Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se vrtí lososem, členové britského rybářského svazu jsou přirovnáváni k al-Káidě a doktor přes jepice se zabývá zatím jen slovním třením, plave Hallström hbitě proti proudu bouřlivými peřejemi. Jenže pak se začnou vymýšlet umělé konflikty, tření se chystá změnit svůj suchý charakter a vy s hrůzou zjišťujete, že leklý Lasse leží břichem vzhůru na hladině rybníka, do něhož poblíž stojící továrna vypustila nadlimitní množství fruktózy. Stačilo drobné vylití ze satirického koryta a jemenští lososi přestali brát.. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prapodivný, podľa mňa kŕčovitý a nefungujúci "divný" film, ktorý vo svojej v podstate nie je ničím. Asi chcel byť romantikou (tá je tu ozaj banálna a niekedy skutočne trápna - napr. keď na vrtuľníku k priehrade prifrčí Bluntovej "osudová" trojtýždňová známosť, ktorú si citujem "ani veľmi nepamätá" - vtedy som sa ozaj schuti zasmial!), do toho šejk s obrovským srdcom, ktorý svoj rozmar prezentuje ako dar "svojim ľuďom" a do toho hádže filozofické múdra na počkanie, divný McGregor, divný príbeh, všetko nasilu napasové na hlavnú myšlienku, ktorá je... aká vlastne je??? Všetko zachraňuje Emily Blunt, ktorá má v sebe aspoň nejakú charizmu a keď už nič iné, tak poteší oko:) Všetko okolo toho (počnúč slabučkým a prostoduchým scenárom) je divný zlepenec, ktorý je tak rozpačitý, ako výskyt samotných lososov v Jemene! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tři neduživé hvězdičky nakonec nechám, ale projekt chtěl jiný přístup a jiného režiséra. Námět si přímo říkal o žánr satiry a ironické komedie, jenže Lasse Hallström je povahou poeta a romantik, takže přes jeho nepopiratelné režijní kvality to nakonec vyznívá jalově. Solidní obsazení není vzhledem k problematickému scénáři náležitě využito. Celkový dojem: 50 %. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Salmon Fishing in the Yemennie je béčko až to bolí a zaujímavých postáv tu budete hľadať márne. Paradoxne, určite sa nedá čakať klasická romanca od postáv - Ewana MacGregora a Emily Blunt, čo je škoda. Ich vzťah sa rodí len pozvoľna, postupne. Snímka nemá nejak zvlášť skvelé dialógy, rozhodujúce momenty, zaujímavé fázy ani celkový vývoj. Niekedy je film až priveľmi blbý (záchrana šejka pred streľbou švihom udice a pod.) K lepšiemu hodnoteniu chýba možno tak svižnejšie tempo a hlbší zážitok hlavne v druhej polovici, pretože celkovo sú Lososy v Jemene jasne nevyrovnané. Ak je prvá polovica ako tak obstojná, tak rýchlo zistíte, že druhá je slabšia a možno aj tlakom sčasti očakávaného vyústenia niektorých liniek vás toľko nezabaví. A dokonca ani moja obľúbená Emily Blunt tu nežiari ani herecky ani krásou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dokonalá chemie mezi Ewanem McGregorem a Emily Blunt, režijní jistoty feel good filmů Lasse Hallströma a neokoukaný námět. Není to taková šleha, jako jiné kultovky v tomto žánru, ale v době sucha na poli dospělých romantických dramedií rozhodně kousek, ke kterému se po letech vyplatí vrátit...8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama