Reklama

Reklama

Catch .44

  • USA Catch .44
Trailer

Pro Tes a její dvě kámošky Karu a Dawn to zprvu vypadalo jednoduše: v odlehlém motorestu se měly zmocnit drogové zásliky pro jejich šéfa Mela (Bruce Willis). Když se ale rozpoutá řetězec nezastavitelných událostí, velmi rychle jim dojde, že tohle může být jejich poslední kšeft. To, co zprvu vypadalo jako snadná práce, se postupně mění na nebezpečnou hru kočky s myší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Představte si pičovinu natolik strašlivou, že i Natálka baletící pro Heryho Potrata v nejhorší Malickově noční může je proti ní naprosto strhující a zábavný sqost! Představte si známé herce včetně velkého Brúse natolik zoufalé, že se museli pro skývu vezdejší ponořit po uši do totálně smrduté žumpy scénáristického a režiserského zoufalství. Anebo ta ohyzdná švédská modelka v hlavní roli umí jazykem zauzlovat a oduzlobvat dračí smyčku a pro defloraci Hollywoodu nepohrdla ani mongoloidním negrem či zteřelým Wilišem. Jinak si tenhle hnisavý vřed na rektu smetištní filmařiny vysvětlit nedovedu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tak moc by se chtělo a tak moc to nejde! Všichni víme, koho to ctí a koho ždíme, ale nakoukávat jen filmy na videu a kopírovat všechny ty slavné dílčí scény sofistikovaného násilí bohužel nestačí, chce to mít i tenhleten vypravěčský fištrón. Aneb i prázdné dialogy se dají vést stylově. Over the top přestřelená, do sebe totálně zahleděná nuda, přestože za ten soundtrack by se ani Taratino nestyděl. 30% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE...JSEM NEPLÁNOVAL“....... /// Jestli vám to ještě nedošlo (po přečtení ostatních komentářů), tak tady má fakt někdo (Aaron Harvey) namasturbováno nad Tarantinem (jsou věci, který mu nezávidím...). Kara, Dawn a Tes jsou tři pipiny, který řídí červeným telefonem Mel (tedy B.W.). Abych nekecal – prvních 5 minut to vypadalo, že by to mohla bejt zábava. Postupně to ,,nudne“ a pipiny (i to vostatní) se stává votravný. Tuny kreténskej keců – takovej Forest, - je fajn, ale proč slejzá z vobrazu vo půl hodiny později? Seru mu na tlumič vod krve. Pak už totiž mele stejný sračky jako ty krávy, kterým kromě rozumnejch dialogů chybí to nejdůležitější (...co? To nevím, to asi měly, ale to nemyslím...) - charisma! To totiž kecama vo píchání nedožene ani šlapka. Tak tam melou ty svoje zasraný příběhy a já upadám do kómatu. Režisér zvládl styl, ale podstata je nad jeho chápání. A film pak nad to moje.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film, kterej mě bude neustále nutit myslet na to, že jsem kretén, kterej nepochopil rejžovu genialitu. 2.) Potřebuju prověřit, jestli jsem dobrej posluchač. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Taková "tarantinovka" ... kecy, kecy, kecy ... ale fakt nezáživný, postupný skládání děje dohromady ... taky nezáživný. Pomalý vyprávění, ubohej příběh, nevýrazný postavy. Jedinej, kdo to táhne naprosto excelentně, tak je Forest Whitaker. Ten si to dal fakt výborně. Ale jinak je to akorát nudná, pěkně barevná volovina ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pracovní poměr u mafie nelze ukončit dohodou. Při své pověstné vychytralosti jsem však tuto zásadní utajovanou informaci tak nějak vytušil z mnoha podstatně dříve natočených gangsterek. Takže překvapení se nekonalo, okopírované dialogy spolehlivě ponudily, triviální děj nenavnadil ani přehazováním časových rovin a tak jediné pozitivum zachytily mé uši při poslechu povedeného soundtracku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu nezbytně nutné tento příběh vyprávět? Co vlastně nutí americké producenty aby lidem jako Aaron Harvey svěřili peníze na film? A proč do těchto projektů vůbec lezou herci jako Willis anebo Whitaker? Tak přesně tyto a mnohé podobné otázky se mi honily po celou dobu sledování Catch .44. Jedna hvězdička za koktajícího Foresta. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Naprostá trágédie a ztráta času. Willis není normální, že se upisuje do všech rolí, které mu jsou nabídnuty. Je to opravdu škoda. Film je trapnej a ty ženský jak tam hrajou snad ještě víc. 3% = odpad! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, mně se ta hra na Tarantina líbila. Ne že by se ten závod dal vyhrát, on se Tarantino nedá ani dohonit, ale poslyšte, já nebyla na závodech, já se jen bavila u filmu. A je mi vlastně celkem fuk, že mi tvrdíte, že jsem se bavit neměla. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá připomínka filmů, ve kterých byly všechny postavy záporné, a na takových filmech začínal i Tarantino. Ale ani pilný žák, jakým je Aaron Harvey, svého velkého učitele nemůže dohnat za jeden film. Aaron Harvey není především zdatný scenárista. Odrazuje se to především na unyle rozehrané situaci, do které se dostanou tři věrné kamarádky, vůdčí osobností je pochopitelně milá blondýnka, a proti nim budou stát maniakální drogový dealer a kuchař, kteří se v nesprávnou dobu ocitli na nesprávném místě. Konkrétně v zapadlém bistru, kde se všichni navzájem postřílí kvůli tučnému balíku peněz a drogám. Ještě předtím, než k tomu dojde, tak se několikrát vrátíme v ději (obehraná věc), dívky mezi sebou vedou sáhodlouhé a rádoby vtipné plky o ničem (snaha o Tarantinovy dialogy naprosto selhala) a u každé postavy objevující se na scéně se spolu s ní objeví i povinná jmenovka (obehraná věc), aby v nich asi divák neměl zmatek. Přesto film působí zmateně, občas jsem nevěděl, o co přesně v danou situaci kráčí a nebylo mně jasné, proč se v jednom dialogu zmíní jméno Bruce Willis, a pokud to byl vtip, nepochopil jsem ho. Pokud film selhává po scenáristické stránce, mnohem lépe si vede po té režijní a zvláště technická stránka filmu je nejpovedenější. Soundtrack rovněž není k zahození, i když hudba až nápadně připomíná motivy ze stylově příbuzných a lepších filmů, nejvíc Pulp Fiction. Ne náhodou se tady ocitl Bruce Willis ve vedlejší roli drogového bosse, co s oblibou pojídá pekanové ořechy, který se zřejmě rozpomněl po letech na svoje úspěchy ve vedlejších rolích, a asi proto je poslední dobou vidět, jak vedlejšáky (rozuměj vedlejší role) bere. Nezesměšnil se a byl tím lepším, co film nabídl. To samé se dá říct i o zbytku hereckého ansámblu. Blondýnu Malin Akerman hrající servírku v strip clubu bych sice raději viděl jako striptérku, ale její výkon film táhl, i přes zjevné slabiny ve scénáři a dominantně slizkým výkonem se prezentoval Forest Whitaker. V jedné scéně dokonce připomněl starého dobrého Michaela Madsena, a to když si střihl taneček poté, co odpráskl dva hosty v bistru. Je to však tak, že ani jedna ze scén filmu není příliš zapamatovatelná, a pokud k tomu má nakročeno, z hlavy bezprostředně vyprchá jako celý zbytek filmu a v podstatě film jako celek ničím nenadchne, ale ani na odpis to není. Možná to tajemné Catch.44 jednou bude kultovní záležitost. Vzpomínám si, že když jsem poprvé viděl Pulp Fiction, byl to pro mě jeden z nejblbějších filmů. 60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Božský Bruce, alebo neodtrhnuteľný gombík na starom kabáte, ktorý sa drží na poslednej nitke, ale svoju úlohu stále plní. Takto na mňa pôsobilo jeho zapojenie do hry zo života gangstrov v ktorej si zahral nenáročnú úlohu drsného šéfa. Niet čo vytknúť ani Forestovi Whitakerovi, ktorý s prehľadom zvláda agresívne vystupovanie, zmenu nálady, ale aj chladné stlačenie spúšte, ktoré mu vôbec nerobí problémy. Jeho tieň dopadol na správne miesto aj teraz a k tomu sa pridala sympatická Malin Åkerman, ktorá svojou snahou dodržať pravidlá sebavedomej ženy, udržiavala diváka striehnuť na každý jej krok. Celé prevedenie filmu, vrátane hudby malo podobnú chuť ako preslávený Tarantinov puding, no našli sa však aj menej šťavnaté kúsky, takže moje konečné hodnotenie 60%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celý film prakticky nuda, rozkrajením několika částí filmu a pak spojením jako puzzle chtěli asi tvůrci napodobit Pulp fiction ale spíš ztoho udelali zmatený bordel. Postavy ničím vyjímečné nebyli akorat Whitaker mě nadchnul a toho moc nemusim. Bruce Willis tam skoro nebyl (což bylo jasný) hudba se dala a pár přestřelek se našlo, ale akce fakt minimum a film je spíš podpruměr. Nudné zbytečné dialogy...naopak chválim soundtrack Fox on the run tam bylo fakt peckový. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Příběh snažící se napodobit svým stylem Desperado, či Pulp Fiction. Ovšem kvalit v žádném případě nedosahující. Ač je Forrest jako vraždící maniak výtečný a Brullis dostatečně slizký, jde spíše o pokus vykradení zmiňovaných filmů. Podobné situace a fory jsou dosti okopírované a tím působí velmi trapně. Lokace - tma - motorest - benzinka a silnice. Jediné veliké plus filmu je skvělý soundtrack. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se moc, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Mnohem lepší než superpříšerný Brůskův poslední film Podraz. Catch.44 měl aspoň takovou zvláštní atmosféru, Whitaker podal svůj standardní herecký výkon, zápletka byla průměrná a hudba super. 65% ()

MeanWhile odpad!

všechny recenze uživatele

Jak může vůbec herec velkého kalibru jako je Willis vlézt do něčeho podobného ? Celkově v poslední době on nehrál v moc dobrých filmech, ale tohle je vážně vrchol (ikdyž ženský se kterýma si tam užívá jsou dost cool). Nic na tom nemění to, že film je naprosto zbytečný, naprosto nudný a celý je to hovadina. Ani barová přestřelka ani Whitaker alá policajt mi nedají tolik soucitu ani na symbolickou jednu hvězdu, vážně ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to na papíře nemuselo vypadat tak zle. Zkrátka taková nějaká ta pocta Tarantinovi, která by mistrovi sice nesahala ani po kotníky, ale svoje publikum by si našla. To by taky vysvětlovalo prvoligové herectvo, které se tomu upsalo. Jenže když to vzal pan režisér do ruky, šlo všechno do kopru. Příšerný dialogy. To především. Něco tak strašně nevtipnýho, trapnýho a nenápaditýho jsem neviděl, a především neslyšel, ani nepamatuju. Zmatek. Harvey tak zamotal děj, že se v něm ani sám nevyznal. Kdo s kym proti komu a proč, to jsem pořádně nepochopil ani na konci filmu. Zmatečná režie s hrůznejma dialogama prostě nemůže dát dohromady ani průměr a nezachrání to ani to, že režisér má Tarantina nakoukanýho. Jediný, co stojí za řeč, je slušnej soundtrack. Teď se jdu pobavit Harveyovou prvotinou. 10% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka u které člověk nemusí moc přemýšlet, děj to nějakej má a ubíhá to. Na zabití pár dlouhých chvil značka ideál. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

HSJP (Hihňám se jak p*ča), přesně takový pocit jsem měl při sledování téhle sračky. Akorát že smích byl sarkastický. Brús Hnilis se celou dobu tváří jak drsňák, ale přitom jeho drsnota z pleti zmizela někdy při natáčení Pulp Fiction, Forest Hitmaker se zase pro změnu tváří jak kokot, ty dvě nebo tři holky byly sice hezký ale pěkně k hovnu, kamera se třesala jak ratlík na kolečkových bruslích...zkrátka to bylo o hovně. Tarantino se musí obracet. To už si radši dejte tohle http://www.csfd.cz/film/277235-killing-jar-the/. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička je za solidny soundtrack, ale aj ten je rovnako nefunkcne pouzity ako nefunguje samotny film. Rejza ma nakukane, ved vy viete koho (nie tato sracka si nezasluzi, aby som ho spomenul) a tak sa ho za kazdu cenu snazi napodobnit. Lenze nestaci mat nakukane, potrebny je hlavne talent. Co samotneho Willisa presvedčilo, ze prave tento smejd ma talent je mi zahadou. Zeby rejzov debut, ktory tu ma hodnotenie 2% a na IMDB dokonca 3.2? No neviem. Asi uz Willisovi hrabe, ked sa druhykrat tohto roku objavil v nepodarenej vykradacke ved vy viete coho. 2/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako zrazu všetkým vadí, keď sa niekto inšpiruje inými filmami. V takých Pokrvných bratoch to bilo minimálne rovnako do očí, no tam to skoro nikomu nevadilo. Vykrádačka-nevykrádačka, má to drsné šťavnaté dialógy a peknú kočku v hlavnej úlohe. Obstojná jednorázovka. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Sedm let jsem s tebou pracoval. Stál jsem za tebou. Ale nevěřil jsem ti........... Hned od začátku je v tom příběhu cejtit kopírace Quentina Tarantina. Příběh se lehce odehrává po zpátku, dlouhé dialogy zakončené nějakou šokující scénkou, podmanivá hudba ne nepodobná Pulp Fiction, snaha o zestárnutí materiálu na který je film točen nebo třeba scéna z kufrem okolo 30 minuty. Otázka zní, zda se to dá přehlédnout nebo na to koukat jako o snahu napodobit Q. T. Já to překonal a nakonec jsem nelitoval. Ponořte se tedy do příběhu tří dívek, které nedělají zrovna legální práci. CITÁT - Tři vylízaný Barbíny.......... Tady musím napsat, že jsem trochu nechápal hlavní situaci filmu, bez které by vlastně ani nemohl pokračovat. Zásadová Tess (Malin Akewrman) tu udělá něco zásadně proti svému tvrdému chování. Nechá se odvést k úplně neznámému muži (MEL - Bruce Willis) i přes původní scénu, která nám jí ukazuje právě jako tvrdě zásadovou. Tady já opět opakuji již to klasické klišé, že bez tohoto, i když stupidního, činu by prostě děj nemohl dále fungovat. Tady je to prostě napsané ve scénáři a basta, nehledejte v tom logiku. Tato scéna ubrala filmu přinejmenším jednu hvězdu. Příběh vlastně žije v budoucnosti a pomocí flashbacků nás popohání do dalšího děje. Je tu povedená a podmanivá hudba, což příběh velice podporuje a je to jen dobře. Tvůrci tu vsadili ještě na podobnost, s právě již zmiňovaným Quentinem Tarantinem a v celku to působí jako dobrý akční snímek. CITÁT - Znáte přece pravidla?........... Já osobně se docela bavil. ()

Reklama

Reklama