Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se vrtí lososem, členové britského rybářského svazu jsou přirovnáváni k al-Káidě a doktor přes jepice se zabývá zatím jen slovním třením, plave Hallström hbitě proti proudu bouřlivými peřejemi. Jenže pak se začnou vymýšlet umělé konflikty, tření se chystá změnit svůj suchý charakter a vy s hrůzou zjišťujete, že leklý Lasse leží břichem vzhůru na hladině rybníka, do něhož poblíž stojící továrna vypustila nadlimitní množství fruktózy. Stačilo drobné vylití ze satirického koryta a jemenští lososi přestali brát.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel nepolíben obsahem jen s vědomím, že tam hraje MCGregor a Kristin. A to mi stačilo, oba mám moc rád. Od prvních minut se film fakt slušně rozjel jako dobrá konverzační britská komedie, dokonce velmi dobrá. Co se týče komedií, už dlouho hledám něco k smíchu a tady to skoro vypadlo, že jsem to mimoděk našel. Ovšem humoru je vyhrazen spíše začátek. Jakmile se ocitneme ve Skotsku, ocitá se na scéně milionář šejk z nějž prýští moudost a poznání. Od půlky film sklouzne k romantickému ději hlavně díky jiskření mezi Ewanem a Emily Blunt. Nedivím se s ní bych na lososy taky klidně jel do Jemenu. Konec je skoro až drama a možná zcela zbytečné. Jenže když běžely závěrečné titule, uvědomil jsem si, že celý film byl vlastně fajn a že i když to byla limonádka, dalo se u ní pěkně vydržet a bublinky vám z ní nešly do nosu! A to se počítá. Takže já dávám za 4 chrostíky . * * * * ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström umí natočit pěkné příběhy s dávkou romantiky, silnými emocemi a kapkou dojetí. Lov lososů v Jemenu měl poměrně pomalý rozjezd, který působil průměrně a ne příliš záživně. Jakmile se ale děj rozjel, bavilo mě sledovat každou scénu. Atraktivní prostředí, příjemná hudba, zajímavé postavy, dobré zápletky a skvělí herci se postarali o to, že při naběhnutí závěrečných titulků jsem neměl pocit promarněného času, ale naopak. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Projekt s rybárčením v exotike mi už od úvodu príliš nešmakoval, prišiel mi umelo vykonštruovaný, už som len čakala nejakú filozofickú paralelu medzi putovaním či osudmi lososov a ľudských vzťahov...stalo sa to našťastie len čiastočne. Na druhej strane všetky negatíva vyvažovala príjemná atmosféra filmu, herci a uchu ľahodiaca britská angličtina. Film je v celej svojej "kráse" len slabším priemerom (príbeh mal pre mňa slabší potenciál a ostatné ingrediencie to dokázali len priemerne vyvážiť). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Los lotosů v jelenu připomíná podzimní rybaření v bazéně: stojíte dlouhé hodiny, ale šance, že vytáhnete zlatou náušnici je téměř mizivá. O rybě ani nemluvě. Spíš chytíte zahnívající plavky. _____ Solidní rozjezd snímku dostal asi po půl hodině pořádnou ránu po čumáku a už se z ní neotřepal. Začalo to jako mile ironická komedie o jednom absurdním plánu na oživení jemenského suchopáru, ale pak se to převalilo do totální bezradnosti. _____ KOUSEK DĚJE Od chvíle, kdy začne hlavní hrdinka srdceryvně truchlit po své osudové třítýdenní známosti, už nikdo neví, co by vlastně měl hrát. _____ Na romantickou komedii tomu chybí romantika, na komedii vtipy, na politickou satiru zuby. Chutná a vypadá to přesně jako ten dort, co vařili Pejsek s Kočičkou, jen místo husí tam tentokrát dali lososí hlavu. Na rozdíl od lososů, kteří mají vrozené, jakým směrem se dát, to tvůrci absolutně neutuší a rozutekli se jako klubko hadů. Snímek bezradně tápe v labyrintu různých žánrů, ale žádný z nich si nevybere. ____Nesoudržnost snímku ještě podtruhují motivy a postavy, které jsou zbytečné nebo hloupé (například vojenská láska hlavní hrdinky i manželka hlavního hrdiny jsou nevýrazné papírové figury, které slouží jen k tomu, aby je ústřední pár opustil, bouřící se synek protřelé tiskové mluvčí nedostal šanci vysvětlit proč a hlavně jak to s jeho revoltou bude, ministr zahraničních věcí VB jede do Jemenu bez ochranky - asi ji zastupuje mluvčí atd.). I hloupé filmy můžou pobavit, ale tenhle je hlavně nudný. /14. 5. 12./ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama