Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Príjemný britský filmík s výborným obsadením, ktorý prezentuje zaujímavú myšlienku úplne pohodovým a často krát milým humorným spôsobom. To všetko v jemnej kombinácii pôsobí na diváka podstatnú časť filmu AŽ kým to (zbytočne) neskĺzne do hollywoodskych koľají, ktoré odnesú film do dobre známych gýčových vôd, kde už ani lososy nemajú chuť plávať. Škoda,.. mohlo si to zachovať svojskú tvár a skončiť v tak príjemnom duchu ako to začalo, avšak sila a tlak produkcie je evidentne mocnejšia než protiprúd v škótskych potokoch. Celkovo je to však pohodový kúsok, ktorý určite neuškodí. I was wondering if I was genetically programed to dull pedestrian life. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu jsem šla, protože jsem měla chuť na nějakou prostou oddychovku. Nic jsem od toho nečekala a připravovala jsem se na nudných 111 minut, ale nakonec jsem dostala neskutečně příjemný film s úžasným scénářem a svěží režií. Jakmile začly titulky, tak jsem pochopila. Režie Lasse Halstrom mluví za vše. Jeden z nejupřímnějších a nejmilejších filmů, co jsem v poslední době viděla. 8/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel nepolíben obsahem jen s vědomím, že tam hraje MCGregor a Kristin. A to mi stačilo, oba mám moc rád. Od prvních minut se film fakt slušně rozjel jako dobrá konverzační britská komedie, dokonce velmi dobrá. Co se týče komedií, už dlouho hledám něco k smíchu a tady to skoro vypadlo, že jsem to mimoděk našel. Ovšem humoru je vyhrazen spíše začátek. Jakmile se ocitneme ve Skotsku, ocitá se na scéně milionář šejk z nějž prýští moudost a poznání. Od půlky film sklouzne k romantickému ději hlavně díky jiskření mezi Ewanem a Emily Blunt. Nedivím se s ní bych na lososy taky klidně jel do Jemenu. Konec je skoro až drama a možná zcela zbytečné. Jenže když běžely závěrečné titule, uvědomil jsem si, že celý film byl vlastně fajn a že i když to byla limonádka, dalo se u ní pěkně vydržet a bublinky vám z ní nešly do nosu! A to se počítá. Takže já dávám za 4 chrostíky . * * * * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veru Hallström to vie aj lepšie, ako píše Wormboy, to je pravda :-) Ja som nevedela celkom do čoho idem, z upútavky som si pamätala len atmosféru a Kristin Scott Thomas. Nakoniec sa z toho vykľula romantická komédia - lenže čo je super, že Briti aj do "romkomu" dokázali nainštalovať svoju typickú politickú satiru, ktorá na mňa funguje :-) Všetci hlavní herci boli vo výborne ušitých rolách, presne v takých, aké im pasujú. Takže hoci to vie Hallström aj lepšie, na Love lososov vidieť, že to vie minimálne takto na istotu... a na červené hodnotenie mu to vystačilo ;-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně minut, méně dobrého boháče š(v)ejka, méně limonádovosti během lososího finále a naopak větší porce té zdařilé byrokratické satiry (a vlastně rovnou samostatná komedie à la Jistě, pane ministře/premiére pro duo Kristin Scott Thomas a Conleth Hill)... To je to co by bývalo Hallströma uchránilo od spadnutí do škatulky "sympatické, ale vlastně zcela tuctové". PS: Obsazení McGregora je typově zcela mimo; opravdu zrovna jemu někdo uvěří (pro ženy) nezajímavou podpantofláckou sucharskou kancelářskou krysu? Vždyť to je jako by Metráčka hrála Libuše Šafránková. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama