Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pana Gordon-Levitta v lásce moc nemám, ale tady rozhodně nebyl nejslabším článkem, ba dokonce mu zběsilý pedálník i sednul. Klacek do špic filmu vráží bezduchá zápletka a místy vzhled reklamy na Mazdu. Abych ale jen nehanil, snímek je to originální a než začne nudit prázdnotou scénáře, tak i velmi zábavný. Michaelu Shannonovi role záporáka sluší (jak jinak s jeho xichtem), co mi ovšem, ač se za rasistu nepovažuju, trochu vadilo, bylo, že každá malinká role byla obsazena absolutně jiným zjevem. No prostě každej v Améru jezdí jako poslíček na kole......Jak nejsem cyklofanoušek, tak jsem čekal, že to bude horší. 65% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Párkrát tomu sice ulétne řetěz, ale Gordon-Levitt ho vždycky zavčasu nahodí zpět, takže je to těch 80 minut celkem svižná jízda, při níž skoro neseskočíte z bicyklu. Já vypla mozek, vůbec jsem neřešila, že si na takovou špinavou prácičku místo kurýra s pořádnou károu najali kurýra s kolem, který nemá ani brzdu, natož pak přehazovačku, a užila jsem si slušnej relax, kterej mě takřka nestačil nudit. 70% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal, že ma bude baviť film, kde sa celý čas len bicykluje po meste, ale je to tak. David Koepp spravil dobre, že obsadil Gordona - Levitta, pretože ten sa tu rolu fakt hodil. Príbeh je skutočne jednoduchý, zato dobrý a hlavne má neskutočne grády, štýl a nápady. Je to ako Fast and Furious len na bicykli :-) P.S.: za titulkami ešte na vás čaká Joseph. 80% - 4* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa tvári ako adrenalínová pecka a pritom skáče ako na horskej dráhe. K scenáru sa radšej nebudem vyjadrovať, lebo by to skončilo spŕškou žumpových výrazov a nadávok, pominiem plytký, nevýrazný a vrcholne hlúpy príbeh, a trochu sa povenujem niečomu inému. A to je... dynamika a rytmus. Skutočne, film má od prvej sekundy stabilné bleskové tempo, strieda jednu dynamickú a skutočne brilantne nasnímanú scénu za druhou (už rozohrievacia naháňačka s pánom policajtom je skvelá), a divák nemá šancu si vydýchnuť. Pominiem radšej aj úporne nudného a miestami nevkusne prehrávajúceho Shannona, od ktorého som zvyknutý na démonických záporákov, a nie bezpohlavný kastról, ako aj melodramatické ázijské vsuvky po odhalení skutočnej zápletky, ktoré nezvládajú ani citové vydieranie najprimitívnejšej úrovne. JGL ujde (doslova), ale 50% fórov aj z jeho úst nepadne na úrodnú pôdu, a ja som sa prosto nebavil tak, ako je u tohoto druhu filmu žiadúce. I tak síce neprekvapivý, ale neurážajúci oddychový thriller najlepšie na nudný nedeľný večer pred pracovným týždňom. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá akční zábava. Ale až překvapivě dobře natočená. Gordon-Levitt dobrej jako vždy, ale výrazně jej zastiňuje Michael Shannon, který si tu střihnul nejroztomilejšího záporáka roku. Hlavně kvůli němu (a jak už jsem naznačil, perfektní režii a kameře) má smysl Premium Rush zhlédnout, byť se ani zdaleka nejedná o žádný scenáristický zázrak. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • Během natáčení Joseph Gordon-Levitt naboural na kole taxík. Přestože si tak přivodil zranění obnášející 31 stehů na pravé ruce, popsal zážitek jako „Ku*va skvělý“. Na svou obhajobu poté dodal: "Byla to moje chyba, jel jsem příliš rychle." (MeanWhile)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama