosti během lososího finále a naopak větší porce té zdařilé byrokratické satiry (a vlastně rovnou samostatná komedie à la Jistě, pane ministře/premiére pro duo Kristin Scott Thomas a Conleth Hill)... To je to co by bývalo Hallströma uchránilo od spadnutí do škatulky "sympatické, ale vlastně zcela tuctové". PS: Obsazení McGregora je typově zcela mimo; opravdu zrovna jemu někdo uvěří (pro ženy) nezajímavou podpantofláckou sucharskou kancelářskou krysu? Vždyť to je jako by Metráčka hrála Libuše Šafránková. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl podobně praštěný film, i když trošku míň známý, než právě tenhle kousek. Jmenoval se Výpadky proudu. Stejně jako Lov lososů v Jemenu byl absurdní a stejně tak se na něj hrozně hezky koukalo. Stejně tak jsem se ale nedokázal přenýst přes absurditu a tak nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že i když je nápad hezký, zpracování je moc pěkné a herci hrají brilantně, já film nejspíš už nikdy neuvidím a nebude mě to vůbec trápit. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a Emily Blunt patří k mým nejmilejším hercům - tady však nemají moc co hrát, celý film působí podobně neživotným dojmem, jako ústřední myšlenka zápletky. Hledáte-li romantiku, doporučuji hledat o dům dál - Moulin Rouge či Správci osudu, ať nechodíme daleko. 40% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film sa okrem mesta Londýn a Škótskej vysočiny natáčal aj v Maroku, ktoré zobrazovalo Jemen. Skotské sídlo šejka se ve skutečnosti opravdu nachází ve Skotské vysočině a jedná se o Ardverikie Estate poblíž jezera Loch Laggan. (MikaelSVK)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama