Reklama

Reklama

Rosencrantz a Guildenstern jsou nemrtvi

  • USA Rosencrantz and Guildenstern Are Undead
Trailer

Obsahy(1)

Julian Marsh je sukničkář bez práce, který přijme nabídku režírovat bizarní zpracování Hamleta. Nejprve najme do hlavních rolí svého nejlepšího kamaráda Vince a jeho bývalou přítelkyni Annu a následně se ocitne uprostřed dva tisíce let starého spiknutí, které vysvětluje spojení Shakespeara, svatého grálu a neuvěřitelně sexy upírů. Ukáže se, že autorem hry je upír jménem Theo Horace a je jen v rukou Juliana, aby získal grál a zvrátil upírovu kletbu... Jenže to by nesměl být stav nemrtvých tak zatraceně dobrá zábava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rosencrantz a Guildenstern v Stoppardově podání patří k mým oblíbeným postavám, ale upíří verze proběhla nějak mimo mě. Prostě a jednoduše mě to nebavilo. Těch pár vtípků a sympatické obsazení to nijak zvlášť nevytrhlo. 30% ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Větší slátaninu jsem dlouho neviděl. Nemá to vtip, nemá to spád, nemá to (smysluplný) děj, nemá to pointu, nemá to atmosféru... Měl jsem problém dokoukat to do konce. Prostě koncentrovaná nuda. Jedna hvězdička za Devon Aoki - ne, že by předvedla nějaký skvělý herecký výkon, ale alespoň se na ni dobře dívalo. Jinak by to bylo na odpad... ()

Reklama

buchli 

všechny recenze uživatele

Jasně, šlo by to nějak líp vypointovat, ale pod tím nánosem kravin (Loser, bydlící v otcově lékařské ordinaci, si chce přivydělat režií divadelní adaptace Hamleta, která je ale jakýmsi obskurním a dokonale logickým způsobem součástí ďábelského plánu Horacia - ano, TOHO Horacia - pomstít se Hamletovi - likewise - za starou křivdu... a získat Svatý Grál... Jo, a je to upír, což se projevuje tím, že má bílý pudr, tmavě fialovou rtěnku a upíří nevěsty) se vlastně skrývá docela originální a vtipný příběh - zkoušky hry opravdu stojí za to (tedy pokud znáte Hamleta... a Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi - ale předpokládám, že kdyby ne, vůbec byste tohle nečetli), hrdinové jsou sympatiční, vedlejší postavy taky a... možná přijde i Hamlet... NE, VÁŽNĚ - PROČ TO NIKDO NEVIDĚL??? ()

phoebe79

všechny recenze uživatele

Včera a dnes na cinemaxu, v tv programu je chyba, je uvedena verze s "mrtvi" namísto "nemrtvi". Dnes stopro kouknu a pak zhodnotím. ()

Kovlad 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem tým hodnoteniam, nie som Shakespeareovský fanúšik a možno preto som sa nudil od začiatku do konca. Určite to nie je horror a už vôbec nie komédia. Skôr trapná rozprávka, nudná a nezáživná. Jediné plus bol herecký výkon Horácia, ktorý má u mňa hviezdičku. Inak prepadák a ešte raz kýbel nudy oblečenej do stredovekého kostýmu s bielym púdrom. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Jordan Galland hrál ve 14 letech Rosencrantze v Stoppardově hře "Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtví". Po několika letech se potkal se Stoppardem, který ho povzbudi v nápadu natočit film o Hamletovi a upírech. (HonzaIV)
  • Film byl natočen v New Yorku na konci roku 2007 za použití kamery Red Digital Cinema, také známe jako The Red One. (HonzaIV)

Reklama

Reklama