Reklama

Reklama

Bjakujakó

  • Japonsko 白夜行 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Otec Kirihary Rjódžiho je zavražděn a kvůli nejasným a nedostatečným důkazům je jeho vražda klasifikována jako sebevražda. Jenomže detektiv Sasagaki se s takovým závěrem nedokáže smířit a stále pátrá po vrahovi. Navíc nemůže zapomenout temný pohled dcery hlavní podezřelé a syna zavražděného. Jak jde čas, kolem těch dvou se objeví více mrtvol a detektiv Sasagaki nepřestává s vyšetřováním. (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žalbohu mi to přišlo velmi slabé, jak díky předtím viděné sérii, tak korejskému remaku. Maki i Kengo Kora se snaží, leč má to slabé tempo, nevyvážený děj, který není schopen chytit pořádný spád. Kamera i hudba ani náhodou nemají na předchozí dvě verze. Jestli to mělo být velmi osobní, intimní nenásilné drama, tak já se fakt nechytal, příliš sterilní, čekal jsem mnohem, mnohem více. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Ryouji a Yukiho, dvě ústřední postavy tohoto mrazivého příběhu. Natočeného podle známé předlohy, zfilmované v Asii už několikrát. Nějaká další a modernější verze zpracování by jí rozhodně slušela. Více to hodit do současnosti a udělat atraktivnější pro oko diváka. On to není špatný film. Začátek s precizním policejním vyšetřováním nepostrádá věrohodnou výpravu a zanícení pro věc. I scéna s bezdomovci je solidně zvládnutá. A ať už dopadne pátrání jakkoliv, jisté je, že se to stále posouvá dál. Jako sám život člověka. Jen vyšetřovatelé postupně odpadávají, kromě jednoho. Zprvu vše vypadá krásně jednoduše, ale jde o pouhé zdání. Realita je mnohem děsivější, než si lze představit. O to autentičtější chování postav je. Jsou nám vylíčeny jejich strasti a období dospívání, čelení posměchu a šikaně. Vyrovnání se s tím, co prožily v dětství. Odehrává se to v osmdesátých a devadesátých letech 20 století. Žánrově poctivá detektivka, doplněná směsí psychologie a dramatu. Kriminalizace si drží hutnou a dominantní roli, prošpikovaná zahaleností a neurčitostí. Délka trvání je 149 minut, poskytující adekvátní prostor k odkrytí veškerých technik, jak vést podnětné dějové linie, abych se měl pořád čím kochat. Zejména na konci. Byť se nedá mluvit o tom, že sršel snímek líbivými kulisami. To si pochopitelně nemohl ani dovolit. V závěrečných titulcích nechybí ukrytá scéna. Rok  výroby je 2011, nikoliv 2010. Mně se to celkem líbilo. Plynutí není složité. Dobové líčení, oblečení, účesy, stárnutí, to vše lpí na umu. ()

Reklama

Reklama