Wickie auf großer Fahrt

Wickie and the Treasure of the Gods

Akční / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Německo, 2011, 96 min

65%. Gótové obecně, západní Teutoni konkrétně, nevěřil bych, že jsou jaksi taksi schopni ztvárniti pohádku mého mládí. Stalo se.***Waldemar Kobus (kdyby měl v příjmení, v druhém písmenku, kdyby měl "I", bylo by to dokonalé). Waldemar , a možná i und Christian Ditter, DĚKUJI!***Runer Jonsson , človíček téměř neznámý, přesto mému srdci drahý (pro trpící neznalostí -: Srdce, kardia, je dutý svalový orgán živočichů s oběhovým systémem, který svými pravidelnými stahy zajišťuje oběh krve tělem), opakuji, mému hladce svalovému orgánu drahý, Runer Jonsson byl švédský spisovatel a novinář. Jeho kritika nacismu ve 40. letech 20. století byla více než statečná. Dle zákonitosti let válečných dostal přes čumák. A když posléze nevěděl kudykam, psal. Cituji: Jako spisovatel je Jonsson znám především díky své sedmidílné sérii humorných knih pro děti o mírumilovném Vikingovi Vikovi, podle které byl natočen i animovaný televizní seriál. Vike je synem náčelníka Halvara, a přestože je malý, je chytřejší než všichni ostatní válečníci dohromady, a řeší za otce i jeho spolubojovníky problémy, do kterých se vlastním přičiněním dostanou.****Hej, hej, Vikiií…****P.S. Přiznávám, vrátil jsem se do let 70-tých, doby mého dětství. Jinak bych dal dvě stálice a můj komentář by zněl: "Velmi naivní, velmi úsporné, převážně neškodné, leč hezké téma pro remake."(5.4.2012)

Musím říct, že mě to překvapilo! Čekal jsem nějakou céčkovou přihlouplou německou pohádku...ale dokoukal jsem to celý a rád. :-) Pěkný zpracování, pěkné barvičky a krásná Valerie Eisenbart. Občas pro malé, občas pro dospělé (narážky na ženy :-). Můžu s klidem říct, že to byla pěkná pohádka. A to nesnášim němčinu :-)(1.4.2012)